Information om hur annonsblockerare påverkar FZ

Medlem

Tycker att nuvarande reklam är helt okej, dock tror jag att jag missat något (gammal och trög). Har whitelistat er, men vissa domäner såsom ad-tech etc. är generellt blockerade hos mig och då blir dem hos er också. Kan jag lösa det så gör jag gärna det, för som sagt så tycker jag att reklamen funkar bättre.


signatur

Ja, jag kanske är ute och cyklar men det är fanimej miljövänligt - purresnurre@2005

Medlem

Haft sidan vitlistad sen jag först fick meddelandet om att jag hade adblock på, dock verkar den ibland gå igång ändå här, men det är säkert mer ett adblocker problem än något annat.

VIll dock instämma med vissa andra här att sidorna på sidan så att säga, och då menar jag geografiskt, är reklamlänkar. Händer lite då och då att man råkar klicka när man försöker fokusera på fönstret.

I övrigt är reklamen ofta relevant och stör mig inte alls när jag är inne på sidan.

Medlem

Jag har besökt fz så länge jag kan minnas.
Sen 96 tror jag
Jag har aldrig adblockat er, det är det minsta jag kan göra som tack för en fantastisk site genom tiderna.


signatur

🇸🇪 VR Sverige Discord server
https://discord.com/invite/avnhs6mgjc

Testpilot

Har länge kört vitlistat , har påpekat några gånger då jag sett störande animerad reklam.

Siten funkar utan problem nu för mig så jag är nöjd och kommer fortsätta att ha FZ och Sweclockers vitlistade. Ni är de enda som sorterat reklamen på ett bra vis.

Guldstjärna i kanten till det tänket.

EDIT- Lagen om allts jävlighet! bara för att det funkat bra skitlänge nu så kom det en animerad filmreklam 3 sekunder efter jag skrev detta inlägg!!

Medlem

Tog mig ett bra tag men lyckades efter lång tid att få FZ vitlistat det är dock typ 1 år sedan.
Jag är glad att se er reklam även om jag aldrig klickar på den eller liknande men jag stöttar er gärna.

Skägg.
10 Chambers
Skrivet av Hipshot:

Tror jag har frågat i flera år om typ paypal så man kan donera, patreon funkar med.

Vet Hip. Någonstans tror jag mycket ligger i att vi har någon fjantig stolthet, att man minsann inte ska "be om donationer". Tror vi kan göra mycket där om vi bara har en kul strategi. Hela Twitch/Youtube-klimatet har nog hjälpt en del.

Skrivet av 4skin:

Okej, jag har läst FZ för länge och för ofta för att hålla på såhär. Tar bort adblocker och ber lite generat om ursäkt.

Fint!

Skrivet av legendofkarl:

Har nu vitlistat fz. Ni är den enda sajten som finns på den listan hos mig nu

Helt ärligt, blir rörd av sånt.

Skrivet av Kvarn:

@Carl Johansson-Sundelius: En shop som säljer kläder med speltryck osv vore guld! (Förutsatt att det är vettiga priser). Stör mig inte på era annonser mer än ibland när bakgrunden är klickbar som man råkar komma åt när man ska få fokus på fönstret för att skrolla. Tycker reklamen är relevant ibland och klickar faktiskt då och då, var genom den jag förhandsbokade gow! Har ingen egen adblocker men jobbets proxy blockar en hel del så snälla fortsätt att inte ha en låsning mot adblockers för alla väljer inte de själva.

Vi har många planer om vad som ska finnas i sortimentet, som inledningsvis kommer vara ganska så fokuserat. Men vi tar emot idéer.

Skrivet av conthox:

FZ-mugg! Och tröja. Och godis. Och... vadsomhellst. Loot boxes?

Allt!

Skrivet av nils45:

Jag har adblock men avaktiverat på FZ.se. Är det OK?

