Rare, en del av Nintendo

Kontot avslutas
Rare, en del av Nintendo

2002 köpte Microsoft upp de brittiska spelutvecklarna Rare Ware som tidigare hade gjort ett stort antal spel till Nintendo's konsoler. Där bland Donkey Kong Country, GoldenEye 64, Perfect Dark, Banjo-Kazooie och Conker's Bad Fur Day.
Därefter hade Microsoft rättigheterna till ett flertal titlar från Rare förutom Donkey Kong eftersom Nintendo ägde rättigheterna till det.

Men under de senaste åren har Microsoft börjat att utveckla spel som går att spela på andra konsoler än bara deras egna.
Det har gjort att vi kan spela Minecraft på Switch och nu snart så kan vi även spela som Banjo och Kazooie i Nintendo's spel Super Smash Bros Ultimate till Nintendo Switch.

I en artikel som jag läste så höll Chris Seavor från Rare med om att titlar som Banjo-Kazooie är bäst ämnade för sina tidigare plattformar.
Han sade även: "Who can say what we have all missed out on over those 3 console generations with Nintendo? Best not to think on it too much, it’s depressing.”

Därför kan man börja fundera på vad mer vi kan få se från Microsoft i framtiden.
Deras större titlar kommer även i fortsättningen vara exklusiva för deras egna konsoler men spel från exempelvis Rare finns det ändå en chans att det kan komma till Nintendo framöver. Både äldre och nyare titlar.

Vem vet, snart så kanske Nintendo låter Rare få börja göra nya spel med Donkey Kong igen.


signatur

ゼルダの城

Ambassadör
Xbox

Xbox och Nintendo har ett bra förhållande så vem vet?


signatur

Jump in.

Kontot avslutas

Det talas om att det inte finns några fler planer på att fler Xbox exklusiva spel planeras till andra format:

https://www.fz.se/nyhet/280706-inga-planer-for-fler-xbox-exkl...

Så nu kommer det endast satsas på att spelen utvecklas till Microsofts egna konsoler.

Det kanske är ett smart drag när deras nya Xbox är på väg och allt, men jag hoppas ändå på att vi får se vissa titlar även till andra format framöver med.
Hoppas väldigt mycket på att Rare Replay ska komma till Switch.


signatur

ゼルダの城

1
Skriv svar