Tips på kul FPS att spela med kompisar?

Medlem
Tips på kul FPS att spela med kompisar?

Jag och mina kompisar har länge letat efter ett spel att spela tillsammans. Vi har lirat mycket PUBG, 7DtD, Vermintide, BF4, osv. Problemet är att vi egentligen är fler än fyra och gärna helst spelar bara med varandra. En lösning hade varit PUBG:s Custom Matcher, men då måste man vara tio stycken som är inne på servern. Inte alltid så lätt att skrapa ihop.

Jag har kollat igenom de flesta modernare FPS-spel, men många erbjuder inte privata servrar/matcher. En lösning är såklart att kolla på äldre spel, men det vore kul att spela något modernare tillsammans.

Det vi i första hand är ute efter är längre matcher där vi kan sitta och prata om annat medan vi spelar. Det är i första hand ett sätt att umgås, sen att man kan få kränka varandra lite med ett eldöverfall är alltid roligt. Ett springa-runt-och-hoppa-och-skjuta-jätte-snabba-reflexer är inte den typ av spel vi letar efter.

Har ni några tips? Jag har verkligen försökt kolla runt och hittar inget som uppfyller de behov/önskningar vi har.


signatur

The price for freedom is eternal vigilance...

Medlem

Med fler än 4:a blir det snabbt svårare att hitta något som inte är Multiplayer PvP.

Eftersom konsoler ligger vid 4-spelare COOP så är det oftast där det ligger.

Medlem

Hade först tänkt nämna Overwatch, men det är lite mer åt snabba reflexer, hoppa, och skjuta hållet så det kanske inte är vad ni söker. Det erbjuder inte heller egna servrar, men fyller man sitt lag på 6 så slipper man i alla fall mindre begåvade typer som sabbar matcher.
Men gamla goda G-mod kan nog erbjuda en del, beroende på hur många ni är så finns det en del spellägen som är riktigt roliga i lite större grupp. Även gamla Battlefront 2, det riktiga Battlefront 2, skulle nog passa er (eller var det inte fps? minnet sviker mig).
Och om ni gillar 7DtD är annars Ark, Conan Exiles, och Memories of Mars fullgoda spel i samma genre fast utan zombies då. Finns en uppsjö av sådana survival spel som man kan ha egna servrar på.
Tror även Destiny 2 erbjuder privata matcher. Osäker på hur många man måste vara för att det ska funka.
Till sist tänkte jag nämna Just Cause multiplayer, är visserligen inte fps men är nog så kul att kaos:a runt i.

En fråga bara: hur viktigt är det att det bara är ni som spelar matcherna och inte har några randoms i motstånddarlaget? Ju nyare spel detso knepigare blir det där med egna servar och sådant.

Releasehästryttare

Flygdelen av Warthunder är grymt kul om man lirar på custom servrar, det är gratis och finns på steam.

Medlem

Arma 3?

Ready Or Not när det väl kommer.

Medlem

Tack för tipsen!

Det är egentligen inte superviktigt att vi ska kunna spela spelet endast själva. Men vi har noterat att i till exempel PUBG så hänger vi gamlar (40+are) inte riktigt med, vi spelar smart och får droppen på en grupp, börjar skjuta, de vänder sig om och HEADSHOT, vi är alla döda. Inte så roligt i längden. Så just att man bara måste kunna spela själva är inget krav, men då ska matchmaking fungera som det är tänkt.

Dock är vi oftast fler än fyra som vill spela, vilket gör att många spel faller bort direkt. Custom/private match/server är då en enkel lösning på det, men precis som du säger Atilaa så är det allt mer ovanligt.

Ready or Not verkar intressant. Vi spelar faktiskt fortfarande SWAT 4 via Hamachi ibland (utan tvivel det bästa spelet i sin genre).

Arma 3 och Arma 2 med moddar är något vi sneglat på. Arma 3:s upplägg där du ska betala för en massa saker du fick med i Arma 2 har dock avskräckt några av spelarna. Men vi får kolla på det lite närmare. PLAYERUNKNOW'S Battle Royale mod för Arma 3 verkar intressant, men den kanske är helt död och inte går att spela längre?


signatur

The price for freedom is eternal vigilance...

