Veckans Xbox-nyheter #15 (v.31)

Ambassadör
Xbox
Veckans Xbox-nyheter #15 (v.31)

Xbox-sommaren tuffar på och den här veckan är inget undantag. Med ett månadsskifte så kommer såklart nytt från både Games with Gold och Xbox Game Pass, Mixer värvar streamers och mycket mer!

Augusti ser för övrigt ut att bli en intressant månad överlag med Gamescom där vi får mer från Gears 5 Horde och Age of Empires bland annat. Dessutom ett nytt avsnitt av Inside Xbox, och de brukar ju alltid ha en hel del nytt att komma med. Det ryktas om storspel på Xbox Game Pass med japansk prägel, och så har vi ju släppet av Blair Witch som avrundning på månaden.
September kommer att domineras av Gears 5 så klart, i oktober kommer The Outer Worlds och i november är det dags för X019 i London. Ser ut att bli en trevlig spelhöst för Xbox-fans!

Som vanligt får ni gärna tipsa om nyheter i tråden eller på annat sätt, hoppas att det är lite intressant läsning i alla fall! Vill ni kolla in förra Veckans Xbox-nyheter så finns den här.

Med det sagt...Let's Jump in!

"Microsofts latest acquisition is...Ninja!"

Som rubriken (lånad från reddit) så fint uttrycker det så har vi fått svar på frågan huruvida Microsoft kommer att satsa på Mixer eller inte. Mixer är Microsofts svar på Twitch där Mixer som trots hög kvalitet, massor av funktioner och en stabil tjänst har haft svårt att ta upp kampen på allvar med Amazon's monster. Anfall är bästa försvar sägs det och att värva en av motsidans toppspelare är definitivt ett starkt drag. Ninja, en av världens mest kända streamers, vars igenkänningsfaktor går bortom gamingvärlden och in i mainstream på ett sätt som få, kanske ingen annan streamer gör har alltså hoppat av Twitch för att exklusivt streama från Mixer.

Microsoft lär ha fått punga ut med en ansenlig summa för övergången men de räknar nog med att det blir en snöbollseffekt dels när Ninja's fans upptäcker Mixer och dels när andra streamers som ser tittarpotentialen öka på Mixer flyttar över. Det här lär inte heller vara den enda dealen av det här slaget som Microsoft har i görningen. Ninja har ju också en bakgrund som Halo-streamer och med launchen av Halo Infinite nästa år så är ju Ninja som klippt och skuren för att promota spelet i streamingvärlden.

Varför satsar då Microsoft så mycket på en streamingplattform? En del av det har förmodligen att göra med Project xCloud, där Mixer antagligen kommer att spela en roll liknande den som Google tänker sig att Youtube kommer att göra med Stadia. Begun The Cloud Wars have som sagt... Google och Amazon är de konkurrenter som Microsoft går upp emot i den stora ligan, inte Sony eller Nintendo som i gamla tiders förlegade konsolkrig. Spännande tider!
Mixer.com
FZ-artikel

Games with Gold

Augusti månads Games with Gold avtäcktes i veckan och bjuder på ett gäng storspel och klassiker. Lagom till att Gears 5 släpps i början av september så kan vi värma upp med Gears of War 4 och för bilspelsfans så kan man plocka hem Forza Motorsport 6. Action-RPG't Torchlight och Castlevania: Lords of Shadow från Xbox 360 kompletterar lineupen.
GwG Augusti

Xbox Game Pass

Xbox Game Pass får nya tillskott under Augusti och första halvan består av lite gott&blandat i form av Pandemic, Slay the Spire m.fl. Ett extra trevligt tillskott är The Bard's Tale Trilogy från InXile med remastrade versioner av de gamla klassiska spelen. Upphottad grafik, ljud och en hel del QoL-grejer fräshar upp de gamla spelen.

