Vi testar de mest inkomstbringande spelen på mobiler (så att du slipper)

Robot
Vi testar de mest inkomstbringande spelen på mobiler (så att du slipper)

Mobilspelsbranschen omsätter miljarder, trots att många spel inte kostar något alls att ladda hem. Därför har vi botaniserat bland de spel som drar in mest stålar på Android och Iphone.

#android, #f2p, #ios, #mobilspel


Medlem

Intressant ämne, även om man hört (och spelat) ett par av dem. Mobile Strike var dock ett frågetecken, som man sett reklam för, tur att man inte prövat

Betalspelen är dock intressantare då man inte kan testa gratis, så ser fram emot det


signatur

Time flies like an arrow, fruit flies like bananas.

We judge ourselves by our intentions and others by their behaviour.

Medlem

Äntligen får de mobila spelen något slags erkännande.

Bra genomgång!
Härligt att ni har redigerat in små filmklipp på spelen.

Förslag:
Bra spel till paddor? (Ex. Baldurs gate EE?)
Bra spel för barn i 3-5 års ålder (Lego Junior, ThinkRolls?), 6-7 år osv?


signatur

Yes... jag har legat under en sten...
Ett av de bästa spelen år 2017

Medlem

Jag brukar undvika fel typ av spel, men jag kan bidra med några andra (iOS för mig) spel man absolut inte ska köpa:
Zombie Gunship Survival. Inget annat än en betalningsmodell inslagen i en spännande förpackning. Kul i början, men efter ett tag så förstår alla som är kapabla att rulla en boll att det här eländet inte är gjort för att du ska ha roligt utan för att någon ska tjäna pengar...kompromisslöst.
Dungeon Keeper. Överraskande nog *hostar tills jag får svårt att andas* så är det EA som släppt denna digitala hundbajspåse till "spel". Inte nog med att de genom detta släpp spottade alla som mindes originalet och förväntansfullt laddat ner "nyutgåvan" i ansiktet, de drog dessutom skam över utvecklarna som de köpte namnet "Dungeon Keeper" utav. Men visst, högröda i ansiktena av skam och elände kanske de gjort mikrotransaktionen spelbar sedan kritikerstormen med största sannolikhet blåst bort minst ett tjugotal EA-anställda från planetens yta; jag kommer iallafall inte lägga ett uns av min tid igen på att ta reda på det.
Angry Birds Go! Var iallafall tillräckligt roligt i början för att det skulle kännas som en besvikelse när man märker hur du inte ens kan spela det utan att tvingas vänta tills "batteriet" eller "bensinen" fyllts på igen.

Det finns gott om den här typen av spel, där man snabbt ser att hela konceptet bygger på att få dig som spelare intresserad och "fast", för att sedan slå käftarna över plånkan så fort du ens överväger att stödja utvecklaren med ett oskyldigt litet diamantköp.
Jag har svårt att prioritera vad jag avskyr mest med de vanligaste och fulaste typen av mikrotransaktioner. Är det:
1. Den grundläggande, som vill styra in dig på att betala för saker under hela spelet, men där du ändå KAN spela spelet, bara det att det blir svårare och svårare?
2. Den som stryper, där din speltid på ett eller annat sätt hela tiden begränsas så att du på något sätt måste "vila" några timmar...ifall du inte vill köpa dig några uppfriskande "diamanter" förstås.
3. Den övergirige, där du kan spela fritt, njuter av spelet utan några alltför påträngande alternativ 1 och/eller 2, där du faktiskt känner att du skulle kunna kasta in en stödjande peng på något "värdepaket" för du faktiskt har rätt kul...tills du måste slita fram skämskudden när du ser vad utvecklarna har mage att ta betalt för i form av "diamanter". Köp 600 diamanter för en hundring, jo men ok, jag har roligt, hur många diamanter kostade det att efterforska den där tekniken som hade varit trevligt att behärska...1850 diamanter!?

Den sistnämnda modellen är nog värst i mina ögon, då den verkligen hånar utvecklare som faktiskt lagt ner sin själ i sina alster (tänk The Witcher 3) och som enbart nöjer sig med en rund 500-hundring för sina mästerverk. Då kommer dessa låtsasspel och vill ha tusentals kronor för några sketna pixlar eller för att kunna spela hur mycket du vill i flera minuter ...innan du får hosta upp några tusen till.

För mig blir det lite av en principsak att inte betala en spänn samtidigt som jag spelar så länge jag står ut...något ska man ju göra på bussen till jobbet.

