Gamers reagerar mot vita husets grova spelvåldsfilm

Medlem
Skrivet av bleken:

@MaxWarp: jo det förstår jag att han bara vill få väck fokusen från vapen lagar, eller ja kanske, det e endån Trump och han verkar ju tro på sina egna lögner själv känns det som, så han kanske på fullaste allvar tror att det är spel våldet som gör att det blir skolskjutningar.

Men tycker endån att dena filmen känns på nåt sätt meningslös, för enda han kan "säga" åt den filmen är: Jaha och? Det är ju inte den delen av spelandet som vi menar, det är våldet vi snackar om.

Ja, jag utesluter inte att han faktiskt tror på sitt eget skitsnack men det är rätt irrelevant. Faktum kvarstår att en betydande del av väljarna gör det. Och ja, jag håller med om att filmen är meningslös men folk har ett behov av att försvara sig och sina intressen, även om hoten bara existerar i deras egna huvuden.

Det "värsta" som kan hända spelbranschen är att föräldrar i allmänhet börjar få upp ögonen för att det faktiskt åldersgränssystem även för datorspel, och det har jag ärligt talat inget emot. Kommer det att rädda livet på en större mängd amerikaner? Nej, men ger politikerna en något mindre måltavla i framtiden.

Medlem

Det ända våld jag brukat vid spel är mot handkontrollen, men det är inte för att jag blivit inspirerad av våldsamma spel, snarare av nån typ av miss jag gjort i spelet.

Jag har även lyssnat på heavy metal och hårdrock hela livet. Satan, where are you? /sigh


signatur

Spelar mest: State of Decay 2

Medlem

Intressant för mig är iaf att spelen som visades i den känslosamma videon är spel som jag rankar högt eller verkligen vill spela.

Medans de flesta spelen i den våldsamma är spel som jag tycker är direkt mediokra och lätt bortglömda. Kanske Wolfenstein som undantag.

Jag tror knappast att jag är ensam om att tycka så, jag tror fler njuter av spel som ger något mer än våld.

Vacker film!


signatur

Nämen!

Medlem

Våldsamma spel riktade mot vuxna är våldsamma. Ska vi göra en kompilation med filmer, serier och böcker riktade mot vuxna som är våldsamma också?

Problemet med den här diskussionen är att den alltid börjar bakvänt och aldrig rätar sig. Våldsamma spel får inte folk att mörda. Spel påverkar folk. Film påverkar folk och böcker med. Det finns en anledning att vi har åldersgränser på spel och bio. Om något ska diskuteras är det väl om föräldrar borde bli bättre på att ha koll på vad deras ungar spelar och vara mer involverade.

Har en kollega som precis köpte ett XBOX i present till sin son. Hon har ingen koll alls på spel, likt många föräldrar. Så vad gör hon? Låter ungen bestämma? Nej, hon frågar mig om spel som pojken ville ha så fick jag beskriva lite kort och säga vad jag tycker är lämpligt. Har man ingen kunnig i närheten så kan man alltid blint gå på de rekommenderade åldersgränserna.

Sen hör det lite till att vara barn att spela spel man inte borde spela och se filmer man inte borde se. Men man bör inte köpa GTA till sin tolvåring för det.

Medlem

Detta måste vara precis vad Trump och vita huset vill, att skifta fokus från debatten kring vapenlagarna och använda spelen som syndabock för skjutningarna. Hela diskussionen kring våldsamma spel känns som en PR kupp från D.C. Tycker det är otroligt uppenbart efter denna video på YouTube signerad av staten. Det bästa vore kanske om media inte högg på betet?

Medlem

Finns en rekommenderad ålder på spel av en anledning
Samma med filmer och pornografi.

Vad man skulle kunna göra är att man integrerar någon typ av E-legitimation i spelen för att verkligen vara säker att ingen underårig spelar spelen som dom är för unga för.

Men det stoppar inte föräldrar att köpa och legitimera sig åt sina barn, men det betyder helt enkelt att dom är dåliga föräldrar.

Tbh, om spel hade någon inverkan på en vuxen hjärna så skulle vi se ett större antal av mord i alla länder som är triggade av våldsamma videospel.
Den unga hjärnan är mer mottaglig till nya idéer, därför man brukar indoktrinera ungar till religioner i tidig ålder Ungar är enkla att påverka helt enkelt.


signatur

"Wonderful! Time for a celebration... Cheese for everyone!"
"Epic is shit, change my mind"

Medlem

det hela är ganska enkelt, det är en stor skillnad mellan att örfila någon i verkligheten och örfila någon i ett spel.

men vad ska man säga, folk som kommer ihåg power rangers vet juh att barn sprang runt o sparka varandra för att dom skulle låtsas vara power rangers.
men skillnaden i spel så utför du handlingarna där och inte behöver replikera dom i verkligheten.