Det är mer än ok, det är vackert!


signatur
Medlem

FZ är en av få sidor som jag inte blockat med adblock Jämfört med Gamereactor är annonserna långt ifrån irriterande här.


signatur

Processor: Intel Core i7 13700kf
Grafikkort: Palit GeForce RTX 4080 GameRock 16GB
RAM: 32 GB DDR5 6000mhz CL36
Högtalare: Sonos Arc, Sub Mini + 2 Sonos Era 300
VR: Meta Quest Pro + Link-kabel + bHaptics Tactsuit x16

Medlem

Jag personligen hatar reklam. Har ingen "tv" och köper div tjänster som HBO, Netflix osv.. för att slippa se reklam.
Enda undantaget är tyvärr Youtube... Skulle gärna betala för att slippa se, brukar ofta direkt byta klipp ifall reklam dyker upp. Adblock på datorn för att slippa se så lite det går. Jag bor på en mkt liten ort där det inte finns reklam överhuvudtaget som i en stad. Jag är mkt glad att slippa allt ifrån diarré reklam till Robinson Robban.
Dock på min telefon har jag ingen block på FZ.se reklamen här, är som någon sa "oftast" helt okej då det brukar vara grejor som man är på riktigt intresserad utav.


signatur

R.I.P The_maxx

Medlem
Skrivet av Stephan:

Jag har blockat och avblockerat er reklam säkert ett dussin gånger hittills, och det beror helt på vad ni visar för tillfället. Något som ni tycker är okej som jag personligen upplever som oacceptabelt är reklam som gör stora tomma ytor till enorma klickbara länkar. Det handlar både om innehåll utanför flödet - bakgrundsreklam - och reklam inuti flödet. Det ska aldrig vara så att man klickar på en reklamlänk av misstag när man vill fokusera webbläsarfönstret bara för att den klickbara ytan är 50% av skärmen.

Det här sammanfattar till 100% hur jag känner och agerar. Har också blockat och avblockat flera gånger, oftast som reaktion på att jag råkar klicka på något jag inte vill klicka på vilket oftast är bakgrundsreklamen.

Medlem
Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Man blir glad i hela ansiktet av att läsa alla kommentarer, både från er som valt att stödja oss genom att inte blockera reklam men också från er som har argument för varför ni inte gör det. För oss är den här raka kommunikationen viktig.

Vi tar också gärna emot förslag på vad som skulle kunna vara alternativ. Ett av alternativen är till exempel samarbeten om Heart of Darkness, där vi tillsammans med en eller flera partners skapar kul innehåll. En annan är sponsrat innehåll såsom Elgato Stream Deck. Vi har precis aktiverat möjligheten att donera via Youtube och har sneglat åt Patreon-hållet. Vi är också äntligen på gång med en egen shop. Det finns de som lyckas otroligt bra med sådana lösningar och jag skulle gärna vilja veta hur ni använder sånt, vilka innehållsskapare som gör det extra bra.

Förlåt

Självfallet skall ni förbli avblockerade.

Angående Patreon så är det inget jag använt, eller har 100% koll på vad det riktigt är (någon sorts prenumerationstjänst right?) men förklara via en nyhet när allt är klart så tar jag ställning till det då. Shop, ja varför inte, kan jag få ett par signerade FZ-kalsonger eller liknande så är jag redo att kasta min Swish rakt in i Geekskontoret.

Kram!


signatur

"All those moments will be lost in time... like tears in rain. Time... to die." - Roy Batty

Skägg.
10 Chambers
Skrivet av purjo:

Det här sammanfattar till 100% hur jag känner och agerar. Har också blockat och avblockat flera gånger, oftast som reaktion på att jag råkar klicka på något jag inte vill klicka på vilket oftast är bakgrundsreklamen.

Jag gillar att ni fortsätter att ge oss chanser trots att det finns saker ni stör er på.


signatur
phi
Medlem

Okej då, bara för att ni ber snällt.

Medlem

Hej!

Använder uBlock men har åtskilliga gånger försökt få bort det på just er sida utan framgång
Kan jag få hjälp med att få detta att fungera tro? Har mer än gärna ads på er sida för att stötta er fortsatt.


signatur

utassault.net - Assault i UT99 (Still Alive!)

Medlem

@Maxiz!: Du har ju den avaktiverad på FZ, det är därför du har ett litet hjärta bredvid "medlem"


signatur

I saw this wino, he was eating grapes. I was like, "Dude, you have to wait". - Mitch Hedberg

Medlem

Jag blev anti, nu åkte adblock på igen.