Medlem

Fire Emblem, Super Mario Run och Farm heroes saga tycker jag är trevliga spel till mobiler. Eller ja, Farm heroes är helt okej, Super Mario Run är kul, Fire Emblem är ännu bättre.

Angry Birds kan vara kul i kortare doser. Det blir lite tjatigt och enformigt i längden tycker jag. (Och då pratar jag om Angry Birds, originalet. Hur enformigt det blir efter Angry Birds space, Rio, Star Wars1+2, Angry Birds 2 m.m. vet jag inte.)

Hearthstone är gratis och finns till mobiler. Just saying. Jag spelar det sällan, och spelar jag blir det på PC.

På min mobil finns också Cooking Mama och Plants vs Zombies Heroes installerade, spel som jag ej testat ännu men som nog kanske kan vara roliga.

För mig faller många mobilspel på styrningen. Men pussel och strategi fungerar ofta riktigt fint även om man fingrar och tummar på skärmen istället för att trycka på knappar.

Medlem
Skrivet av conthox:

Intressant ämne, även om man hört (och spelat) ett par av dem. Mobile Strike var dock ett frågetecken, som man sett reklam för, tur att man inte prövat

Betalspelen är dock intressantare då man inte kan testa gratis, så ser fram emot det

På google play kan man väl prova gratis?

Anyway, jag brukar chilla med Golf Clash. Freemium utan större behov av att hysta fram deg. Jag köpte faktiskt nått paket för 50kr, men det var mest för att jag hade ägnat så mkt tid in-game att jag kände mig skyldig utvecklarna lite spons

Medlem

Kul/bra intiativ,
Lite för korta videoklipp av spelen ifråga, kunde vara något längre, annars bara bra.

Kanske koppla en lista till vad ni går igenom med info. som spelbarhet utan att man lägger pengar samt hur länge du nu kan spela innan det blir "o-spelbart" pga. väntetider eller med den metod de nu anväder för att få dig att öppna plånboken.

Med de stora problem som redan finns med spelberoende i allt från gammalt "hederligt" stryktips, trav osv. till de nyare casinospelen och vadslagnings sidor som vill ha våra pengar så är mobilspel typ f2p lite av en mer "rumsren"? variant och därigenom kanske också lättare att hoppa på där man numera också spenderar men för en annan typ av vinst.

Med dammsugningen i alla "våra" populära sociala medier så byggs profiler för att än bättre trigga våra köpinstinkter. Och datat därifrån är och har sedan länge varit en stor handelsvara.

Det läggs ned stora resurser av företagen på att fundera ut hur vi fungerar och vad som triggar oss för att få våra pengar, detta sedan urminnes tider

Betalade min då tonårsdotter 500:- för att hon skulle se den alldeles förträffliga "The Corporation" som tyvärr tidigare var helt gratis men inte längre, går att se på många ställen ändå.
Den har nu några år på nacken men ger en verkligt god insikt/insyn av hur mycket resurser som läggs ned på alla oss människor och till en stor del på barnen med psykologer osv. för att skapa behov hos oss och våra barn för att trigga konsumtion. Dokumentärens ålder i sig ökar faktiskt värdet på innehållet.

Och jag är fullständigt övertygad om att mina 500:- i fallet med min dotter var en extremt väl investerad slant både för henne och mig.

"The Corporation" är en dokumentär som nog de flesta skulle få en aha upplevelse efter att man väl sett den, finns en "kortare" och längre variant, rekommenderar den längre, och om man som jag tittade ihop med min dotter delade vi upp den på 3 sittningar för fokusens skull.
http://thecorporation.com/

---

@Ender,
En bra summering.

-cb99


signatur

Plånboken öppnas för: Titlar där pc-spelaren får ett likvärdigt utrymme som console-spelaren, aldrig till några console skulor. Dvs, där patch och dlc datum inte är senarelagda till pc, där specialutgåvor av spelet inte är strippade till pc eller där andra ”uppfostringsmetoder” används. Att man satsat på en trovärdig anti-fusk motor samt att utvecklaren har en bra ”anti-fusk attityd”. Aldrig för: 3xA P2W titlar.

Gnällkuk

Så, återkommer här med feedback nu när jag hann kika på klippet igår kväll

Kul initiativ!

Som tidigare påpekats så hade jag velat se klart mer video, att bara höra er prata om ett spel blir lite svårt att greppa. Sen hade det varit bra att veta hur länge som ni spelat innan ni kommit fram till er slutsats.

