Detta kanske är några "bra" råd för att "undvika" Joy-Con Drift

Inaktiv
Detta kanske är några "bra" råd för att "undvika" Joy-Con Drift

Det har rapporterats om Joy-Con Drift på Nintendo's Joy-Con handkontroller till Nintendo Switch ända sedan Nintendo Switch släpptes 2017 och nu senast så har det även kommit in rapporter om att Nintendo's senaste version, Nintendo Switch Lite, har samma problem.
För den oinsatta så är Joy-con Drift ett fel som gör att styrspaken känner av att man rör vid den trots att man inte gör det, så att karaktären som man spelar som exempelvis går automatiskt eller att skärmen rör sig när man spelar.

När man drabbas av detta så måste man antingen lämna in den för att få spakarna utbytta eller så kan man försöka att fixa det själv med lufttryckspray eller att själv skruva isär den och byta ut spakarna.

Men om man inte vill hålla på att krångla med detta så finns det andra vägar att gå, dock så kostar dessa alternativ lite mer men man kommer troligtvis ifrån att behöva bekymra sig över Joy-Con Drift i framtiden.
(alla dessa alternativ gör dock att man inte kan spela spel som kräver Joy-Con handkontroller, men man kan ju också använda sina Joy-Con endast till dessa spel)

1. Om du helst spelar dina spel stationärt med din Nintendo Switch kopplad till dockningsstationen så finns det många olika typer av handkontroller att köpa.
Från Nintendo hittar man Nintendo Switch Pro Controller som är deras senaste vanliga handkontroll för stationära konsoler, om man bortser från deras trådlösa återutgivningar av både deras NES och SNES handkontroller till Switch.
Det finns också massor av tredjeparts handkontroller på marknaden som passar till Nintendo Switch, är du exempelvis ett fan av GameCube så finns det olika trådlösa GameCube handkontroller och även med usb kabel till Switch.

2. Vill du använda din Nintendo Switch som en bärbar konsol så är inte alternativen lika stora som jag har sett. Oftast så är det bara Joy-Con handkontroller man kan använda, men det finns faktiskt andra alternativ.
Hori Split Pad Pro Daemon X Machina Edition är väldigt intressant med bekvämare kontroller att hålla i. Vad det är för typ av styrspak vet jag inte och kan därför inte garantera att det inte kan bli Joy-Con Drift men jag tror inte det eftersom att det ser ut via videoklipp som att det är mer traditionella spakar och jag kan därför rekommenderar dessa kontroller mer än Joy-Con handkontroller.
Det mest intressanta annars är IPEGA Handheld Grip Controller Gamepad Tomahawk PG-9163 for NS Switch Console.
När jag ser denna så får jag känslan av någon gammal Xbox handkontroll. Den är extremt snygg och man kopplar Switch skärmen direkt i själva kontrollen, alltså, man kopplar inte två kontroller till skärmen som man gör exempelvis med Joy-Con kontrollerna.
Det blir som en helt ny konsol när man ser på bilder, det är svårt att se att det är en Nintendo Switch.

Jag hoppas att detta kan komma till användning. Jag länkar även till vissa av dessa produkter:

https://www.spelbutiken.se/produkt/nintendo-switch-pro-contro...

https://www.komplett.se/product/1106325/gaming/spelkonsoler/n...

https://www.spelbutiken.se/produkt/hori-nintendo-switch-split...

https://www.ebay.co.uk/itm/1-IPEGA-Handheld-Grip-Controller-G...

1
Skriv svar