Hawaii kallar Battlefront 2 ett "kasino med Star Wars-tema, designat att lura barn att spendera pengar"

Medlem
Mina tankar kring "Lootbox" systemet

Jag tror att icke pay to win Lootboxar (men kanske inte random innehåll) måste finnas kvar. Man kan ganska enkelt räkna ut annars vad det skulle kosta att köpa ett spel. idag ca: 600:- för ett konsolspel kommer anses som billigt (priset kommer inte bara att stiga med 1 hundralapp). Tror många har svårt att förstå hur mycket folk och utveckling det krävs för att ta fram 1 spel. Kolla bara Credits:en på ett spel och lek lite med tanken, vad är snittlönen * antal personer + PR + distributörer m.m. Tror vi ganska snabbt bara kommer får köpa spel där vi i princip köper rätten (licens) att få spela spelet. Vill vi sedan spela det fullt ut, då får vi köpa DLC tills vi spyr. Där i finns alla skins och banor. Väldigt få kommer ha råd eller våga satsa på en helt ny spelserie.
Sen att man kan spela spelet för att kunna låsa upp allt som man kan köpa sig till i spelet kan jag inte förstå klagomålet över.
Det handlar bara om ett "vill ha" begär mer en ett jag vill spela spelet begär. Är man för lat för att spela för att låsa upp allt så kommer man inte gilla att spela alls om "lootbox"-systemt försvinner.

Medlem

@peXmo: Det borde vara samma regler och det skulle leda till spel med gambling och spelkort skulle få "Adult only" märkning.

International
Man of Mystery

Hoppas bara inte de gamla trollen som försökte stoppa GTA och Mass Effect ( bland så många andra ) vädrat morgonluft och använder det här nya Gambling-kortet för att blåsa nytt liv i debatten om att banna spel och skydda våra stackars barn.


signatur

Time flies like the wind
Fruit flies like bananas

Medlem

Spräng Babylon!

Ambassadör
Xbox

Många ställen säljer inte ens spel som har fått Adult Only-märkning.


signatur

Jump in.

Medlem
Skrivet av Mortaigne:

Många ställen säljer inte ens spel som har fått Adult Only-märkning.

nä konstigt eller, samma rating som porr liksom...

Medlem

Jag har tänkt på en sak. När jag köpte hockeybilder visste jag inte exakt vilka spelare jag skulle få, men man fick veta hur många exemplar av varje slags kort som man fick i varje paket.

Men med EA:s och andras Loot boxar vet man väl inte riktigt vad man får ens om man pratar om olika slags kort med olika värden. Eller i och för sig, när man köper grejer i FIFA eller NHL får man en fingervisning om vad paketen kan innehålla. I FIFA och NHL kan man ju köpa antingen silver, guld eller brons-paket och de bästa spelarna finns ju i guldpaketen.

Rätt kul faktiskt, det finns en viss spänning där. Men att få någon av stjärnorna i spelet är ju väldigt svårt, jag har inte fått någon. De får man köpa i auktionshuset.

Men det finns något kul med spänningsmomentet i ett lotteri. För det känns ju som ett lotteri. Och ofta hittar man inte någon av stjärnorna som Crosby, Malkin eller Erik Karlsson. Man får kanske några som har mellan 80-85 i totalbetyg. Så i längden brukar jag inte köpa paket. Möjligen kan man köpa paket om man kan sälja allt i paketen för mer än vad paketet kostade. (Nu pratar jag om NHL 16 för att vara tydlig, inte spelat 17 ännu och inte råd med 18).

Men i längden brukar jag spendera pengarna i auktionshuset. Alla dessa kontrakt som man behöver är dock lite jobbigt. Varje gång man spelar en match så minskar antalet återstående matcher som spelaren har på sitt kontrakt så även om man inte vill ägna sig åt det behöver man köpa kontrakt om man ska spela spelläget Hockey Ultimate Team. Man behöver ägna sig åt lite management där.

Men det finns något kul med att jaga bättre spelare i auktionerna. Det där med nätauktioner är ju också nåt som man kan hålla på med på ett ansvarslöst sätt, man får nån slags kick av att vinna på Tradera. Och man tänker kanske inte så förnuftigt om auktionen går ut om 14 sekunder och man behöver fatta ett snabbt beslut. Den känslan får jag i auktionshuset i NHL också, men jag spelar inte med riktiga pengar utan med NHL-krediter. Vilket ju på sätt och vis är bättre än att budkriga med riktiga pengar på Tradera.

Nu låter jag kanske som Tradera-beroende, men nä, det händer rätt sällan att jag spontanköper grejer där. Men det händer nån gång ibland att jag lägger ett högre bud än jag tänkt.

Men lite samma känsla av jakt på fynd på Tradera och i auktionshuset i NHL eller FIFA. Man blir nöjd när man får tag på någon hyfsad spelare till ett fyndpris. Men aldrig att jag lägger riktiga pengar på det, på HUT eller FUT! Inte ens en tia. Man vet inte var det slutar om man öppnar den dörren.

Ett barn skulle kanske inte kunna behärska sig på samma sätt som jag kan. Och jag är inte perfekt. Jag har satsat pengar på spel på nätet eller på sport ett par gånger. Jag slutade med det för det gick så dåligt

Nu tappade jag tråden lite. Men för att återgå till där jag började... Om man visste ungefär vad man fick skulle det kanske inte vara lika problematiskt. Men även om man vet vilka slags kort man får så kan man ju inte jämföra värdet i en bra spelare med en dålig spelare.

Fast skillnaden är kanske att med de gamla pappershockeykorten var oddsen lika stora att få en Gretzky som en sämre spelare. Men i FIFA och NHL verkar de bästa spelarna vara mycket mer ovanliga. sen släpper de dessutom specialkort typ varje vecka också där samma spelare har andra värden/stats. Eller kanske inte riktigt varje vecka men... Ofta.

Medlem

detta är exakt vad det är

Medlem

Hoppas detta blir spiken i kistan för alla mikrotransaktioner i AAA-spel nu! Känns som det är färdigt om detta nu!

Medlem

Får man hoppas att många feta speldirektörer smalnar av=)

Medlem
Skrivet av xtrem11:

@KoP: När lagen har stiftats så kommer det att gälla mobilspel också. Vi har EA att tacka för en sån lag, någonting har de gjort rätt i alla fall.

Du menar att vi har alla oss som down-voteade och klagade att tacka.

Medlem

@xverminator: Hur skulle detta va slutet på mikrotransaktioner? Det här handlar ju om lootboxar.

Medlem

@esset: Jag menade det.

Medlem

Hoppas nästa steg är att vapenlagarna och reklam riktat till barn blir bättre i USA med. Och all miljölagstiftning i hela världen. Den är väldigt väldigt snäll mot alla som förstör för resten av världen.

12
Skriv svar