Veckans Xbox-nyheter #33 (v.5)

Ambassadör
Xbox
Veckans Xbox-nyheter #33 (v.5)

Då var det dags igen för Veckans Xbox-nyheter! Lite smått o gott har vi allt fått oss till livs under veckan; bland annat så har vi fått fler grymma bilder från The Falconeer, ett gäng nya betor är på gång, MS Flight Simulator fortsätter att imponera och en massa mer trevligheter.

2020 är ju som bekant ett fullspäckat år för Xbox och snart börjar releasefrosseriet! Ori and the Will of the Wisps har gått guld i veckan och Moon Studios sagolikt vackra spel inleder Xbox Game Studios-våren med släpp den 11:e mars och sedan rullar det på med spel efter spel efter spel. Så det kan bli...

Xbox Game Pass har utlovat stordåd i februari så de ångar på med den maskinen också framöver och enligt Satya Nadella så har antalet prenumeranter fördubblats igen sedan förra året så det ser ut som om den satsningen burit frukt. En hel drös med spel som vi vet kommer till Xbox Game Pass under 2020, såsom Final Fantasy-spelen och Yakuza, har ännu inte dykt upp så några av dem är nog heta kandidater för februari. Minst tre spel har release direkt på tjänsten i februari dessutom: ScourgeBringer, Wasteland Remastered och Two Point Hospital. Vi lär få veta mer nästa vecka om vad som dyker upp!

Med det sagt...Let's Jump in! (särskilt du, @uberpwnage2.0 )

Ori and the Will of the Wisps har gått guld!

Ori and the Will of the Wisps har nu gått guld! Inga fler förseningar alltså, vilket ju alltid är trevligt men särskilt den här våren där spel efter spel har blivit uppskjutet. Den 11:e mars är det släpp, rakt in på Xbox Game Pass så klart. Där finns också föregångaren Ori and the Blind Forest: Definitive Edition för den som har missat det.
Utvecklaren Moon Studios har också hintat om att Ori and the Will of the Wisps kan tänkas köras i 120 fps på Xbox Series X när den släpps i höst. Vore ju inte dumt, vi får se hur det blir med det då.

Ori and the Will of the Wisps får också en maffig, mustig och tilltalande Collector's Edition för den som pysslar med sådant!
Twitter

The Falconeer

The Falconeer visades upp i samband med X019 i höstas. Spelet utvecklas i stort sett av en enda dev, Tomas Sala, och ser fantastiskt mysigt ut. The Falconeer släpps till Xbox och PC någon gång under 2020 "when it's done".

Digital Foundry har fått upp ögonen för spelet och tar sig en liten titt på det i videon ovan.
"Showcased at X019, The Falconeer was one of the most interesting, beautiful games of the entire event - and it's all the creation of just one man with a unique vision. Rich presents a first look at a very original, distinctive game."
Falconeer

Phantasy Star Online 2 Closed Beta

Phantasy Star Online 2 hittar till väst genom Xbox och dyker upp under våren på konsol och PC. Av någon outgrundlig anledning så blir det bara en release i USA och Kanada, i alla fall till en början. Nu är i alla fall datumet satt för den stängda betan, som går av stapel den 7:e februari för Xbox Insiders. Värt att hålla ögonen på om inte annat, det bör ju dyka upp även i Europa inom kort.
PSO2 Beta - Xbox Wire

The Outer Worlds - Switch releasedatum!

Obsidian's hyllade sci-fi RPG har nu fått releasedatum på Nintendo Switch! Den 6:e mars är det dags att rädda Halcyon i bärbart format. Återstår att se hur bra porten blir, det är ju blandat högt och lågt på den fronten bland tredjepartsspelen på Switch om man säger så. Men det ska nog gå fint.
Private Division, som är utgivare, meddelade att The Outer Worlds visserligen kommer i en fysisk utgåva men bara med en download-kod i fodralet, så det är ju lite meh. I alla fall ett plastfodral att ställa i hyllan för den som samlar.
Private Division Tweet
FZ-artikel

Wasteland Remastered Launch Trailer!

Wasteland Remastered har fått en launchtrailer som bådar gott inför släppet den 25:e februari. Old-school-vibbar till tusen och rejält nostalgimys ser det ut att bli!
Krome Studios är den supportstudio som under InXile's överseende tagit det gamla pixliga originalspelet och förvandlat det till något mer modernt. Krome är för övrigt samma studio som också gjort remastern på The Bard's Tale Trilogy tillsammmans med InXile tidigare.
Wasteland Remastered släpps på Xbox One, PC och så klart via Xbox Game Pass.
Wasteland Remastered - InXile entertainment
FZ-artikel

Games with Gold

Februari månads spel som finns att plocka hem för alla med Xbox Live Gold-prenumeration (och Xbox Game Pass Ultimate) avtäcktes i veckan. Inga storspel direkt, men en trevlig blandning av gammalt och nytt-ish. Det är alltid kul att bygga på sitt bibliotek med gamla klassiker som Battlefront från OG Xbox till exempel. För egen del så är det Call of Cthulhu som är behållningen, ett skräckigt spel som jag gärna lägger till backloggen.
Xbox GwG Feb - Min tråd

Double Fine anställer folk till MP-spel?

