Veckans Xbox-nyheter #26 (v.42)

Ambassadör
Xbox
Veckans Xbox-nyheter #26 (v.42)

Då var det dags igen att sammanfatta Xbox-veckan som gått! Mycket under veckan har handlat om The Outer Worlds som fått launchtrailer och massa gameplay har visats upp inför släppet nästa vecka. Men vi har också fått nya karaktärer till Gears 5, ny content update till Sea of Thieves, RPG-rykten och lite annat smått o gott!

Än så länge känns det som om mycket hålls på till X019 där vi lär få en hel del nytt att bita i. Dock så tror jag inte att vi får särskilt mycket om Xbox Scarlett, det känns för tidigt för en blowout. Kanske ett officiellt namn och lite features skulle jag gissa på! Däremot så lär det vara mycket spelnyheter, både kända och okända sådana. Enligt källor, som haft rätt förr, så är det inte heller osannolikt att Xbox Game Studios växer ytterligare också... Inte helt säkert att det utannonseras i London dock, sådana där saker är lite oförutsägbara.

Project xCloud-testerna rullar vidare, och i veckan så utökades testerna med fler deltagare. Reaktionerna verkar positiva hittills och vi får ser vart det där tar vägen, men det verkar helt klart som att MS tar konkurrensen från Google på allvar på den fronten. VI får se hur tjänsten ser ut när det släpps officiellt, men om man kan streama hela sitt Xbox-bibliotek inkl. Xbox Game Pass så är jag på iaf. Känns betydligt mer stabilt att kunna spela spel som man redan äger eller prenumererar på, på en seriös plattform än att köpa spel på- och låsa sig till Google. Där tror jag att både xCloud och PSNow har en gigantisk fördel gentemot Stadia.

Vill ni kolla in förra veckans tråd så hittar ni den här.

Med det sagt, Let's Jump in!

The Outer Worlds

Obsidian släpper sitt nya RPG nästa vecka och nu har launch-trailern sett dagens ljus! The Outer Worlds är Obsidians sista åtagande från tiden innan de blev en Xbox-studio och har knåpats ihop med en tight budget under Private Division som utgivare. Några av mina bästa spelupplevelser senaste året kommer dock ifrån AA-spel så det här kan bli riktigt bra!

The Outer Worlds släpps den 25/10 och kommer direkt på Xbox Game Pass, både på konsol och PC. Pre-loads är uppe, så det går fint att förladda så att man kan dra igång direkt!

Mycket previews och gameplay har släppts under veckan:

Spoilers:

Giantbomb testar med Leonard Boyarski och Nitai Poddar från Obsidian:

FZ-Se de första 20 min från The Outer Worlds
FZ-Förhandstitt
The Outer Worlds
Xbox Game Pass

Gears 5

Gears 5 har fått en ny Title Update, 1,5, som introducerar ett gäng nya karaktärer, nytt Horde-event och de obligatoriska buggfixarna så klart.

De nya karaktärerna är 4 till antalet (+2 Terminator-chars som går att köpa i store, men "meh") och är uppdelade i Heroes & Villians. Två stycken på vardera sida: Cog Gear & DeeBee för Heroes och Warden & General RAAM för Villains. Cog Gear (Soldier) är den mest utfläskade och går att använda i både Horde och Escape såväl som i Versus. De övriga bara i Versus. Karaktärer är alltså inte bara skins, de har abilities, skills, passives, loadouts etc för sina respektive modes vilket är nytt i Gears 5.

De här karaktärna går att skaffa på två olika sätt, antingen köpa dem rakt upp och ner i Store eller spela till sig dem via det nya Totem-systemet. Totems innebär att man väljer den karaktär som man är intresserad av att grinda ihop till och bygger dess kort/totem för scraps, detta totem equippar men sedan och då har man ett gäng objectives att klara av på kortet för att till slut låsa upp karaktären när alla objectives är avklarade.
Objectives är mestadels samma för alla karaktärer, men med ett unikt objective för varje karaktär. Standard är samla visst antal XP, klara Horde waves, Versus-rundor etc. Det tar en stund men är helt vanligt gameplay så ingenting konstigt eller jobbigt.

Terminator: Dark Fate-Horde Event.

Samarbetet och crossovern med Terminator: Dark Fate fortsätter. Som bekant fick vi ju ett character pack i september med två karaktärer; Sarah Connor och T-800 och nu kommer ytterligare ett pack. Den här gången med Grace och REV-9, dock så är detta pack inget som bjuds på utan man får gott hosta upp cash för dem. Kul för dem som sysslar med sådant kanske.