GG No RE på detta ämnet.

Medlem

Faktum är att vi har haft samma debatt och samma propaganda här i sverige och i europa men det var på 80/90-talet. Många ser USA som ett föregångsland men faktum är att det politiskt sett ligger ganska långt efter europa.
Och självklart är detta Trumps sätt att 'få rätt' och avleda uppmärksamheten från de verkliga problemen med vapenlagarna. Det är ju hans polare som driver vapenindustrin.

Medlem
Skrivet av b_bob:

det hela är ganska enkelt, det är en stor skillnad mellan att örfila någon i verkligheten och örfila någon i ett spel.

men vad ska man säga, folk som kommer ihåg power rangers vet juh att barn sprang runt o sparka varandra för att dom skulle låtsas vara power rangers.
men skillnaden i spel så utför du handlingarna där och inte behöver replikera dom i verkligheten.

GG No RE på detta ämnet.

Jag kommer ihåg att jag inte fick kolla på Power Rangers när jag var liten för att det var för våldsamt, för mina föräldrar ville verkligen inte att jag skulle imitera och faktiskt sparka mina kompisar i ansiktet för att power rangers gjorde det.

Kollade senare på Power Rangers när jag var mycket äldre, förstod inte hur dom kunde inte låta mig att kolla på det, men som sagt är den unga hjärnan mer mottaglig till imitation, det är t.ex. varför barn lär sig det språket vi pratar och inte ett annat


signatur

"Wonderful! Time for a celebration... Cheese for everyone!"
"Epic is shit, change my mind"

Medlem
Skrivet av Svenpa:

Bara när det är film och spel dock, vilket du troligen menade. Hela grejen med att det är på låtsas, oavsett hur realistiskt det ser ut på en skärm. Jag kan lova att om någon får skallen avblåst i närheten av mig i verkligheten så kommer, i alla fall jag, bli tokrädd, rejält emotionellt påverkad och troligen behöva viss psykiatrisk vård/stöd efteråt.

Jag kommer aldrig förstå argumenten att virtuellt våld skulle kunna avtrubba någon från verkligt våld.

Precis det jag menade och instämmer - det är väldig skillnad på virtuella och verkliga händelser, och som du säger är själva grejen att vi kan skilja på det. Både medvetet och undermedvetet.
I film och spel blir man mindre och mindre påverkad även om det handlar som t.ex. lemlästning, medan man i verkligheten skulle bli helt paff av att se en örfil på riktigt.

Avstängd

Skummat igenom tråden. Alltså har man bara lite vapenvana så förstår man att det självklart inte är spel som gör att man knäpper någon. Det är otroligt enkelt att hantera assault rifles, SMGs, Glocks och liknande. Mycket enklare än att t.ex handha en PC.
För folk som har vapen är det inte nån större grej att ha dem med sig, på sig. Och därav blir steget att i affekt ta fram dem inte så stort. Att avfyra dem är ingen större grej heller.
Problemet är ju att folk har vapnena från första början, och att det inte är mycket hårdare straff på att gå omkring med dem skarpladdade på sig.
Nya svenska lagförslaget är att om snuten tar dig med skarpladdat så kan du bli häktad direkt och sedan sitta 2 år. Dvs från att de tar dig på gatan. Hade USA liknande lagar skulle väldigt många ångra sig i hallen och låta den stanna hemma, därav inte kunna plocka fram den senare på kvällen.

Så att försöka hitta "anledningar" till varför folk skjuter andra människor, är givetvis bara sidetracking från själva root cause: att de ens har vapen. Folk skjuter för att det är otroligt enkelt. En AR-15 är ju lättare att använda än en slagborrmaskin eller vissa rakapparater som jämförelse. Min morsa skulle kunna sänka 7 pers med ett mag utan träning. Noll rekyl och otroligt lätt att sikta med. Bara tanken att någon stackars lärare ska möta en elev utrustad med en sån och själv ha en pistol är ju skrattretande och galet. Isåfall behöver lärarna samma vapentyp, annars kommer det enbart leda till att nästa skolskjutare kommer skjuta ännu vansinnigare, i rädsla för att få eld tillbaka. Mysig kapprustning det kommer leda till,med gisslan situationer, sprängämnen och ännu tyngre vapen..

12
Skriv svar