Veckans Xbox-nyheter #34 (v.6)

Ambassadör
Xbox
Veckans Xbox-nyheter #34 (v.6)

Ännu en vecka har passerat och det är dags för lite nyheter från Xbox-fronten! Det har varit en ganska lugn vecka men lite finns det ändå att ta upp. Bland annat så har vi fått nya Xbox Game Pass-spel och det nya XGP-Quests som testades av Insiders i slutet av förra året. Det har också kommit lite nytt om Bleeding Edge som kör beta nästa vecka, Coronavirusförseningar och lite annat smått o gott!

Vill ni kolla in förra Veckans Xbox-nyheter så hittar ni det här.

Med det sagt...Let's Jump in!

Bleeding Edge

Ninja Theory's nästa spel Bleeding Edge har release den 24:e mars och nu drar beta-testerna igång! Den första betan drar igång nästa vecka, 14-16 februari, och ytterligare en beta är planerad till den 13:e mars. Den stängda betan är tillgänglig för de som antingen förbokat spelet, deltagit i Alphan eller har en Xbox Game Pass-prenumeration.
Deltar man i betan (och också spelar spelet första veckan vid release) så får man ett paket med in-game cosmetics, emotes och dylikt som belöning.

Ninja Theory har också släppt sin första dev-video häromdagen om Bleeding Edge där Fran Mead och Rahni Tucker går igenom frågor från communityt och diskuterar den kommande betan.
Bleeding Edge

Xbox Game Pass

I veckan lanserades det nya Quests-systemet för Xbox Game Pass där man kan tjäna ihop massor av poäng genom att spela spel som finns på tjänsten. De här poängen kan man sedan lösa in mot Xbox-presentkort, prenumerationstid för Game Pass eller Live Gold, eller varför inte skänka till välgörenhet.
Det finns daily/weekly/monthly Quests av alla möjliga typer med ett 90-tal totalt per månad. En del är allmänna men också vissa knutna till specifika spel. Det är inte heller nödvändigtvis bundet till in-game achievements utan det kan vara saker som "stjäl 35 bilar i GTA V" eller "få 50 kills i Halo MCC MP". Väldigt tilltalande paketerat om man är lite lagd åt achievementhunter-hållet...

Vi har också fått februari månads första laddning med nya spel till Xbox Game Pass. Det första av alla utlovade Final Fantasy-spel har landat, Final Fantasy XV, på både konsol och PC. Trevligt nog så är det Royal Edition och som grädde på moset så ingår också DLC'n Epsiode Ardyn!
I övrigt så har vi bland annat Wolfenstein: Youngblood och ScourgeBringer (Game Preview) att sätta tänderna i. Read all about it i min tråd!
Xbox Game Pass Februari -Min tråd
Xbox Game Pass

Rod Fergusson lämnar The Coalition

Gears of War-bossen Rod Fergusson meddelade i veckan att han lämnar The Coalition och Xbox för att ta över rodret för Diablo-franchisen på Blizzard.
Fergusson har betytt väldigt mycket för Gears of War under lång tid och med släppet av Gears 5 i höstas och Gears Tactics redo för release i vår så är timingen väl vald. Gears rör sig allt mer mot nya horisonter och det är väl kanske inte helt dumt med ett nytt ledarskap för att kanske ytterligare ta några kliv in i framtiden.

Det ryktas om allt möjligt kring The Coalition, bland annat att man eventuellt breddar sin repertoar utanför Gears of War i framtiden... Möjligt att det har något att göra med Rod Fergussons beslut? Hursomhelst så verkar det vara på good terms alltihop och det är väl huvudsaken.
Gamesindustry.biz har en bra och uttömmande intervju med Matt Booty (Chef, Xbox Game Studios) om det här och framtiden för Gears of War, läs den i länken nedan!
Gamesindustry.biz - Where now for Gears of War?
Rod Fergusson - Twitter