När det gäller freemium-spel, inte alla, men "längre" spel som t ex mobile strike så brukar det kunna vara väldigt kul och lätt som ni säger i början, men att det är svårt att få någon bra inblick och inse att det börjar bli betalväggar när man börjat spela mer och lägger mer tid.

Även om det är intressant att höra om spel som Mobile Strike så tror jag det är dålig investerad tid att lägga 40+h för att komma med en vettig slutsats, bättre att fokusera på spel som är lättare att komma in i som t ex Candy Crush eller dylikt.

Själv skulle jag nog tipsa om Plant vs. Zombies Heroes som likt föregångaren är kul och gratis. Clash Royale bör väl avhandlas också, eftersom det är så pass populärt. Samtliga (i princip) av Kairsofts spel är ofta väldigt roliga, däremot är de otroligt lika varandra så ser ingen större vits att kanske testa allihop men deras genombrottsspel Game Dev Story borde kollas upp tycker jag!

Settlers of Catan finns ju även som mobilspel som jag kan rekommendera, finns alla tillägg som du kan köpa till brädspelet, men reglerna är lite annorlunda dock. Gillar man brädspel finns också Elder Sign.

Har inte testat, men övervägt att köpa och igen spela Oxenfree. Vet dock inte om det är någon vidare upplevelse på en telefon, kanske är surfplatta som gäller där. Annars är det ett av de bästa spelen jag spelat på senare år och ett riktigt guldkorn när det kommer ditt voice acting, story och känsla.


signatur

..:: trickeh2k ::..
Windows 11 Pro - Ryzen 7 7800X3D - ASUS TUF B650-PLUS - Kingston FURY Beast DDR5 64GB CL36 - MSI MAG A850GL - MSI RTX 4080 VENTUS 3X OC - Acer Predator XB271HU - ASUS VG248QE - QPAD MK-85 (MX-Brown)/Logitech G PRO Wireless - Samsung 960 EVO 250GB, Samsung EVO 860 500GB, SanDisk Ultra II 480GB, Crucial MX500 1TB, Kingston KC3000 2TB - Steelseries Arctic 5 - Cooler Master Masterbox TD500 Mesh V2

Medlem
Skrivet av Frisell:

På google play kan man väl prova gratis?

Hur menar du nu? Om spelet kostar 50 kr att köpa så betalar man ju innan man laddar ned. Eller finns det refund?


signatur

Time flies like an arrow, fruit flies like bananas.

We judge ourselves by our intentions and others by their behaviour.

Medlem

@conthox: Jag tror det. Här en hyggligt ny(5 månader) artikel om det.

Medlem
Skrivet av Frisell:

@conthox: Jag tror det. Här en hyggligt ny(5 månader) artikel om det.

Här var?


signatur

Time flies like an arrow, fruit flies like bananas.

We judge ourselves by our intentions and others by their behaviour.

Medlem

Ni får gärna testa "Last day on earth: Survival" även om det är i beta så finns det i butikerna och verkar lovande.

Skägg.
10 Chambers

Kul feedback, och bra tips! Angående gameplay så var det svårt att hitta informativa klipp men ska försöka göra ett bättre jobb med det nästa gång.


signatur
Medlem

Candy crush soda saga verkar ju intressant, där brickorna kommer nerifrån i stället för underifrån

Medlem

Tack


signatur

Time flies like an arrow, fruit flies like bananas.

We judge ourselves by our intentions and others by their behaviour.

Gnällkuk

@Carl Johansson-Sundelius: bästa är så klart erat egna, du fick en tweet


signatur

..:: trickeh2k ::..
Windows 11 Pro - Ryzen 7 7800X3D - ASUS TUF B650-PLUS - Kingston FURY Beast DDR5 64GB CL36 - MSI MAG A850GL - MSI RTX 4080 VENTUS 3X OC - Acer Predator XB271HU - ASUS VG248QE - QPAD MK-85 (MX-Brown)/Logitech G PRO Wireless - Samsung 960 EVO 250GB, Samsung EVO 860 500GB, SanDisk Ultra II 480GB, Crucial MX500 1TB, Kingston KC3000 2TB - Steelseries Arctic 5 - Cooler Master Masterbox TD500 Mesh V2

Medlem

DC Legends är också ganska kul. Det är som en blandning av Marvel: Contest of Champions och Star Wars: Galaxy of Heroes.

1
Skriv svar