Medlem

jag blockar all kontakt med googleapis.com och det brukar stoppa annonser för er bland annat.
har undantag för adblock men googleapis.com blocken gör att jag inte kan logga in hos er eller se några annonser.
så jag kollar mest på jobbet och där skiter jag i spårningen.

Medlem

Det har blivit bättre design men fortfarande ibland uppmixning av artikel och reklam, 50% skärmyta till reklam + länk på bakgrunden. Jag är en av dom som scrollar med klick på mouse3, vilket gör att jag öppnar nya tabbar och hakar fast i scrollandet när jag missar en länkfri yta. Grattis till affilatepengarna dock

Medlem

Finns det ingen Adblock som får reklamen tro att den visades?

Skägg.
10 Chambers
Skrivet av Buio:

Jag blev anti, nu åkte adblock på igen.

Article, you had one job!

Skrivet av sCaz:

Det har blivit bättre design men fortfarande ibland uppmixning av artikel och reklam, 50% skärmyta till reklam + länk på bakgrunden. Jag är en av dom som scrollar med klick på mouse3, vilket gör att jag öppnar nya tabbar och hakar fast i scrollandet när jag missar en länkfri yta. Grattis till affilatepengarna dock

Som vi skriver, vi får inga pengar för klick (eller att du faktiskt köper något), så att folk råkar klicka är såklart inte bra. Det blir lite motstridiga viljor: annonsörerna vill såklart att vägen in till deras affär ska vara så tydlig som möjligt så att den som faktiskt vill klicka inte behöver leta efter en knapp eller dylikt. För trots att vi har relevant reklam är det få som faktiskt går vidare och ska man se det rent krasst: kan inte annonsörerna se att deras spenderade pengar leder till köp i slutändan blir ju reklamen smått misslyckad.

Sen finns ju argumentet att någon som råkar klicka sig in inte lär vara särskilt köpsugen. Men som sagt, motstridiga viljor.


signatur
Medlem

Min Adblocker brukar vara avstängd när jag besöker både FZ och Swelockers eftersom ni är värda det <3

Har besökt FZ sedan början på 2000 talet eller ska jag säga Quake 3 tiden?

Medlem

Jag är en flitig användare av adblock, men vissa sidor (som tex fz.se) så väljer jag att stänga av blockern för just de sidorna just för att jag vill stödja dem med de reklamintäkter de får.
Fz's reklam är tack och lov ganska smidig att undvika, de håller sig till sidorna så jag får läsa det jag vill ostört i mitten av skärmen, och tack och lov så är det inga popups.

Medlem

Såklart ni ska va vitlistade! Hade inte ens tänkt på det innan... Nu är FZ den enda sidan som är vitlistad för mig


signatur

You can't win the game...

Medlem

Jag använde adblock på er hemsida back in the day pga. irrelevant reklam (tror det vid ett tillfälle tillochmed var politik någon gång, vilket irriterade mig såpass mkt att jag fortfarande kommer ihåg det), men använder nu inte adblock längre. Tror ni blivit som bättre på det nu.

Allstå vilka sidor man väljer att adblocka eller inte tror jag alla väljer - om de gillar sidan och vill supporta så kmr de vitlista sidan. Tror ni har något meddelande på sidan nu att ifall man använder adblock så uppmanar ni att man ska stänga av. Jag förstår detta eftersom det är era intäkter, men jag gillar egentligen inte när någon ska säga åt mig vad jag ska göra Det där som ovannämnt tror jag sker automatiskt ändå liksom (såklart inte för alla, då vissa säkert inte ens tänker på att de använder adblock o kör det på allt). Men att uppmana att göra på ett visst sätt kan hjälpa och få folk att förstå vilket gör att de stänger av men kan även ha motsatt effekt - att man kanske inte vill stänga av adblock bara för att ni uppmanar om det och/eller att det där "irriterande meddelandet" dyker upp varje gång tills man stänger av adblock. Så det blir nästan att man stänger av adblock för ni säger det och/eller för att få bort det irriterande meddelandet, inte för att direkt supporta er. Man är inne och leker med intentionen till beteendet av att använda adblock eller inte på er hemsida här lite. Så tänker jag iaf Kan ta ifrån det där att genuint annars skulle vilja supporta er, om det nu kom självmant att man vitlistade er sida. Men det där är tricky, men jag hoppas bara ni blir medvetna på effekten ett sådant uppmanade kan bidra till. Dock är andra hemsidor såsom t.ex. Aftonbladet grövre i detta, som knappt låter en läsa sportbladet utan adblock, eller titta video på deras hemsida, osv. Så ni är ju hyfsat milda i den aspekten i hur mkt ni "irriterar"/kör upp det i facet på någon med ert uppmanande i form av meddelandet som dyker upp ifall man använder sig av adblock.