The Outer Worlds

The Outer Worlds blev en riktig smyghit förra året när Obsidian's AA-spel lyckades charma RPG-fans världen över. Nu har Take-Two i.o.m sina finansiella kvartalsrapporter meddelat att spelet sålt över 2 miljoner exemplar och överträffat förväntningarna! (Take-Two äger Private Division som är utgivare för TOW) Med tanke på att det också kom till Xbox Game Pass direkt på releasedagen så är det smått fantastiskt. Hur många spelare som kört via XGP vet vi inte, men det har legat högt på most played-listorna.
Matt Booty har pratat om att Xbox vill göra det till en franchise tidigare och framgångarna lär inte ha minskat den ambitionen, vi får nog se mer av The Outer Worlds framöver. Med ett extra "A" också...

Mindre goda nyheter är att Switch-versionen av The Outer Worlds blivit försenat på obestämd tid på grund av Coronavirusets härjningar i Asien. Studion som sköter portningen till Switch, Virtuos, är för tillfället stängd och det är väldigt oklart läge. En liten fördel med förseningen är att den fysiska versionen nu kommer att få en disk i stället för bara en download-kod som det var sagt från början. Kanske är det den extra tiden som gjort det möjligt, eller så är det plåster på såren. Vi får se när det dyker upp.
Take2 Rapport
FZ-artikel

Fable Fortune stängs ner

Det kanske inte helt lyckade kortspelet Fable Fortune stänger ner sina servrar den 4:e mars i år. Spelet kom ut ur early access för bara två år sedan så det blev inte särskilt långlivat. Fable Fortune utvecklades på egen hand av folk från gamla Lionhead-studion, alltså inget Xbox-spel per se. Huruvida det var ett bra spel eller inte vet jag inte men det är väldigt trångt på kortspelsscenen, se bara på Valve's Artifact som bombade hårt.
Förhoppningsvis så får Fable en pånyttfödelse hos Playground Games, om det nu är Fable som är derars RPG-projekt...
Fable Fortune stängs ner
FZ-artikel

Phil Spencer om Google, Amazon och slutet på konsolkrigandet

Protocol, en ny techsajt, har gjort en artikel om hur tech-industrin börjar ta gaming på allvar. De allra största techföretagen har börjat positionera sig för den synnerligen lukrativa gamingmarknaden. som är den allra största underhållningsbranschen med dubbelt så hög omsättning som filmindustrin och musikindustrin -tillsammans. Jättar som Google, Apple, Amazon och Facebook vill så klart ha en så stor del av den potentiella kakan som möjligt, något som Microsoft med Xbox redan siktar in sig på med full fart.

Phil Spencer menar att det är Google och Amazon med sina respektive spelsatsningar som är de riktiga konkurrenterna framöver. Dessa företag spelar på en helt annan nivå än gamla tiders konsolkrigande med Sony och Nintendo, med molnet och streaming som vapen. Amazon som visserligen inte lanserat något ännu men har skaffat spelstudios och sitter på serverinfrastruktur med AWS och som har sitt trumfkort Twitch i rockärmen. Google som nyss lanserat Stadia, sin streamingtjänst och bygger upp sin studiokapacitet, har moln och Youtube. Båda dessa jättar kan tränga in på marknaden på ett sätt som inte är möjligt på egen hand, för i sammanhanget, små spelare som Sony och Nintendo. Microsoft har dock allt det som Google och Amazon har, men också Xbox och Xbox Game Studios som bygger upp en bas för content som de andra inte kan matcha ännu. Det här försprånget är synnerligen viktigt att utnyttja, och det är därför vi ser den aggressiva satsningen på Xbox nu. Med tjänster som Xbox Game Pass och Xbox Live communityn, med hårdvara som Xbox-konsoler, med satsningen på PC och xCloud och utökningen av Xbox Game Studios. En bredd och djup som är nödvändig för att stå stark när jättarna bankar på dörren till den existerande marknaden men också när det ska kämpas om alla de nya potentiella spelarnas uppmärksamhet globalt.

