Veckans Xbox-nyheter #35 (v.7)

Ambassadör
Xbox
Veckans Xbox-nyheter #35 (v.7)

Då var det dags igen för lite nytt från Xbox-fronten! Relativt lugn vecka men lite nyheter finns det allt; State of Decay 2 får stor uppdatering (igen!), Sea of Thieves har nytt på gång, xCloud dundrar på och lite annat smått o gott.

Bleeding Edge hade sin första beta i helgen och det var riktigt skoj, det här kommer bli trevligt! Ny chans till att testa på kommer den 13:e mars när nästa betahelg går av stapeln sisådär en vecka innan release.

Vill ni kolla in förra Veckans Xbox-nyheter så hittar ni den tråden här.

Med det sagt...Let's Jump in!

State of Decay 2 - Juggernaut Edition

State of Decay 2 får en ny, stor uppdatering som förvandlar spelet till Juggernaut Edition. Uppdateringen är gratis för alla, inklusive Xbox Game Pass-spelare, och landar den 13:e mars.
Samma datum släpps State of Decay 2 också på Steam som just Juggernaut Edition med crossplay över alla plattformar!

Juggernaut för med sig massor av nytt content, bland annat en helt ny open-worldkarta kallad Providence Ridge. Nya vapenkategorier som Heavy Weapons och uppdateringar av både grafik och kontroller. Även ljud har förbättrats och uppdaterats, bland annat så innehåller Juggernaut Edition dubbelt så mycket musik som tidigare.
Massor av nytt alltså! Äger man spelet sedan tidigare så får man också en massa bonusar beroende på vilken utgåva man äger. Juggernaut inkluderar också alla tidigare expansioner: Independence Pack, Daybreak Pack och State of Decay 2: Heartland.

Undead Labs meddelar också att man nu uppnått 6 miljoner spelare totalt! Mer lär det bli med Steam
State of Decay 2 - Juggernaut Edition
State of Decay 2 på Steam

Gears 5

Gears 5 fortsätter att rulla på med Operation 2 och tweakar ständigt gameplay för att bli så tight som möjligt. Ett klagomål som funnits en tid är hur lång tid det tar att grinda ihop XP för att låsa upp nya karaktärer genom Totems. The Coalition släppte i veckan ett nytt system för XP i MP som skulle göra det snabbare att få ihop XP på de lägre svårighetsgraderna i PvE. Detta innebar dock att när XP-gains jämnades ut så blev det visserligen mer XP i de lägre nivåerna men också mindre XP på högre nivåer... Som förväntat togs det inte emot väl bland de spelare som spelar på högre nivåer. Bara ett par dagar efter förändringen fick TC backa och göra om, och nu har XP-gains återställts till en kurva i stället men med något högre XP överlag. Versus-läget har också fått en XP-bonus för att kompensera bortfallet för de lägre svårighetsgraderna.
Onödigt krångligt alltihop kan tyckas, men slutresultatet blev bra i alla fall. Det går nu snabbare att låsa upp Totems!

I övrigt så förbereder The Coalition sig på den kommande Operation 3 och det rullar på som vanligt. Ännu inga nyheter om vem som tar över ledarskapet för studion efter Rod Fergusson dock.
Gears 5 Update 4.1
Gears 5

xCloud-preview till iOS

Xbox streamingtjänst, Project xCloud, som fortfarande bara är i preview kommer nu sent omsider äntligen till Apple-produkter. Tidigare har det ju bara fungerat på Android-enheter.
Apple har sina egna...idéer vilket gjort att lanseringen dragit ut på tiden. Microsoft har haft en fungerande app till iOS en längre tid men nu har det i alla fall godkänts. Dock så är det en väldigt begränsad version av xCloud because Apple-reasons så det går bara att spela Halo MCC än så länge. Android-versionen har massor av spel... Det är också en uppsjö av andra begränsningar på iOS-versionen, återigen because Apple-reasons. Förhoppningsvis slappnar de av lite innan det kommer hit i alla fall.
xCloud-preview är än så länge bara tillgängligt i vissa länder (USA, Kanada, UK och Sydkorea) men det ska expandera under året är det sagt.
xCloud limited testflights iOS

Samsung+Xbox=sant

I samband med Samsungs lansering av nya Galaxy S20 och Z Flip-mobilerna så utannonserade de också ett fördjupat samarbete med Xbox kring spel och molnbaserade sådana i synnerhet. Project xCloud har varit en stor framgång under testerna i Sydkorea så det kanske inte är en slump...
Exakt vad samarbetet kommer att innebära framgår inte, men Samsungs marknadsföringschef i USA, David S Park sa följande om det hela:

“This is just the beginning of our gaming partnership with Xbox. Both Samsung and Xbox share a vision for bringing great gaming experiences to mobile players around the world. With our 5G-enabled portfolios and Microsoft’s rich history in gaming, we are working closely together to create a premium cloud-based game streaming experience. You’ll hear more about it later this year.”

Man passade också på att utannonsera Forza Street till Galaxy-enheter. Det kom till PC förra året.
The Verge-artikel

Session får releasedatum på Xbox One?

Skatespelet Session som är i Early Access på Steam fick sin Xbox One-version försenad sent förra året men nu är det snart dags! Crea-ture Studios teasade nyligen den senaste uppdateringen till early access-versionen med en liten video och på Twitter passade man på att teasa 19:e februari och "some Xbox One news you've been wating for".

Med största sannolikhet så kommer Session snart till Xbox Game Preview (Xbox early access-program) inom en snar framtid alltså!
Creature Twitter

Sea of Thieves

Rare har förnyat sin kommunikation kring Sea of Thieves något och i stället för veckovisa dev-videos (vad ska jag nu avsluta min trådar med!!! ) så släpper man Sea of Thieves News med mer oregelbundna mellanrum. Första avsnittet ser ni ovan!

En ny content-update är på ingång och nästa vecka släpps den under namnet Crews of Rage. Uppdateringen för med sig nytt content som vanligt men också några länge efterfrågade förändringar. Svärdsstridandet kommer att uppdateras, förhoppningsvis till något mer tightare, och framförallt så kommer man att kunna förändra utseendet på sin karaktär! Tidigare var man fast vid den karaktärsmodell som man valde vid character creation och det fick man leva med. Nu kommer en potion till Emporium där man helt enkelt kan göra om sin pirat! Välkommet för många som kanske var lite snabba på avtryckaren vid karaktärsskapandet.
Sea of Thieves

Det var allt för den här veckan, på återseende!

#xbox #microsoft #state-of-decay-2 #undead-labs #gears-5 #project-xcloud #samsung #forza-street #session #sea-of-thieves


signatur

Jump in.

1
Skriv svar