Senare under månaden kommer The Bard's Tale IV: Director's Cut och Blair Witch som vi vet om, men fler tillskott lär följa under andra halvan. Inside Xbox som sänds i samband med Gamescom kommer säkert att ha en del godbitar att lägga till Xbox Game Pass. Bland annat ryktas det om att Devil May Cry V kommer men det är inte bekräftat.
Xbox Game Pass - Augusti
Xbox Game Pass

Nytt på trailer-fronten!

Nya trailers till Blair Witch (release 30 augusti på Xbox Game Pass) och senaste DLC't till We Happy Few: Lightbearer har dykt upp under veckan och det är ju alltid trevligt!

Blair Witch - FZ-artikel
We Happy Few

Gears 5

Gears 5 fortsätter att hålla ångan uppe inför releasen i början av september (6/9 för Ultimate Edition/Xbox Game Pass Ultimate, 10/9 för övriga). De senaste helgerna har vi kunnat testa på Versus-läget i två MP Tech Tests, om några veckor avtäcks Horde mode under Gamescom och nu släpps också en prequel-bok som sätter tonen inför Gears 5:

Gears of War: Ascendance är skriven av Jason M. Hough och tar vid där Gears of War 4 slutade och för storyn fram till att Gears 5 börjar.
Finns ute nu i en bokhandel nära dig!
Gears of War: Ascendance

State of Decay 2: Bounty Broker Update

Undead Labs fortsätter att uppdatera State of Decay 2 och nu kommer senaste uppdateringen, Bounty Broker, med nya funktioner, massor av fixar och fräna nya vapen. Bounty Brokern kommer också fungera som ett sätt att introducera nya vapen och utrustning mer naturligt i spelet framöver. I dev update-videon nedan går Undead Labs igenom patch notes och en liten trailer på det:

SoD2: The Bounty Broker Update

Forza Horizon 4 - Series 12 Update

Forza Horizon 4 får en ny update med massa trevligt content. Bland annat LEGO Porsche 911 Turbo 3.0 som är ett nytt barn find! Series 12 innehåller också nya Showcase remixes, rewardsbilar, season events och fixar bland annat. Nedan en dev video som går igenom allt nytt:

FH4 Series 12

The Outer Worlds - FZ Preview

@emilakered har spelat Obsidians kommande RPG, The Outer Worlds, och har skrivit en fet förhandstitt här på FZ. Ett par timmars spelande och testande har resulterat i en god inblick i olika delar av spelet och i artikeln hittar ni även flera stycken trevliga gameplayvideor! The Outer Worlds ser ut att bli lite Fallout New Vegas in Space, och inte mig emot då det är ett av mina favoritspel! The Outer Worlds släpps 25 oktober direkt på Xbox Game Pass till både konsol och PC (även till Epic Store och PS4, med TBA-släppdatum på Switch).

FZ-artikel
The Outer Worlds
Xbox Game Pass

Sea of Thieves

Sea of Thieves har kört turnering under Guardian Con i Florida och ovan ser vi lite highlights från de Arena-fighterna! Man spelade ihop pengar till välgörenhet och hade lite trevliga priser.

Som, nästan, alltid så avslutar vi Veckans Xbox-nyheter med en dev update från Joe Neate! Den här veckan snackas om events, MTX-shopen m.m. Alltid sevärt!
Sea of Thieves

Det var alles für denna veckan! Fortsatt trevlig spelsommar så syns vi nästa vecka igen.

#xbox #microsoft #mixer #xbox-game-pass #games-with-gold #gears-5 #blair-witch #forza-horizon-4 #the-outer-worlds #state-of-decay-2 #sea-of-thieves


signatur

Jump in.

Backloggens befriare

Ninja alltså, han känner ju till och med jag till.


signatur

Ad hoc addendum

Ambassadör
Xbox
Skrivet av keffkebab:

Ninja alltså, han känner ju till och med jag till.

Haha, ja lite så är det ju.


signatur

Jump in.

Releasehästryttare

Hörde ju om han först i vintras typ

Så mycket cringe ..

1
Skriv svar