Få spel får PEGI:s gambling-märkning

Robot
Få spel får PEGI:s gambling-märkning
Medlem

"Star Wars Battlefront II - Gamblefront (Jimpressions)"
https://www.youtube.com/watch?v=AiwRIkRTvms

Medlem

Hur kan dessa spel få PEGI: gambling märkning när de nyligen sa att de inte kan definiera gambling i spel?

Medlem

@Cybersoul:

Läs texten, PEGI har satt märkningen och det var 'dataspelsbranschen' som svarade på deras fråga.

Medlem

Har aldrig förstått mig på PEGI och åldersbedömningar på spel. Jag har aldrig varit med om någon som brytt sig om det och på internet så hittar man konstant barn som absolut inte borde spela just det spelet (iaf inte på internet). Totalt verkningslöst.

Om jag får barn i framtiden så kommer jag heller inte att bry mig PEGI utan kommer att göra mina egna bedömningar.

Medlem

@jehuty: I texten står det "De spel som gambling-märkts av PEGI hittills i år" och en annan artikel på FZ står det Pegi: "Vi kan inte definiera gambling i spel"

Om PEGI nu inte kan definera vad gambling i spel är hur kan de då ge gambling märkningar det säger ju emot säg själv.

Att köpa lootlådor för pengar eller ingame pengar för att vinna ett pris är ju "lär ut eller kan uppmuntra till spel om pengar", men det behöver inte innehålla faktiskt spel om pengar" och då ska det ju får PEGI Gambling men PEGI väljer att inte göra det längre och hänvisar till en annan myndighet.

+ Från senaste Need for Speed Payback's lootbox system ser ut som enenarmad bandit från ett kasino närmare än gambling kan man inte komma.
https://www.youtube.com/watch?v=4BBtsMFDypU

Redaktör

@Halvars90: märkningarna kan ju ha betydelse för andra än de du mött, så avfärda dem inte som verkningslösa utifrån dig själv. Det är rekommendationer som ger en hint om spels innehåll, sen är det förstås upp till föräldrar att besluta vad deras barn får spela.


signatur
Medlem

@Tomas Helenius:

Men att sätta en 5-åring på internet i GTA och Call of Duty är extremt oansvarigt med tanke på det näthat som finns i denna sortens spel. Nästan som att det borde finnas en lag av något slag.

Redaktör

@Halvars90: ja, verkligen. Men varken lagar eller föräldraförbud kommer göra att de inte spelar såna här spel. Då tror jag det är bättre att prata med barnen (när de är lite äldre än fem), förklara varför det är olämpligt, men också prata om vad som händer och varför. För de kommer spela GTA och CoD, oavsett vad jag som förälder vill.


signatur
Medlem

@Halvars90:
Pegi är och har alltid varit ett skämt.


signatur

PC - PS4 - PS3- PS Vita - Wii U

1
Skriv svar