Veckans Xbox-nyheter #32 (v.4)

Ambassadör
Xbox
Veckans Xbox-nyheter #32 (v.4)

Ännu en vecka har passerat och det är dags för en liten summering av nyheterna från Xbox-fronten! Fortfarande lite sparsmakat så här innan vårsäsongen drar igång med många spel som ska släppas och potentiella konsolreveals som ligger och lurar i vassen. Vi vet ännu inget om eller när Xbox håller sitt event för att avtäcka höstens nya Xbox-konsol(er)... På spelfronten så är det närmaste släppet Ori and the Will of the Wisps som ska släppas den 11:e mars om allt går enligt planerna. Många spel som har försenats under våren men än så länge ligger alla Xbox Game Studios-spel kvar på sina datum. Vi får se om det håller i sig...

I veckan så har vi i alla fall fått ett helt nytt spel avtäckt av Ninja Theory, och de har dragit igång en ny serie dev-videos om sina projekt. Det har också kommit ny uppdatering till Gears 5, 343i håller på med Halo CE-tester på PC, Wasteland Remastered är på ingång med mera!

Missade ni förra Veckans Xbox-nyheter så kan ni kolla in den här. Kom också gärna med tips om jag har missat något!

Med det sagt...Let's Jump in!

Ninja Theory avtäcker Project: Mara

Ninja Theory presenterade under veckan ett nytt spel, Project Mara, som ser ut att bli ett horror-spel. Enligt NT så är det en experimentell titel som utspelar sig med "one person, one location" och tar upp den mer skräckfyllda sidan av mental ohälsa.

I det första avsnittet av sin nya developer-videoserie, The Dreadnaught Diaries, berättar Ninja Theory om hur alla deras projekt kring mental ohälsa hänger ihop. Titeln på avsnittet, Mission, är talande. Med Project Insight, Hellblade 2 och Project Mara visar man på sin vision att synliggöra problem och öka förståelsen och insikten för mentala sjukdomar. Det är väldigt ambitiöst och innovativt, väldigt spännande att följa. Deras tekniska expertis är ju dessutom en fröjd att beskåda för oss som mest vill spela spel!
Vi får också veta att Senua's Saga har ungefär dubbla antalet utvecklare mot föregångaren Hellblade, och att studion fullt ut kan fokusera på sina egna projekt. Innan uppgången i Xbox Game Studios så var man tvungen att ha en stor del av studion på olika hyruppdrag för att dra in pengar till studion, vilket begränsade vad man kunde göra. Nu med full styrka och MS-kassakista så är möjligheterna oändliga!
Ninja Theory
FZ-artikel

Halo CE Anniversary - Flighting snart på PC!

Nästa spel på tur att släppas till Halo: The Master Chief Collection på PC är Halo: Combat Evolved Anniversary, det allra första spelet i den fantastiska sagan. 343i släpper spelen i kronologisk ordning och först ut var ju som bekant Halo: Reach i slutet av förra året. Reach tog ganska lång tid innan det var redo för release, men det var inte heller en del av Halo: MCC på konsol tidigare så det var ganska mycket merjobb att porta det från 360 till alla plattformar kan man tänka sig. Nu lär det gå fortare mellan titlarna när det bara handlar om PC!
343i meddelar att flighting (betatester) för Halo CE på PC kommer att dra igång snart, i februari närmare bestämt för Halo Insiders. Man kommer att testa det mesta; kampanj, MP och cross-play. 343i har även en hel del PC-specifika förbättringar som ska testas.
Halo CE Flighting update
FZ-artikel

Gears 5

Operation 2 är i full sving i Gears 5 och nu är det dags för Title Update 4, storpatch alltså. TU4 för med sig både fixar, optimering och nytt content. The Coalition fortsätter att tweaka både banor, vapen och gameplay för MP och i den här uppdateringen så är det främst Icebound-kartan och den klassiska Gnashern som får lite förändringar.

En ny Villain har också lagts till, Kantus! Villains och Heroes är spelbara karaktärer som man kan antingen grinda ihop till ingame via Totem Challenges eller köpa direkt i shoppen för de mer otåliga. Kantus är tillgänglig i Core och Arcade.

Ett nytt Versus-event; Lunar New Year pågår också och man har även en helt ny Escape Hive; The Line att sätta tänderna i.
Gears of War

Compulsion Games

Strax innan jul släppte Compulsion Games sin dokumentär We Happy Few-The Cost of Joy. Den är väldigt sevärd och ger en trevlig inblick i den något okända studion som jag tyckte var värd att ge en liten puff här!