Medlem

Använder inte någon ad-block alls. Funkar inte en sida pga ads så bojkottar jag den oftast helt.

Vad hände med FZ-supporter? Kanske köra någon sån drive igen?
Har fortfarande kvar den signerade musmattan

Medlem

Vitlistade er för längesedan.

Vi får hjälpas åt i dessa märkliga e-tider. <3

EDIT; Har aldrig heller upplevt någon sort av dålig eller jobbig reklam.


signatur

Ordo Ab Chao

Killmonday Games

Av ren lathet har jag haft adblock på men tack vare denna påminnelse är fz nu vitlistad! Kollar mest genom mobilen dock där reklamen flödar fritt!


signatur

Ei auta itkut markkinoilla, töihin vain.

Medlem

Jag kör med webläsaren Brave numer, men har alltid vitlistat fz. Kommer alltid att göra det också, det är nämligen väldigt få störande annonser på denna sida så fortsätt så.

Medlem

Klart som fan att ni ska ha betalt! Skicka ut praktikant-Gustaf med tiggarmössan på stan! Jag kan donera några Delicatobollar från jobbet som datumet gått ut på. Skickar omedelbart några i en jiffypåse.

Gillar förresten det lilla hjärtat ni har på användarna.

Tycker de stora annonserna i bakgrunden kan vara lite störiga ibland.

Jag har ingenting emot sponsrat innehåll, så länge det tydligt markeras som sponsrat.

Nu när ni jobbar mycket på Youtube, med FF och streams, har ni funderat på att jaga sponsorer till era videos? Det ser man ju ofta på Youtubes lite större kanaler idag: "Dagens Fräcka Fredag i samarbete med Inet som har utförsäljning på grafikkort!"

Anledningen till att jag nästan helt slutade besöka Gamereactor var deras fasansfulla annonspolicy. Automatiska videos, annonser mellan sidorna, på sidorna, uppdelade artiklar med annonser mellan. Att ni inte jobbar med sånt är bra.

Inledningen på den här artikeln var lite lustig däremot:
"Du är en av våra besökare som har annonsblockerare aktiverat när du surfar på FZ."
Och jag tänkte direkt att, nej, det har jag inte alls. Ni kunde ju formulerat det annorlunda.
"Är du en av våra besökare som har annonsblockerare aktiverat när du surfar på FZ?"
Så pekar ni inte finger på alla som går in i artikeln.

Medlem

Tja fz crew, är nog mer anti-reklam än de flesta här, prövade slå av adblock nu igen men rent estetiskt blir er sida 400% fulare med reklamen. (ett vetenskapligt uppmätt och exakt mått) Om jag kunde betala en mindre summa för att bli av med reklamen skulle jag hellre göra det tror jag.

Det som framförallt stör mig är reklam som bryter nyhetsfältet i mitten och animerade/autostartande filmer. Jag tycker bakgrundsreklam är ok om den är estetiskt tilltalande, typ reklam för spel med nån snygg screenshot. Dålig reklam för bakgrundsfältet är i mitt tycke reklam med en massa text då det förfular sidan avsevärt. Högra reklamfältet känns ok så länge det inte har mouse-over start annonser.

Om ni hade fått lägga ett "fz filter" över reklamen som desaturerade och sedan tintade i någon färg/färger passande för sidans design hade ni kommit undan med mängden reklam ni har nu. Men tvivlar på att man får det...

Medlem

Jag kör display: none; på er <a> och opacity: 0; på er <img>, detta gäller enbart ramen som går runt. All reklam i designen i sig syns som vanligt.
Detta för att den stör mig så pass mycket när jag läser eller råkar klicka utanför.

Skriv svar