Wolfensteins marknadsföring fortsätter att strö salt i nazistsåren

Medlem

@Jaxalot: Okej? Så det faktum att det finns självutnämnda Nationalsocialister samtidigt som historiker påpekar att dessa existerar ska alltså förkastas enligt dig? Sedan om man hyser nazistsympatier så är man en nazist precis som de som hyser kommunistiska sympatier är kommunister.

Det är bara att dra en jämförelse mellan NMR och deras ideologiska övertygelser och jämföra med det NSDAP förespråkade så ser du snabbt att det är mer än självutnämnande som ligger som grund för benämningen nationalsocialist på denna grupp.

Skrivet av Jaxalot:

@xtrem11: Jag vart inte den som drog in forskning.

En TYP av självutnämnda nazister finns. Precis som alla ideologer och hittepå. Som sagt, ingen är 100% något och vi människor är glada för att dela in oss i grupper byggt på social hierarki som funnits i miljontals år bland varelser. Homo sapiens kusiner har samma problem.

Att påstå att någon är något tillhörande utav en ideologi och utifrån det tro på progressiv debatt är oerhört naivt och trångsynt. Ett sådant påstående är densamma i att säga till en tonåring att de aldrig kommer bli vuxna.

Hur vet du det?

Människor utvecklas varje sekund de lär sig något nytt, självklart kan du stanna i utveckling men då måste du låsa in dig i ett rum och blunda eller lida utav någon form av fysiologisk/psykologisk diagnos/funktionsnedsättning.

Det finns alltid en eller flera underliggande orsaker och faktorer till varför en människa väljer att hata. Den må vara simpel eller komplicerad, beror på människan.

Vet ej i vilken mening du använder ordet genetisk för, om du syftar på att forskning enbart är något med genetik så är du felinformerad. Allt detta liv erbjuder går att forska inom, även miljön människor växer upp i, lever i, föds i.

Eller så intalar man sig själv att allt är en judiskt konspiration och därför ignorerar det.

Medlem

@Dizzz: Det finns ingen organiserad nazism med stöd ifrån demokratiska republiker eller monarkier.

Det är en mindre intelligent grupp som får mer utrymme att sprida terror tack vare människors naivitet.

Nej inte förkastas, utan förlöjligas och bemötas och besegras utav demokrati.

Det börjar med förminskning.

Vad definierar man som nazi eller commie sympati? Hur många nazister som ungdomar växer upp och lever ett liv fyllt med ånger efteråt? Som allt annat som finns runt omkring oss.

Vi gör nazisterna större än vad de är.

Fearmongering.

-

Vill du lätta på ditt sinne så varsågod för all del, intala dig det. Absurt.


signatur

Ordo Ab Chao

Avstängd

@Jaxalot: Du drar in forskning som om forskare ska diskutera vem som är 100% nazist eller inte. Jag tror inte att forskare skulle ägna sig åt en sån forskning eller diskussion. Därför tog jag upp genetik, för det har inte med genetik att göra, det är endast ideologier. Om det hade varit genetisk så hade jag förstått ditt argument. Man kan inte vara 10, 50 eller 80% nazist, är man nazist så är man nazist. Kan du förklara vad du menar med 100% nazist?

Jag vet vad det forskas om men jag tror absolut inte att det forskas om om man är lite nazist eller 100% nazist. Du fick det att låta som att nazist är en ras.

Medlem

@xtrem11: Nej. Du missförstod det hela. Dizz påstod han kunde styrka nazismens existens med hjälp av forskare och historiker.

Jag har inte påstått något om genetisk nazism. (?)

Vad jag menar med att man inte är 100% utav vad man nu vill kalla sig, är att ingen följer en ideologi till 100%.

Jag vill klargöra också att jag inte påstår att nazismen inte är någon fara. Utan att vi lägger krut i brasan genom att förstora en sådan liten extrem minoritet. Om de får mer rampljus så blir de automatiskt större. De vill synas, utsättas för våld, sätta på offerkofta och lova att få slut på vänstervåld som de själva provocerat fram genom att införa specialpolis.