Medlem

Left 4 Dead (2) i VS mode håller upp till åtta spelare, om det kan vara intressant.
Då har ni fortfarande problemet med balans om någon random hoppar in,
men helt perfekt blir det nog aldrig

De flesta andra co-op spel är nog max 4 spelare, som redan har nämnts.


signatur

"Jävla skitprat" - Per Albin Hansson

Skägg.
10 Chambers

Har ni tittar på Scum? Verkar inte finnas någon gräns för hur många man kan vara i en grupp.


signatur
Medlem

Escape from tarkov? Även fast jag aldrig fastnade för det.


signatur

- Gigabyte Z390M - Gainward RTX 3070Ti - Intel Core i9-9900K with NZXT X73 360mm - 32GB HyperX Predator/Fury 3200Mhz - 750w +80 Platinum - 500GB WD blue SSD - 512GB Samsung M.2 - 1TB Samsung 970 Evo M.2 -
- HyperX Alloy Elite RGB - HyperX Cloud II - HyperX Pulsefire Haste - HyperX Fury S XL -
Acer Nitro XV322UX IPS 270hz 1440p - AOC CQ32G1 144hz 1440p
- Svive Altair Gaming Desk - Svive Gemini DarkGrey Gamingchair -

Medlem

Tack för de nya förslagen, det uppskattas!

Vi provade två Battle Royalemoddar till Arma 3 igår: Combat Royale och Altis Royale. Båda hade sina fördelar, men ingen kändes riktigt bra.

(om någon söker på moddarna i framtiden)
Combat Royale on Stratis /on Altis
Fördelar: Man släpps ned på slumpmässiga ställen, finns respawn (vilket är bra när man är få), kartan stängs ned slumpmässigt
Nackdelar: INGEN loot tillgänglig när man väl är på kartan - vilket gör det väldigt tråkigt

Altis Royale
Fördelar: Mycket loot, överallt, men samtidigt inte busenkelt att hitta det man behöver. Fordonen släpps ned samtidigt över kartan med fallskärm, så man ser var de hamnar redan när man är i fallskärmen.
Nackdelar: Ringen slutar alltid i mitten, vilket gör det modden ganska tråkig i längden. Det finns en startbas med enormt mycket loot där man släpps ned, blir snabbt ett race dit och den som får ett vapen först vinner den fajten, inte så roligt, kräver ingen ansträngning.

Vi letar vidare. Men vi sa det när vi spelade: Tänk om vi kunde ha gjort det här i PUBG istället? Fan vad roligt det hade varit.

Vi letar nog vidare på spel där man kan hosta sina egna matcher i första hand.


signatur

The price for freedom is eternal vigilance...

Medlem

SCUM verkar onekligen intressant som spel, men intresset från oss är svagt. Jag ska försöka förklara:
* SCUM:s värld är beständig och att man förlorar all loot när man dör. Det är helt ok i
spel vi spelar, typ 7DtD, men då spelar vi på egen server för att slippa griefers och andra som gör att spelupplevelsen inte blir rolig.
* SCUM erbjuder inte privata servrar
* Vi har alla familj/barn och det är sällan vi har möjlighet att spela alla, utan blir oftast fyra till sex personer. Då blir det lätt att en del har grindat mer än andra och obalansen mellan karaktärerna gör att i längden blir den typen av spel mindre roligt. Förutom när vi har möjlighet att kontrollera miljön, som i 7DtD där vi har en egen server.


signatur

The price for freedom is eternal vigilance...

Moderator | Testpilot

Finns tyvärr inte så mycket om man är fler än 4.

Ett tips ändå från mig är Borderlands. Ganska likt Destiny (som jag också kan rekommendera) med 4 player coop. Skjutspel med loot ala Diablo och man levlar upp och blir starkare.

