Riksdagen vill tillsätta utredning kring skatter på virtuella varor

Robot
Riksdagen vill tillsätta utredning kring skatter på virtuella varor

Skatteverket kan inte ge raka besked vad som gäller vid till exempel knivförsäljning i Counter-Strike.


Medlem

Haha, allting måste finansiera det svarta hålet

Medlem

Skatt på skatt på skatt.

Medlem

Oväntat. Not.

Medlem

Regeringen behöver mer pengar till onödiga projekt ''check''.

Skägg.
10 Chambers

Oavsett sin personliga syn på skatter (och vad pengarna ska användas till) är det ju uppenbart att Skatteverket inte hängt med vad det gäller handel med virtuella varor. Precis som Lotteriinspektionen har en utmaning vad det gäller loot-boxes.


signatur
Medlem

Åhhhh, Skatteverket. Never change.


signatur

//Nothing worth doing in life is easy.

Medlem

Ja för att vi inte har tillräckligt med skatter redan... jag menar hade inte vi typ en av världens högsta inkomstskatt? Vi har tom vinstskatt! Så inte konstigt att skatteverket vill få tag på alla slags inkomster.

Medlem

Skatt på knivförsäljning i CS är jag helt för. Har inga problem med skatter som bara drabbar idioter.

Medlem

Skatt på något som inte existerar? Only in Sweden.

Medlem

Visst, vi har höga skatter och väldigt mycket skatter i Sverige. Men att *inte* beskatta handel med digitala varor innebär att man gör skillnad på inkomst och inkomst. Det handlar väl inte så mycket om "ny" skatt snarare att den skatt vi redan har ska appliceras på samtliga medel av vad som kan tänkas som inkomst och handel. Tycker inte det är något fel alls, även om jag kan ha något emot själva beskattningen och dess höga sats vi har i detta avlånga land.

Tycker detta är en positiv nyhet där man erkänner att man inte alls har hängt med och behöver se över hur man kan beskatta det utan att hota branchen som sådan. Det är en självklarhet att det ska beskattas, eftersom alla andra måste skatta på sin inkomst och vinst inom alla andra brancher.

Medlem
Skrivet av Bojkott:

Skatt på något som inte existerar? Only in Sweden.

Påstår du att handel med virtuella varor inte existerar?

Medlem

@Bojkott: då existerar inte fonder, aktier, eller dina pengar på banken heller. Eller dina lån

Medlem

En vara eller inte vara. Det är frågan.

Medlem

I den virtuella världen är ju en kniv eller en pistol ett föremål. Men man bör kanske se det mer som ett tillägg till en mjukvara (ett tillägg som förändrar spelets egenskaper) än som en "egen" vara. Kniven eller pistolen fungerar ju inte i andra sammanhang än i det specifika spelet. Det rör sig om en slags mjukvaruuppgradering.

Medlem

En vis man sa en gång till mig att man inte skulle använda ordet "dock" i onödan. I den här citerade meningen känns åtminstone ett "dock" lite överflödigt.

"Skatteverket har dock dock inte kunnat presentera en konkret linje kring hur sådant ska beskattas."

Vem denne vise man var är dock höljt i dimma...!

Medlem

Jag hoppas ni alla förstår vad som måste hända med den här regeringen i nästa val. Deras aktiva nedmontering av landet måste stoppas.

Medlem

@sebrock: Jag förstår inte, dom har fortsatt med samma ekonomiska politik som föregående regering. Det är nog du som istället får hitta en plats där du trivs med politikerna, testa Ungern eller Polen.

Medlem

De vill alltså hjälpa försäljare av sånt genom att införa skatter som i nuläget inte finns?

Medlem

@Leffe76: Åååh en vänsterdrabbad socialist.

Vet inte vad din kommentar har att göra med det FAKTUM att kriserna radar upp sig inom sjukvård, polis, skola - ja faktiskt hela det vi kallar välfärd i Sverige. Lägg till det att en majoritet tycker samhället utvecklas åt fel håll. Kan det bli mycket tydligare?

Medlem
Skrivet av WulffX03:

@Bojkott: då existerar inte fonder, aktier, eller dina pengar på banken heller. Eller dina lån

Beror på vad du menar med existens. Fonder och aktier går som investeringar, och pengar på banken kan du ju flytta och ta ut i kontanter hur du vill. Loot kan gå som investering, men det finns ingen aktör som köper det för marknadspriset så fort du väljer att sälja, utan försäljningen kan jämföras med andrahandsmarknader som Blocket osv. Det är dessutom en väldigt begränsad värdehandling då det är en påhittad produkt som inte representerar något i den verkliga världen, utan värdet bestäms av hur sällsynt grejen är i ett spel. Aktier och fonder är riktiga värdepapper, t.ex. andelar i företag, och värdet styrs av hur bra det går för företaget. Så det var en ganska dålig jämförelse.

Medlem

Skatt är stöld och skatteverket är mästertjuven i stövlarna. Nästa steg är att beskatta varje chattmeddelande eftersom det finns ett värde i att få yttra sig.

Skägg.
10 Chambers
Skrivet av MasterKJK:

Ja för att vi inte har tillräckligt med skatter redan... jag menar hade inte vi typ en av världens högsta inkomstskatt? Vi har tom vinstskatt! Så inte konstigt att skatteverket vill få tag på alla slags inkomster.

Detta handlar ju dock inte om en ny skatt, utan att förändra.

Skrivet av CryptoSeven:

Skatt är stöld och skatteverket är mästertjuven i stövlarna. Nästa steg är att beskatta varje chattmeddelande eftersom det finns ett värde i att få yttra sig.