Double Fine Productions är i slutspurten på utvecklingen av Psychonauts 2 men man har så klart fler spel på gång. En nyligen postad jobbannons tyder på att det kan finnas ett multiplayerspel bland nästkommande projekt... Double Fine söker en Multiplayer Programmer till ett "unannounced online multiplayer game" enligt sin hemsida. Double Fine har tidigare haft MP-delar till flera av sina spel, men kanske är detta ett MP-spel fullt ut? Möjligt att man nu med Xbox Game Studios support kan ge sig på den biten på ett stabilt sätt. Något att hålla ögonen på!
Double Fine Job listings

MS Flight Simulator

Microsoft Flight Simulator fortsätter att dundra på med utvecklingen, Alpha-registreringar är klart nu bland annat. En drös med små korta dev-videoklipp har postats på YT-kanalen, med både nytt och lite äldre builds som visar olika aspekter av spelet.
En ny dev-update har utlovats till veckan som kommer, så mer från Asobo och MS Flight Simulator då!
Dev-videos Playlist
MS Flight Simulator
FZ-artikel

Pillars of Eternity II: Deadfire nu släppt till konsol!

Obsidian's RPG har nu sent omsider äntligen fått release på konsol. Det kommer förpackat i en Ultimate Edition med allt innehåll som släppts tidigare, alltid trevligt. Det första Pillars of Eternity fungerade finfint på konsol så det lär inte vara några problem här heller. Det nya turordningsbaserade stridsläget är med och ser ut att vara ett trevligt tillskott.
Det vore väl inte helt otippat att det i framtiden dyker upp på Xbox Game Pass också.
PoE2-Obsidian

Age of Empires III: Definitive Edition Beta

Nu när Age of Empires II: Definitive Edition är släppt så har fokus skiftats till remastern av den tredje delen. Beta-tester drar igång nu i februari för Insiders. Till en början blir betatesterna något begränsade till en mindre skara Insiders, men i mars drar det igång i större format.

Den nya studion World's Edge som under Shannon Loftis ledarskap har hand om allt relaterat till Age of Empires för Xbox Game Studios avtäcktes officiellt under X019 i höstas. Studion sköter allt samarbete med tredjepartsstudios, överser allt arbete med Age of Empires-franchisen och stödjer med utvecklingsteam bland annat. Shannon Loftis har nyligen summerat det första "året" med World's Edge i en bloggpost på Age of Empires hemsida och det är en hel del som har hunnits med. Det är väldigt trevligt att se den entusiasm som finns kring Age of Empires hos Xbox och hos fansen.
2019 in review - Shannon Loftis
Age of Empires

Xbox värvar ny-gammal marknadsföringschef från Netflix

Jerret West är ny Chief Marketing Officer på Xbox. West kommer närmast från Netflix där han haft samma position för olika marknader. Men mer bekant för Xbox-fans är han nog för sin tid som Director of Marketing på Xbox under Xbox 360-tiden. Bland annat den grymma marknadsföringskampanjen för Halo 3 var under West's styre. Han lämnade 2011 men är alltså nu tillbaka inför nästa storhetstid efter att Xbox One-eran går mot sitt slut.

"His role as CVP of Microsoft Gaming encompasses all marketing activity in support of gaming efforts across the company. That includes a 200 person global team and over half a billion dollars in marketing spend. His team develops marketing plans for first party games (ex. Halo and Minecraft), hardware (console and accessories), and services (Game Pass and Xbox LIVE) across the division."

Med nya konsoler, Xbox Game Pass, xCloud och nysatsningar på ett mer globalt varumärke så lär Jerret West få göra skäl för lönen. Han har stor erfarenhet från den asiatiska marknaden bland annat, vilket lär vara en viktig pusselbit framöver. Lovande värvning!
Jerret West - LinkedIn
Windows Central-artikel

Who saved Rare?

Ingen Sea of Thieves-video i Veckans Xbox-nyheter men väl en synnerligen intressant och bra intervju med Rare i Gamesindustry.biz. "Who saved Rare?" är en blinkning till en gammal artikel som för åtta år sedan publicerades av Eurogamer. Ett nytt Rare har uppstått sedan dess med en ny studiokultur och nya framgångar. Intervjun med Louise O'Connor (Exec. Prod. Everwild), Craig Duncan (Studio Head), Simon Prodger (Director of Audience and Brand Strategy) och Adam Park (Head of Brand and Licensing) tar upp allt från förvandlingen av studion och det nya sättet att jobba mer öppet till samarbeten med andra studios och saker som Banjo i Smash. En väldigt, väldigt läsvärd intervju!
Rare fortsätter att hålla Sea of Thieves igång, det nya spelet Everwild är i full utveckling (och enligt rykten närmare release än vi kanske anar). Man är också aktivt involverat i utvecklingen av nya Battletoads tillsammans med DLaLa Studios. Full fart framåt med andra ord för den klassiska studion.
Gamesindustry.biz - Who saved Rare?
Rare

