Diskutera – Hur mycket får en konsol kosta som mest?

Robot
Diskutera – Hur mycket får en konsol kosta som mest?

Berätta var smärtgränsen går.

#nintendo, #playstation, #xbox


Medlem

Skulle nog säga mellan 7000-8000 kr, förutsatt att prestanda reflekterar priset.

Inaktiv

Inte över 10000 för en konsoll, och då det ska det självklart vara pang för pengarna och inte bara ett märke man betalar för.

Medlem

Väldigt svårt, allt beror ju på vad man får för pengarna.
Jag hade inte haft problem att lägga 7-8k om prestandan reflekterade priset.

Men jag skulle inte ge samma summa om de släpper en konsol som redan är utdaterat komponentmässigt när den släpps, som den senaste generationen.

EDIT: Jag skulle förmodligen kunna ge upp mot 10k om jag visste att det var prestanda i särklass, och att jag inte skulle behöva köpa en "PRO" eller "X" modell 2-3 år senare för att få en uppgraderad version som är bättre, som kostar lika mycket till.

Medlem

Jag tycker som @xdrive att smärtgränsen ligger runt 8000 kr. Sedan ska sägas att rätt exklusiva titlar* kanske skulle kunna tvinga mig till köp ändå, men i sådana fall högst motvilligt.

*Typ Horizon ZD 2, Witcher 4, Elder Scrolls eller Mass Effect 4


signatur

När jag växte upp lyssnade jag mycket på Blümchen och Rollergirl. Jag tror att det har format mig som människa.

Medlem

Det svettas nog vid 7000, över 8000, då väntas det..

Eller vad fan, jag kommer ju antagligen köpa den ändå.

Avstängd

Spelen som bestämmer. Låt säg att det kommer en konsol med 3-4 exklusiva spel (som för mig verkar vara det bästa som gjorts i spelväg) då skulle jag kunna lägga 10K.

Medlem

Tror inte det blir något mer konsolköp för egen del, det mesta släpps i bättre versioner till PC och resten kan man med gott samvete missa. Men betalade runt 6300kr för PS3 när den släpptes så skulle väl säga att smärtgränsen ligger där, såg det dock som ett två-i-ett-köp av konsol och blu-ray-spelare så omständigheterna var lite annorlunda då, enbart en konsol skulle jag nog inte lägga mer än 4000kr på.

Medlem

Om det lanseras med pornografiskt material i VR med 4K betalar folk vad som helst. Annars 10k som mest för en spelbox skulle jag säga... inflationsjusterat

Medlem

4499 riksdaler. Allt över det gör att jag hellre investerar i nya delar till min PC.

Medlem

Tror inte jag har nån direkt smärtgräns

Medlem

Om det finns ett exklusivt spel som jag vill spela till den som inte går att spela någon annan stans så finns det ingen övre gräns.


signatur

Skippy R.I.P. 17/7 2006

Avstängd

Runt 4000 kr går mitt smärtgräns då jag minns att mitt N64 kostade runt 1600 kr, mitt Gamecube kostade drygt 3000 kr, mitt Wii begagnat runt 3000 kr, mitt WiiU runt 3500 kr och min Switch 3400 kr.

Vi får se om PS5 och dess lanseringsspel eller snart kommande spel kan tänja på min smärtgräns, men tror inte det för jag tycker att handkontroller för FPS och Third-person är så himla värdelöst. Fattar faktiskt inte hur jag klarade Goldeneye N64 och Goldeneye 007 till Wii.

Medlem

Jag tror smärtgränsen för en bra försäljning av en konsoll ligger på runt 5500, om den inte ska vara oerhört nichad. Personligen skulle jag inte lägga mer än 10k på en konsoll. Datorer brukar jag hamnar runt 18k.

Medlem

Alltid intressant hur spelkonsolers pris blir livligt diskuterat när en ny konsol ska släppas men många som ska köpa har en ny iPhone (vartannat år) för 12000 som dem gladeligen pungade ut för utan frågor, och som dem sen bara surfar och whatsappar med. Men 5000 för en maskin proppad med ny teknik som erbjuder underhållning i 5-6 år är för mycket. Så brukar det låta i alla fall.

Medlem

Inte mer än 6000kr för min del.

Då får jag avvakta lite

Köper inte förrän slutet på livscykeln ändå.


signatur

Viam inveniam aut faciam

Medlem
Skrivet av Kerrai:

Inte mer än 6000kr för min del.

Då får jag avvakta lite

Ungefär samma för mig, beror lite på hur avancerad nya xboxen är jämför med min nuvarande Xbox One. Men mellan 6000 och 7000 är gränsen för mig.

Medlem

Beror på vilka exklusiva spel som finns tillgängliga. Spel som kommer till PC kommer jag ändå spela på PC så då är det inget säljargument att konsolen har FPS och upplöskning nära vad en mid range PC klarar.

Medlem

9 laxar i en xbox är min smärtgräns.

Medlem

Betalat 9k för mitt 2080, och då är det bara grafikkort.

Så för en konsol som erbjuder samma RTX teknik, upp till 8k uppspelning (?), SSD, Blu-ray/4k läsare m.m. så kan jag ge priset jag gav för graffen.

Mobiler säljs runt 8-10k nu för tiden så varför inte ge samma för en kraftfull konsol?

Medlem

Tycker 5000 kr är på tok för mycket för en konsol.

Dock är ju konsolerna numera inte till för spel enbart... så det är lite svårt o säga egentligen. För mig personligen så är konsolerna endast intressanta för spel, ingenting annat.

Medlem

Inte mer än en lägenhet o centrala Stockholm.

Medlem

5000kr är gränsen för min del när det gäller konsoler, över det så lägger jag hellre pengar på annat, exempelvis pc.

Medlem

Beror hel på vad man får. Ju mer priset ökar kommer mina krav öka x2. Kan betala 6000kr för en konsol men då skulle jag kräva en extremt tyst konsol. Ingen jumbojet.

Sen för det priset skulle jag kräva en handkontroll som har längre batteritid än vad PS4 har nu. Behöver inte vara switch's 30h batteritid men i alla fall halva det.

Medlem

Smärtgränsen för mig går nog vid 10.000 kr men, som tidigare sagt, då ska det vara pang för pengarna. Villkoret är väl att jag inte behöver uppgradera till nån "X" eller "PRO" variant något år efter för att kunna utnyttja de senaste spelen till fullo.

Oavsett, börjar det komma upp i dom prisklasserna så prioriterar jag hellre pengarna till PC-delar. Däremot kan det vara ett par exklusiva titlar som skulle kunna vara kul att ha.

Medlem

För mig går gränsen vid 5 000 kr, men en stor del beror för min del på vilka titlar som släpps. Om inget intressant släpps kommer jag vänta eller skippa en generation konsoller. Konsollerna börjar släppas lite för tätt inpå varandra numer tycker jag.

Medlem

Max 6000kr för mig. Borde inte hamna på samma nivå som en pc som man kan göra mycket mer saker på. Det är lite som att man ska jämföra en handhållen konsol med en smartphone.


signatur

Asus TUF RTX 4090 OC
G.skill 32 gb 4000mhz cl15
ASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero
Ryzen 5950x
Starcitizen referral: STAR-2GR4-BK2X

Medlem

4000 är min smärtgräns när det gäller en "leksak". Då endast själva burken räknat. Tillbehör som kontroller är en annan fråga.
Har en Xbox One X. men köpte den begagnat.

Testpilot

3-4000 kanske? Blir ju väsentligt mycket mer om man ska ha några spel till dessutom.

Skriv svar