Förhoppningsvis så får vi se mer samarbete mellan "de gamle" framöver och en relativt gemensam front mot det nya hotet.
Spännande tider!
Protocol-artikel
FZ-artikel

Wasteland 3 Collector's Edition

Wasteland 3 startade en gång i tiden som ett crowdfundat spel genom Fig, innan InXile klev in i Xbox Game Studios. De som tidigt backade spelet på fig på Collector's Edition-nivån har något synnerligen trevligt att se fram emot nu när InXile avtäckt den exklusiva samlarutgåvan av Wasteland 3.

Den här Collector's Edition är alltså helt exklusiv för backers och kommer inte att finnas att köpa. Det är en rejäl utgåva med massor av trevligt innehåll såsom artbook, tygkarta och den fräna Scorpitron-statyn ovan, m.m.
Förhoppningsvis släpps något liknande till försäljning för alla som missade tåget när det begav sig!
InXile-Wasteland 3 Collector's Edition

343 Industries

Videon ovan dök upp häromveckan på Youtube och ger en liten trevlig presentation av 343i och deras arbete med Halo framöver. Inget nytt direkt (En version av videon låg uppe ett tag i somras men försvann) men en liten inblick i studios är alltid trevligt.
Mycket ansvar vilar på 343i's axlar nu när Halo återigen ska vara launchtitel för en ny konsol i höst med Halo Infinite. De har haft gott om tid på sig den här gången och även arbetat ihop en ny motor, Slipspace, som ska vara ryggraden i Infinite. Det har pratats om att Halo Infinite är en "soft reboot", att det kommer vara mer open-world, mer RPG-element och en massa andra rykten. Men faktum är att vi inte vet så mycket alls, det har varit väldigt tyst och vi får nog snällt vänta till E3 innan vi vet mer.
Halo Waypoint

Sea of Thieves

Rare har under hela Festival of Giving-eventet i Sea of Thieves sålt ett kosmetiskt skepp-skin, Noble Pathfinder Sails, i Emporium-shopen. Alla intäkter från detta har gått direkt till välgörenhetsorganisationen SpecialEffect. Hela 76000 dollar lyckades communityt skrapa ihop!
SpecialEffect är en organisation som hjälper funktionshindrade att spela tv-spel genom individuella lösningar, med specialdesignade kontroller och en uppsjö av andra lösningar. Så att alla kan vara delaktiga i världens roligaste hobby! Det är alltid trevligt att se hur inkluderande gaming kan vara, och hur befriande det kan vara för många. Läs mer om SpecialEffect i länken nedan!
SpecialEffect
Sea of Thieves-Charity Sails

Det var allt för den här veckan, hoppas att ni hittade något kul att läsa om. Syns igen nästa helg!

#xbox #microsoft #bleeding-edge #xbox-game-pass #gears #the-outer-worlds #fable-fortune #phil-spencer #wasteland-3 #343-industries #sea-of-thieves


signatur

Jump in.

Medlem

Hoppas verkligen att Bleeding Edge blir bra. Jag är generellt mer för shooters men ska ge detta en ärlig chans.

Outer Worlds förtjänar all framgång. Riktigt bra spel!

Ambassadör
Xbox
Skrivet av Ribcage:

Hoppas verkligen att Bleeding Edge blir bra. Jag är generellt mer för shooters men ska ge detta en ärlig chans.

Outer Worlds förtjänar all framgång. Riktigt bra spel!

Ja, det ska bli kul att testa på betan i helgen! Bleeding Edge kanske inte blir världens största spel, men det kommer hitta sin publik via Xbox Game Pass utan tvekan.

Japp, The Outer Worlds var riktigt kul. Med ordentlig budget så kan en uppföljare bli väldigt, väldigt bra. Ska bli spännande att se Obsidian med fria händer framöver.


signatur

Jump in.

Medlem
Skrivet av Mortaigne:

Ja, det ska bli kul att testa på betan i helgen! Bleeding Edge kanske inte blir världens största spel, men det kommer hitta sin publik via Xbox Game Pass utan tvekan.

Hann du testa? Vad tyckte du?