Desto roligare är det Horde event med Terminator-tema som nu finns under begränsad tid. Det är ett kortare Horde-mode med 20 waves av Terminators, Guardians och Kestrels. Det finns 3 olika medaljer att klara av under eventet som låser upp ett gäng belöningar i form av Banners och liknande, utmanande men också trevligt med ett lite kortare Horde mode.

I övrigt så har vi såklart fått en ny Escape Hive under veckan, Venom Run. Som namnet antyder så är det en snabb Hive där det gäller att ta sig igenom fort som attans då giftgasen sprider sig sanslöst fort. På högre svårighetsgrader är det riktigt jäkla tight, men kul!
Ett nytt Versus event håller på också, Arms Race Unchained, som är en kortare mer actionpackad variant.

De förändrade funktionerna för flashbangs har fått skjutas upp lite då det visade sig lite mer komplicerat än TC förutsett. Vi lär få se det i nästa Title Update. I övrigt en lång rad fixar och tweaks som ni kan läsa mer om på länken nedan.
Gears 5 What's up - Patch notes
Gears 5 Operation 1 Characters
Gears of War
Xbox Game Pass

Ny Insider Update-Message safety

Ett nytt system för att filtrera inkommande meddelanden och kommunikation rullas ut till Insiders för testning nu. Xbox satsar mycket på positivt community-arbete och det här är en del av det. Tidigare i år så uppdaterade och utökade man sina community conduct-regler men det hindrar ju inte alla och nu ger man användare större kontrol över vad man behöver se. Uppdateringen beräknas att rullas ut till alla senare i höst. Läs mycket mer om det på länken nedan också:
Xbox-Our vision for content filtration

Xbox Elite Controller Series 2

Den nya Elite-handkontrollen är på ingång och är ute på testning hos diverse tyckare. Ovan kan ni se den officiella unboxing-videon, det finns en hel del fler att kolla in om man är intresserad. De tidiga förhandstittarna är mycket positiva och det ser onekligen ut som om världens utan tvekan bästa handkontroll har blivit ännu bättre!
Windows Central har en matig preview som är väldigt läsvärd, kolla in den här.

Elite Wireless Controller Series 2

Xbox Game Pass

Xbox samarbete med Paradox fortsätter att ge resultat för oss spelare. En rad av Paradox-spel som Surviving Mars, Stellaris och Imperator Rome har hittat till Xbox Game Pass under året. När det så var dags för utannonsering av ett av Paradox flaggskepp, Crusader Kings 3, så var det synnerligen trevligt att det också har release direkt på Xbox Game Pass för PC!

Crusader Kings 3 har release under 2020.
FZ-artikel
Paradox Press release Crusader Kings 3
Xbox Game Pass

Surviving the Aftermath till Xbox Game Preview

Under PDXCON så fick vi veta att Surviving the Aftermath, uppföljare till Surviving Mars men med ny utvecklare, kommer till Xbox Game Preview omedelbums. Spelet kommer att ligga i early access-programmet till nästa år då det ska vara releasefäigt. Finns alltså att köpa nu för en billig penning om man vill vara med och testa, är man bara nyfiken så finns även ett demo.
Surviving the Aftermath - Game Preview

InXile -Nytt IP på gång

InXile är mitt uppe i utvecklingen av Wasteland 3, som är det sista InXile-projektet kvar sedan innan uppgången i Xbox Game Studios. Rykten har florerat ett tag om ett ännu icke utannonserat projekt som sägs vara det som fick MS att öppna plånboken. Nya jobbannonser på InXile har lett till att spekulationerna fått lite mer konkret form, man söker utvecklare till ett ARPG-projekt, ett helt nytt IP dessutom. Brian Fargo har mer eller mindre bekräftat saken på twitter, på sitt vanliga kryptiska manér.

Vad vi vet är att InXile växer så det knakar, och troligen har ett stort nytt AAA action RPG under utveckling med Xbox-budget... Låter ju inte helt dumt om man säger så. För tillfället är det garanterat fullt fokus för studion på Wasteland 3, men inkubationsteamet är med största sannolikhet också i full gång med tanke på rekryteringarna. Brian Fargo och InXile med Microsoft-pengapåse...kan bli hur episkt bra som helst.
InXile entertainment

Sea of Thieves

Sea of Thieves har fått sin senaste content update, Fort of the Damned, som introducerar något som väl kan liknas vid en liten raid i Sea of Thieves. Det innebär en hel del utmanande gameplay, med bland annat diverse resor till Ferry of the Damned för att plocka upp grejer till pussel och liknande. Nya achievements finns också att jaga efter vilket ger lite kul utmaningar. Med updaten kommer också lite annat smått o gott som duo sloops till Arena och en drös cosmetics. Skeleton pets!