Det sista DLC't till We Happy Few, We All Fall Down, släpptes för ett par månader sedan och avrundade därmed We Happy Few för studion. Compulsion har nu fullt ut gått vidare till nästa projekt som är det första helt och hållet under Xbox Game Studios. Vad det blir för något är ännu okänt men man har rekryterat för fullt på senaste tiden och verkar ha höjt ambitionsnivån rejält.
Compulsion Games

Xbox Game Pass

Nya spel för andra halvan av januari har dykt upp till Xbox Game Pass. Som jag berättat om tidigare så kommer A Plague Tale: Innocence till PC, nu bekräftades det att det även släpps på konsol-passet. Mycket trevligt!

Övriga titlar ser ni ovan, och det har även bekräftats att ScourgeBringer släpps på Xbox Game Pass i februari! Läs mer om alla nya spel i min trådlänk nedan.
Xbox Game Pass - Januari del 2
Xbox Game Pass

Wasteland Remastered

InXile multitaskar och som en liten förrätt till vårens Wasteland 3 så har man knåpat ihop en remaster av det gamla klassiska Wasteland. Det blir ny grafik, ljud och musik och digitaliserade manual/böcker med ny art. Remastern har gjorts i samarbete med Krome Studios.
Den 25:e februari släpps Wasteland Remastered till PC (Win Store, Steam GOG) och Xbox One, kommer även till Xbox Game Pass!

Wasteland Remastered - InXile
FZ-artikel

Red Dead Redemption 2-content äntligen till Xbox

Bättre sent än aldrig...men nu kommer en mängd content som tidigare av okänd anledning bara funnits till andra plattformar äntligen till Xbox. Det är saker som Photo Mode, bounty hunter missions, gang hideouts, mission, hästar med mera till Story Mode. Även Red Dead Online får grejer, bland annat kläder och emotes.
Rockstar - RDR2 Nytt Xbox-stuff

Project xCloud

Kareem Choudhry, Corporate VP, Project xCloud, Microsoft, Jeon Jin-soo, VP and Head of 5GX Service Business Division, SK Telecom, and Catherine Gluckstein, GM and Head of product, Project xCloud, Microsoft

Project xCloud är visserligen bara i preview i några få länder men är en stor framgång i Sydkorea. Nyligen meddelade SK Telecom att xCloud-användare i Sydkorea spenderar nästan dubbelt så mycket tid med spel på xCloud än vad användare i övriga preview-länder (USA, UK) gör. Satsningen i Sydkorea utökas nu med fler spel på tjänsten och ännu fler lokaliseringar än tidigare. Sydkorea ligger i framkant för 5G-nätverk och är en viktig testmarknad för streamade spel, som är en stor del av Microsofts gamingsatsning i Asien.
Project xCloud-preview uttökas nu också till att omfatta Kanada. Ännu oklart när det kommer till oss här i Sverige.
SKTelecom Pressrelease
Project xCloud

Minecraft Dungeons

Minecraft Dungeons, som har release i april , har släppt en ny utvecklarvideo i veckan. Den här gången fokuserar man på ljud och visar upp en hel del trevligt från spelet. Vi hör bland annat en villager-kör...hmm. Soundtracket verkar bli fint!
Minecraft Dungeons

Sea of Thieves

Joe Neate är tillbaka med sina klassiska devupdates för Sea of Thieves. I veckans avsnitt går han igenom Legends of the Sea och de nya grejer som har kommit till Sea of Thieves. Bland annat crossplaypreferenser.
Legends of the Sea

Det var det hele för denna veckan! Hoppas att ni fann något av intresse, vi syns igen nästa vecka!

#xbox #ninja-theory #halo #gears-5 #compulsion-games #xbox-game-pass #wasteland #red-dead-redemption-2 #project-xcloud #minecraft-dungeons #sea-of-thieves


signatur

Jump in.

Moderator | Testpilot

Wasteland Remaster ser spännande ut.


signatur

Testpilot & Twitter
Personbeskrivning: "Han är stygg över alla gränser" - Gustav Höglund
Personbeskrivning 2: "Man kan lita på uber" - Joakim Bennet
Det råder lite tvivel ovan, men jag luktar gott i alla fall.

Ambassadör
Xbox
Skrivet av uberpwnage2.0:

Wasteland Remaster ser spännande ut.

Ja, visst gör det!


signatur

Jump in.

Medlem

Har inte Xbox själv (än), men det är alltid intressant att läsa dina Xbox-nyheter.
Tack för ditt engagemang!

Ambassadör
Xbox
Skrivet av Wille_3:

Har inte Xbox själv (än), men det är alltid intressant att läsa dina Xbox-nyheter.
Tack för ditt engagemang!

Kul att höra!


signatur

Jump in.

Medlem

Rekommenderar alla att testa A plague tale nu när det kommit på gamepass.

1
Skriv svar