Destiny, eller Destiny 2 i det här fallet, har också raids där man kan spela 6st tillsammans. Ett vanligt Fireteam är på 3, men då kan man ju ha 2-3 grupper som spelar tillsammans och sitta alla på Discord och snacka skit. Funkar bra.

Conan Exiles är ett survival-spel där man kan spela mer än 10 st tillsammans. Överleva i världen, bygga baser och slåss mot andra (om man vill). Går ju även att sätta upp en egen server som bara NI får vara inne på.

Det är väl vad jag kan komma på just nu.


signatur

Testpilot & Twitter
Personbeskrivning: "Han är stygg över alla gränser" - Gustav Höglund
Personbeskrivning 2: "Man kan lita på uber" - Joakim Bennet
Det råder lite tvivel ovan, men jag luktar gott i alla fall.

Medlem

Igår kväll testade vi att jaga varandra i Rainbow Six Vegas 2. Det är tragiskt att det ska krävas flera år gamla spel för att vi ska ha roligt tillsammans. Det var länge sedan vi hade så roligt av att smyga runt och skjuta varandra i ryggen.

Tips till om någon fler provar spelet och får den oerhört irriterande ljudbuggen med evigt loopande skottsalvor, aktivera VSYNC på den som är värd. Din dator och ditt Internet är för snabbt för den gamla motorn.


signatur

The price for freedom is eternal vigilance...

Medlem

Borderlands 2!


signatur

Ducati Streetfighter 848

Medlem

ArmA 3 är en rekommendation, finns hur jäkla mycket gratismoddar som helst också, däremot blir det roligare om man lär sig att göra egna uppdrag (underlättar att använda ALIVE-modden som kan skapa ett dynamiskt AI-motstånd) men det finns nog Coop-uppdrag att tanka ner så det räcker och blir över också. Är ett gäng som lirar egengjorda kampanjer en gång och i veckan och det är hur kul som helst.

Medlem
Skrivet av CliQue-SinneD:

Borderlands 2!

Problemet med Borderlands (1 och 2) är att vi ofta är fler än fyra, samt att några spelar mindre ofta, vilket gör att vi kommer att vara helt olika levels efter ett tag.

Men ett roligt spel är det hursomhelst. Det löser dock inga problem för just oss.


signatur

The price for freedom is eternal vigilance...

Medlem
Skrivet av Ftmch:

ArmA 3 är en rekommendation, finns hur jäkla mycket gratismoddar som helst också, däremot blir det roligare om man lär sig att göra egna uppdrag (underlättar att använda ALIVE-modden som kan skapa ett dynamiskt AI-motstånd) men det finns nog Coop-uppdrag att tanka ner så det räcker och blir över också. Är ett gäng som lirar egengjorda kampanjer en gång och i veckan och det är hur kul som helst.

Arma 3 känns mer och mer som en del av vår långsiktiga lösning.


signatur

The price for freedom is eternal vigilance...

Medlem

Så länge folk har lite tid att lägga ner på att fixa fram uppdrag etc. så är det fantatiskt, om man gillar realism dvs. Om du vill kan du PM'a eller lägga till mig här eller hur man nu kan göra om du har frågor/behöver tips och tricks sen etc.

Finns ju även en hel del öppna dynamiska uppdrag som blir lite olika varje gång (och relativt lätt att göra sådana med Alive-modden).
Kan rekommendera att köra det med både ACE och Task Force Arrowhead Radio också, framförallt radion gör så att all långvägskommunikation görs genom ingame-radio medans det vanliga snacket bara hörs local, blir trevligare "umgänges"-känsla då om ni är ute efter sånt, rätt mysigt att sitta på nåt hustak och småsnacka med någon medans man hör hur nån annan av grupperna passerar och har ett eget snack etc. Bra inlevelse.

(Du kan ju även hojta till om du/ni vill testa att vara med och lira någon gång, vi är en ganska "tight knit" grupp så det kan vara känsligt att introducera nya spelare men så länge man håller lite låg profil i början och inte drygar sig så passar man ofta in finfint )

1
Skriv svar