Det var alles für denna veckan! Hoppas att ni fann något av intresse, spela mycket nu så syns vi nästa helg

#xbox #ori #the-falconeer #phantasy-star-online-2 #the-outer-worlds #wasteland-remastered #games-with-gold #double-fine #flight-simulator #pillars-of-eternity-2 #age-of-empires #worlds-edge #rare


signatur

Jump in.

jbx
Medlem

Lika roligt varje gång!


signatur

Xbox Series X | Playstation 5 | Nintendo Switch

Medlem

Intressanta nyheter! Two Point Hospital verkar komma till Game Pass 25 februari:
https://twitter.com/xboxuk/status/1224291299907592192

Ambassadör
Xbox
Skrivet av Ribcage:

Intressanta nyheter! Two Point Hospital verkar komma till Game Pass 25 februari:
https://twitter.com/xboxuk/status/1224291299907592192

Mycket trevligt!


signatur

Jump in.

Moderator | Testpilot

signatur

Testpilot & Twitter
Personbeskrivning: "Han är stygg över alla gränser" - Gustav Höglund
Personbeskrivning 2: "Man kan lita på uber" - Joakim Bennet
Det råder lite tvivel ovan, men jag luktar gott i alla fall.

Ambassadör
Xbox
Medlem
Medlem

Ori and the Blind Forest: Definitive Edition lyckades på något sätt att släppas till Switch i höstas, ,så jag är ju lite fundersam om Ori and the Will of the Wisps kommer göra detsamma så småningom.

Ambassadör
Xbox
Skrivet av Kazutoyo:

Ori and the Blind Forest: Definitive Edition lyckades på något sätt att släppas till Switch i höstas, ,så jag är ju lite fundersam om Ori and the Will of the Wisps kommer göra detsamma så småningom.

Det är inte omöjligt, men långt fram. Xbox och Nintendo har en bra relation.


signatur

Jump in.

Medlem

@Mortaigne: Två frågor, hoppas du ursäktar mig om det redan finns svar på dom:

1) När du skriver "Xbox", menar du endast konsolen eller hela Microsofts spelsatsning?

2) Angående AoE III DE, kommer den till PC också eller endast konsolen?


signatur

Time flies like an arrow, fruit flies like bananas.

We judge ourselves by our intentions and others by their behaviour.

Medlem

Aoe3 kommer inte komma till steam va?


signatur

Too real to be a dream, too painful to be a nightmare.

Skrivet av conthox:

@Mortaigne: Två frågor, hoppas du ursäktar mig om det redan finns svar på dom:

1) När du skriver "Xbox", menar du endast konsolen eller hela Microsofts spelsatsning?

2) Angående AoE III DE, kommer den till PC också eller endast konsolen?

1)Jag tror han menar Xbox Som helhet eftersom dom har ju själva Game pass Ultimate, som allt ingår till dator/konsol.
Tvåan ligger på samma fråga som Hipshot skrev.

Skrivet av Hipshot:

Aoe3 kommer inte komma till steam va?

Tror mycket väl AoE 3 kommer till steam eftersom microsoft har ju lagt ut Gears 5 på Steam.
Samt att Age of Empires 3 finns ju redan på steam.

Ambassadör
Xbox
Skrivet av conthox:

@Mortaigne: Två frågor, hoppas du ursäktar mig om det redan finns svar på dom:

1) När du skriver "Xbox", menar du endast konsolen eller hela Microsofts spelsatsning?

2) Angående AoE III DE, kommer den till PC också eller endast konsolen?

1. "Xbox" är numer hela Microsofts gamingdivision så det omfattar allt från konsol till PC och xCloud m.m vad det gäller plattformar. Xbox är ett ekosystem och det är så jag använder det oftast. Jag försöker vara tydlig i de fall där det skiljer sig åt, exempelvis vilka spel som dyker upp på Xbox Game Pass på konsol vs. PC eller vilka spel från Xbox Game Studios som kommer till PC först etc.

2. Tror nog att det är tvärtom. PC i första hand och konsol ev. senare!


signatur

Jump in.

Ambassadör
Xbox
Skrivet av Hipshot:

Aoe3 kommer inte komma till steam va?

Det är jag nästan säker på att det gör. Den senaste tiden har allt fler spel släppts på Steam direkt utöver Windows Store (som oftast är knutet till Xbox Game Pass), Gears 5, AoE2:DE, Halo Reach (MCC) och kommande Ori and the Will of the Wisps t.ex.


signatur

Jump in.

Medlem

@Mortaigne: Tack så mycket för svar


signatur

Time flies like an arrow, fruit flies like bananas.

We judge ourselves by our intentions and others by their behaviour.

Ambassadör
Xbox

@conthox: Np!


signatur

Jump in.

Medlem

Ok, visste inte att Gears finns på steam, då kommer så klart Aoe där med.


signatur

Too real to be a dream, too painful to be a nightmare.

Medlem

Denna tråden gör ju inte livet lättare för en utan gaming dator eller Xbox.
Kan inte julen komma snart med en Xbox Series X.
/PS-Fanboy

1
Skriv svar