Halo: The Masterchief Collection tok-uppdaterats och släppt på Xbox Game Pass.

Ambassadör
Xbox
Halo: The Masterchief Collection tok-uppdaterats och släppt på Xbox Game Pass.

Halo MCC är en samling bestående av Halo CE Anniversary, Halo 2 Anniversary, Halo 3 och Halo 4 som släpptes till Xbox One hösten 2014. (Halo 3 ODST finns att köpa till som DLC.) Med uppdaterad grafik och möjligheten att skifta mellan klassiska och remastrade versioner så var kampanjerna en fröjd att spela för både nya och gamla Halo-fans. En brutal mängd achievements (6000GS) med en hel del riktigt utmanande sådana gav extra livslängd för många fans och hundraprocentandet av MCC är fortfarande lite av en helig graal bland hunters.
Releasen var dock inte helt smärtfri och trots en mängd uppdateringar så blev det aldrig riktigt ordning på främst multiplayerdelen, allt från trasig matchmaking till buggar kvarstod och grumlade en annars lysande samling av Xbox mest ikoniska spel. Under lång tid hände inte mycket med MCC men under hösten 2017 meddelade 343 Industries att de skulle omarbeta Halo MCC en gång för alla. Tillsammans med Halo communityt via insider-programmet mejslades den nya versionen fram jämsides med grafik- och prestandaförbättringar och i samband med att det blev klart så släpptes det också äntligen på Xbox Game Pass nu vid månadskiftet.

Vad är då nytt? I korthet:

Matchmaking

Matchmakingen har förbättrats avsevärt för både multiplayer och co-op med full tillgång till Xbox serverkapacitet med dedikerade servrar för alla delar av MCC. Det är också lättare att specificera val av kartor, modes etc. Matchmaking för nya Playlists har lagt till och fler kommer efterhand
Vill man gå old-school så finns det nu support för offline LAN för kompisgänget som sitter i mammas källare, äter dillchips och lirar Halo!

Grafik och prestanda

Med releasen av Xbox One X så pumpas det ut uppdateringar av spel med förbättrad grafik och Halo: MCC är inget undantag. Med lite variationer mellan de olika titlarna i samlingen så är det upp till 4K och HDR som gäller nu! Mycket settings finns att pilla med själv. Allt i 60 fps så klart.
Laddningstiderna har kortats ner väsentligt också vilket alltid är välkommet. Allt grafiskt lull-lull gäller också för ODST-tillägget!

Övrigt

Massor av mindre saker har fixats eller lagts till såsom:

"Intelligent Delivery" vilket helt enkelt är valfrihet i vad ur samlingen som man vill installera, det är ju en ganska maffig installation och kanske vill man bara spela delar av den och nu kan man alltså ladda ner och installera bara det man vill spela för tillfället.

En mängd språk i både tal och undertexter har lagts till och menyer och UI har fått sig en uppfräschning.

En väldigt lång rad av buggar har fixats för både multiplayer och alla singleplayer/co-op-kampanjer!

All info om uppdateringen hittar man HÄR om man vill läsa mer.

Det är verkligen en total makeover och "bättre sent än aldrig" har nog sällan varit mer passande! 343 fortsätter så klart att finputsa och supporta spelet framöver och det ryktas om att även Halo: Reach kommer att läggas till samlingen i uppdaterad version i framtiden.

Att Halo: MCC nu finns på Xbox Game Pass i sin fullt utvecklade form är riktigt trevligt. Sedan tidigare finns där redan Halo 5, Halo Spartan ops, Halo Wars DE och Halo Wars 2 för en i det närmaste komplett Halo-upplevelse på Xbox One.


signatur

Jump in.

Medlem

Det enda klagomålet jag hört är att serverna är regionslåsta vilket betyder att det kan vara svårt att finna matcher om man bor i mindre populära regioner.

Annars är det ju super att de äntligen fått ihop kalaset för på pappret var det en fenomenal idé.

1
Skriv svar