Ja, allt annat vore ju censur.


signatur
Medlem
Läs motionen

@sebrock: Innan du pekar med fingret på nuvarande regering kanske du borde se vilka som skrev motionen? Det är moderater, dvs folk från oppositionen. Inte regeringen.

Ambassadör
Xbox

On the flipside...om man beskattar mikrotransaktioner i spel riktigt hårt så kanske vi blir av med skiten!


signatur

Jump in.

Medlem
Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:
Citat:

Skatt är stöld och skatteverket är mästertjuven i stövlarna. Nästa steg är att beskatta varje chattmeddelande eftersom det finns ett värde i att få yttra sig.

Ja, allt annat vore ju censur.

Absolut. Har känts otryggt att ge sig ut och skriva på stora Internet utan att ha pappa staten bakom sig. Vore skönt om varje meddelande kunde få en statlig stämpel av en byråkrats varma hand så man inte fumlar omkring i mörkret och råkar skriva något klandervärt.

Medlem

@Bojkott: Äsch. Det är som att säga att inte kryptovaluta "finns". Bara för att det inte per se är knutet till något faktiskt objekt. Det är ju knappt inte de vanliga valutorna heller, de i sin tur är knutna till värdepapper/statsobligationer och inte guldreserver som förr. :'D Och handeln med kryptovaluta av olika slag skattas ju inom alla EU-länder åtminstone. Det är inga konstigheter egentligen. Skatten är ju ens egen stora "medlemsavgift" till staten, oavsett vart eller hur man tjänar sitt uppehälle, så ska man bidra till välfärd och sånt. Utnyttjar man t,ex kollektivtrafik, sjukvård och andra statligt finansierade funktioner så har man ju skyldigheter. Sen kan man ju diskutera hur pass stor den procenten bör ligga på i olika frågor.

Vad som bör ingå i en välfärd och vad som bör privatiseras eller kosta privat. I dagsläget anser jag att vi blir totalt blåsta. Inget är svart eller vitt men man betalar för att samhällets utsatta ska kunna leva en dräglig tillvaro (vilket förstås missbrukas till 1000), allt från sjukskrivna och stackare som saknar förutsättningar till kriminella, knarkare och annat löst folk. Och det vore väl jättebra och så, man ska ju hjälpa de som har det sämre än en själv och svårt. Om det inte vore för att när jag betalar en av världens absolut högsta skatter, men får (behöver inte) ta del av så pass få samhällsfunktioner samtidigt som min mormor har knappa 2000:- över efter räkningar per månad.. Så gör det mig satans förbannad. Hon har jobbat hela sitt arbetsföra liv, fostrat familj och barn och bidragit till samhällets uppbyggnad, som är oss senare generationer till godo. Som tack får hon leva sämre än socialbidrag. En person på ekonomiskt bistånd kan få 3980 :- + 4000-5000 i hyra + hemförsäkring + klädesbidrag + Alla mediciner eller dylika avgifter behöver bara lämna in kvitto för att få betalt. Och de siffrorna gäller för 1 person som bor ensam. Ifall det är en familj blir det givetvis högre. När jag fick veta dessa siffror tappade jag hoppet för landet. Ett samhälle som bygger på att det lönar sig "mer" att vara en utsugande parasit än att bli gammal och ha arbetat hela sitt liv. Sanslöst.
Allt vi sätter ett värde på i samhället, har ju ett egentligt värde.
Sverige har däremot väldigt mycket och höga skatter och generellt är jag av samma åsikt. Framför allt när man blir beskattad 5 ggr för samma sak. Sundsvallsbron bygges genom skattemedel från Sundsvalls invånare. Ett löfte var att passage skulle vara gratis. Det slutade givetvis med att man får betala 10 :- per genomresa. Samtidigt begränsar de kraftigt de alternativa vägarna genom centrum. 2-3 filer blir till 1 fil. Wops, så har vi otroligt långa bilköer varje dag istället och folk blir mer eller mindre tvungna att ta bron. Likadant med kemikalieskatten... Man hittar på något som känns halvrimligt för att finansiera reformer... Snart beskattar vi olika mycket beroende på hur många datorer man har, om man har tjockare ögonbryn än rekommenderat. De skulle kanske börja beskatta getkn*llning, så hade de jävla plötsligt fått en stadig, ny källa till finansiering. Aja nu får det räcka ^^ Skriver ihjäl mig.

Medlem

Nu med mera miljövänligare bilar i trafiken, blir det mindre pengar att hämta in från folket. Någonstans måste dem håva in dem förlorade cashen!


signatur

Banksy

Medlem
Skrivet av Bojkott:

Beror på vad du menar med existens. Fonder och aktier går som investeringar, och pengar på banken kan du ju flytta och ta ut i kontanter hur du vill. Loot kan gå som investering, men det finns ingen aktör som köper det för marknadspriset så fort du väljer att sälja, utan försäljningen kan jämföras med andrahandsmarknader som Blocket osv. Det är dessutom en väldigt begränsad värdehandling då det är en påhittad produkt som inte representerar något i den verkliga världen, utan värdet bestäms av hur sällsynt grejen är i ett spel. Aktier och fonder är riktiga värdepapper, t.ex. andelar i företag, och värdet styrs av hur bra det går för företaget. Så det var en ganska dålig jämförelse.

Det var exakt existensen jag ville diskutera. Jag ser alla filer eller program på nätet som att det finns. Men sen om det skall skattas eller inte kan man ha dialog om. Jag tycker att det isf skall skattas som en hobbyverksamhet.

Medlem

@Mortaigne:
Mikrotansaktioner är redan skattat.

123
Skriv svar