Joe Neate benar ut det mesta kring Fort of the Damned i veckans developer update:

SoT Fort of the Damned
Xbox Game Pass

Det var Veckans Xbox-nyheter det, hoppas att ni fann något kul att läsa om och kolla på! Nästa vecka ser vi fram emot releasen av The Outer Worlds framförallt, till dess så spela massor så syns vi här igen nästa helg

#xbox #microsoft #the-outer-worlds #gears-5 #xbox-game-pass #paradox #inxile #sea-of-thieves


signatur

Jump in.

Jösses? Imponerande sammanställning!

Kör du även kommande nyheter, t ex inför kommande vecka"?


signatur

Var mot andra så som de vill att du ska vara mot dem.
Podcast, Twitch, Twitter

Ambassadör
Xbox
Skrivet av Aaron Vesterberg Ringhög:

Jösses? Imponerande sammanställning!

Kör du även kommande nyheter, t ex inför kommande vecka"?

Tack! Kul att någon läser

Hm nej, inte i någon separat tråd i alla fall. Det kanske skulle bli lite många trådar att hålla reda på, och en del överlappning kanske. Men det är en bra tanke, försöker väva in en del framåtblickande i text och nyheter redan men visst finns det mer. Jag kanske skulle pröva med ett segment i nästa tråd om grejer att hålla utkik på inför kommande vecka. Bra idé, tack!


signatur

Jump in.

Backloggens befriare

Hallå. ingen tid att läsa, måste spela Gears!


signatur

Ad hoc addendum

Medlem

Måste in i Gears igen!


signatur

Man mår bra av Apple produkter!

KoP
Medlem

Bra summering som vanligt! *tumme upp*

Medlem

Kul att Outer worlds kommer till gamepass direkt.

Synd att de tar så otroligt mycket för Elite S2 , 2200 för en handkontroll är väldigt mycket, hade hoppats på 1500 och sen kanske 1200 på blac friday men lägger man till 1300 så får man en Xbox One X konsol. Har version 1 av kontrollen men en kompis son förstörde den så därför är jag sugen på en ny för den är fruktansvärt skön.

Bra uppdatering av nyheter.

Ambassadör
Xbox
Skrivet av keffkebab:

Hallå. ingen tid att läsa, måste spela Gears!

Försten till General vinner!

Skrivet av DKvarn:

Måste in i Gears igen!

Japp, det måste du.

Skrivet av KoP:

Bra summering som vanligt! *tumme upp*

Tackar!


signatur

Jump in.

Ambassadör
Xbox
Skrivet av BooliBoo:

Kul att Outer worlds kommer till gamepass direkt.

Synd att de tar så otroligt mycket för Elite S2 , 2200 för en handkontroll är väldigt mycket, hade hoppats på 1500 och sen kanske 1200 på blac friday men lägger man till 1300 så får man en Xbox One X konsol. Har version 1 av kontrollen men en kompis son förstörde den så därför är jag sugen på en ny för den är fruktansvärt skön.

Bra uppdatering av nyheter.

Ja, det är riktigt trevligt med The Outer Worlds på XGP, framförallt på PC! Ingen självklarhet med tanke på Private Divisions deal med Epic på PC.

Mhm, Elite Series 2 är dyr. Men sedan är det ingen vanlig handkontroll heller, och alltid lite dyrare vid release. Man kan spara en femhundring eller så genom att beställa från Amazon i Tyskland sägs det...

Den kommer dock att fungera fint även på Xbox Scarlett, det är ju trevligt!


signatur

Jump in.

Medlem

Fort of the Damned får tummen upp. Blir alltid kaos med allianser, förrädare och tjuvar tillsammans med en kul twist på fortkonceptet.


signatur

H-How can she slap, kupo!?

Medlem

Du gör ett strålande jobb! Tack!

Känns viktigt att någon håller Xbox under lupp här på FZ!

Ambassadör
Xbox

@Augustus: Tack själv!


signatur

Jump in.

Medlem

Kanon bra sammanfattning, tack!

1
Skriv svar