Och då blir vi alla lidande.

Kolla själv hur mycket sympati SD får och hur mycket de har växt.

Istället för att förbjuda, diskriminera, stoppa och hota nazister som demonstrerar så borde vi tillåta det och ignorera dem, bemöta dem, vinna argument, förminska på plats. Inte kasta sten, busvissla, miljöförstöra.

Nazism tillhör det förflutna, det är dags att vi verkligen sätter det bakom oss och inte repeterar historia utan förebygger.

Det gäller all form av extremism.

Men jag antar att vi kollektivt är för uttråkade för det och vill ha spänning.


signatur

Ordo Ab Chao

Medlem

@Jaxalot: Vad som definierar vem som är kommunister och vem som är nationalsocialister är rent och skärt definitionen av sagda ideologier. Om man har sympatier för den ena eller den andra så är man per definition en kommunist eller en nazist. Precis som man är moderat om man röstar på moderaterna eller socialist för att man röstar på socialdemokraterna eller vänsterpartiet.. iallafall förhoppningsvis. Det är i slutändan ens åsikter som bestämmer epiteten.

Däremot debatten ska tas mot Nazisterna helt klart men samtidigt ska ett motstånd även visas för att man ska visa att man inte normaliserar och accepterar nationalsocialism i en modern demokrati. Med detta menas självfallet inte åsikten i sig utan den organiserade ideologin.

Att Nazism tillhör det förflutna är helt korrekt men det tillhör även våran nutid och våran framtid. Orsaken är enkel. Folk upprepar historien.. oberoende hur mycket man ignorerar dem (vilket ökar chansen) eller kritiserar dem.

Som sagt att ignorera det faktum att det finns organiserad nazism är bara kontraproduktivt. För de finns i form av ett parti och en terrororganisation vid namn av Nordiska motståndsrörelsen. Det fanns även tidigare ett parti vid namn av Svenskarnas parti som hade samma ideologiska övertygelse och dess föregångare Nationalsocialistisk front.

Medlem

@Dizzz: Vad jag menar kortfattat är att människor gärna ändras åsikt och värdegrund när det passar.

Det är när någon som påstår sig vara eller tillhöra en ideologi jag skrockar, för ingen följer någon form av ideolog till 100%. Alltså människor hycklar, har alltid gjort, kommer alltid att göra.

Afa och andra liknande organisationer visade Hitler 1920 att fascismen var inget för tyskarna, så de tog solidariakt upp en sten och kastade. Hitler svarade med att provocera genom att demonstrera på den s.k röda gatan. Det fick afa.co att gå till attack så som idag typ vilket skapade enorma sympatier för Hitler.

Vart någonstans är det annorlunda idag? Ja, människor upprepar historia helt riktigt och det är det jag menar på att det fungerade inte 1920. Varför skulle det fungera idag?

Jag håller med.

Nackdelen med demokrati är att även djävulen har rätt att visa sin åsikt. Fördelen med demokrati är att man kan underminera och hålla djävulen nere i hierarkin.

Ingen rationell människa med internet och iQ över 104 lär rösta på ett parti som förespråkar genocide, OM de själva inte vinner på det.

Faran idag i Sverige är att vi beter oss lite demokraturiskt i politiken. Svenskar har aldrig varit så segregerade som idag. Grupper ställs mot varandra, myndigheter förfaller.

Exakt samma skede som Tyskland gick genom. Hitler var enbart en opportunist, som utnyttjade kaoset till sin vinning och likasinnade.

I slutändan vill jag se AFA stå med en mick på en demonstration, knäcka en nazistisk talesperson ifrån NMR med ord, inte sten.

Det skickar en heeeelt annan signal.


signatur

Ordo Ab Chao

123
Skriv svar