Jag tyckte att det kändes oväntat balanserat och tight. Kul att de översatt till svenska, verkar som att de satsar på en bred målgrupp. Körde mest healer och hon som skjuter. Ser fram emot att det släpps.

Ambassadör
Xbox
Skrivet av Ribcage:

Hann du testa? Vad tyckte du?

Jag tyckte att det kändes oväntat balanserat och tight. Kul att de översatt till svenska, verkar som att de satsar på en bred målgrupp. Körde mest healer och hon som skjuter. Ser fram emot att det släpps.

Japp, körde en del i helgen! Håller med, det var riktigt tight. Alla karaktärer kändes unika och med sin distinkta spelstil (i alla fall de jag hann testa). De gånger som teamet höll ihop så var det riktigt najs, kan bli skoj detta! Det var ju väldigt välpolerat också, hade inga tekniska problem öht. Bra lokaliseringssupport och accessabilitystöd för de som behöver det såg det ut som också, trevligt.

Körde också mest healer, ZeroCool. Fastnade för support, det är kul att vara uppskattad i matcherna hehe. Objective control var väl roligare än det där när man skulle samla cells, mest för att det var svårt att hålla reda på sitt team i det senare spelläget.

Får se vad de ändrar till nästa beta den 13/3!


signatur

Jump in.

Medlem

Håller med om att Objective Control var roligare. Men håller med om kritiken att de bör vara tydligare med objectives i t.ex. när man skulle samla cells. Sen mitt i allt slutar matchen där man trodde att man ägde det andra laget men vi hade missat objective.

Antar att de balanserar TTK lite. Men får se. Gillar progressionen ändå, där man enkelt verkar kunna köpa de skins och så man vill ha. Hoppas att det även finns skins som bara låses upp om man levlar en särskild karaktär. Ska bli kul i riktiga spelet sen att skräddarsy moddarna till hur man spelar. Hann inte med så mycket av det i betan.

Ambassadör
Xbox
Skrivet av Ribcage:

Håller med om att Objective Control var roligare. Men håller med om kritiken att de bör vara tydligare med objectives i t.ex. när man skulle samla cells. Sen mitt i allt slutar matchen där man trodde att man ägde det andra laget men vi hade missat objective.

Antar att de balanserar TTK lite. Men får se. Gillar progressionen ändå, där man enkelt verkar kunna köpa de skins och så man vill ha. Hoppas att det även finns skins som bara låses upp om man levlar en särskild karaktär. Ska bli kul i riktiga spelet sen att skräddarsy moddarna till hur man spelar. Hann inte med så mycket av det i betan.

Ja, progression verkar bli bra. Mods för att anpassa sina karaktärer var ett trevligt inslag, får man lite variation och lättare att understryka sin spelstil. Kul att låsa upp grejer också...


signatur

Jump in.

Medlem
Skrivet av Mortaigne:

Ja, progression verkar bli bra. Mods för att anpassa sina karaktärer var ett trevligt inslag, får man lite variation och lättare att understryka sin spelstil. Kul att låsa upp grejer också...

Hörde en kritik om att det gör spelet obalanserat för de som spelat det mer har råd med bättre mods. Men vad jag såg kostade de inte skjortan så det räcker med några matcher så kan man köpa de mods man känner för.

Ambassadör
Xbox
Skrivet av Ribcage:

Hörde en kritik om att det gör spelet obalanserat för de som spelat det mer har råd med bättre mods. Men vad jag såg kostade de inte skjortan så det räcker med några matcher så kan man köpa de mods man känner för.

Jasså? Ja det ska alltid hittas något att klaga på Det verkade inte ta lång tid att få ihop till nya mods, man kan ju bara ha tre i taget dessutom så man behöver ju inte köpa alla.

Progession följer med från betan till release också btw.


signatur

Jump in.

Medlem

Jag gillade Bleeding Edge skarpt. Långt över mina förväntningar. Tillsammans med en vän eller två kommer detta bli skitkul!

1
Skriv svar