Veckans Xbox-nyheter #36 (v.8)

Ambassadör
Xbox
Veckans Xbox-nyheter #36 (v.8)

Dags att summera ännu en vecka från Xbox-fronten! Det börjar röra på sig inför spelvåren och redan nästa vecka så släpps Wasteland Remastered, InXile och Krome Studios uppfräschande av den gamla 80-talsklassikern som blir lite av en förrätt till det efterlängtade Wasteland 3 som har release i maj. Efter Wasteland Remastered följer Ori and the Will of the Wisps den 11:e mars och sedan rullar det på! Bland annat så kommer vi snart att får se mer från Obsidians lilla sidoprojekt Grounded under PAX East.

I veckan som gått så har vi fått ny content update till Sea of Thieves, nya spel till Xbox Game Pass, ännu en dev-video från MS Flight Simulator, Halo PR-maskineriet har börjat dra igång inför höstens storsläpp och en hel del annat trevligt!

Vill ni kolla in förra veckans tråd så hittar ni den här.

Med det sagt...Let's Jump in!

MS Flight Simulator

Microsoft Flight Simulator-utvecklingen ångar på under Asobos ledning och i veckan har de släppt en ny dev-video i Discovery-serien och en uppdaterad roadmap.

Det här vansinnigt ambitiösa projektet kommer alltså att innehålla alla flygplatser i hela världen, alla. Varav hela 37 000 är designade för hand för att överensstämma så bra som möjligt med hur de ser ut nu. Vansinnigt! Det kommer också vara liv och rörelse på flygplatserna för att få det att kännas så realistiskt som möjligt, utöver då den fantastiska grafiska upplevelsen.

Den nya roadmapen ger info om ytterligare två delar i Discovery-serien i mars och man har bytt releaseordning på dem så episod 8 som handlar om multiplayer kommer före episod 7. Med mera!
MS Flight Simulator

Xbox Game Pass

Xbox Game Pass lägger till ytterligare en drös spel i februari, tidigare i månaden har vi ju bland annat fått Final Fantasy XV och Wolfenstein Youngblood. Mer japanskt blir det!

Yakuza 0 inleder Yakuza-seriens intåg på Xbox-fronten nu när den serien tar ett skutt över konsolstängslet. Mer japanskt blir det också i form av Kingdom Hearts 3 och Ninja Gaiden 2! Wasteland Remastered har release direkt på Xbox Game Pass och Two Point Hospital firar sin konsolrelease med att landa direkt på tjänsten.
På PC har också World of Horror lagts till, ett RPG som befinner sig i Game Preview/Early Access. Read all about it i min tråd som länkas nedan!
Xbox Game Pass Februari - Min tråd på FZ
Xbox Game Pass

Halo Infinite's PR-maskineri småstartar

Halo Infinite som kommer att agera draglok inför releasen av next-gen Xbox i höst har det varit ganska tyst om utöver de trailers vi fått se från E3. Det ryktas om allt möjligt från open-world till reboot men ingen vet hur det kommer att gestalta sig. Vad vi dock vet är att 343i inte bara är en massiv studio, Halo har en massiv marknadsföringsbudget och nu börjar små tecken sippra fram på att det maskineriet gnisslar igång. Halo ÄR Xbox och det kommer inte att snålas på något. I samband med leksaksmässan New York Toy Fair så har en del Halo-samarbeten dykt upp!

Hasbro lanserar en serie Nerf-vapen i höst med Halo-tema. Några stycken har visats upp hittills, bland annat en MA40 och en Needler.

Det är bara den initiala lineupen, mer kommer efter release med en hel serie vapen och tillbehör. Lär sälja som smör till både stora och små barn...

Lego-konkurrenten Mega Bloks visar upp nya Halo Infinite-sets som kommer genom Mega Construx.

De som visats upp hittills är Warthog, Pelican och Mongoose, som alla dessutom har alternativa builds som kanske, eller kanske inte har med Halo Infinite's setting att göra. Bland annat vattenfordon, hmmm...

På Twitter finns massor av bilder från mässan i NY där vi bland annat kan se de här actionfigurerna och merchen.
Vi lär få se mycket mer av de här samarbetena framöver och en massa Halo i alla möjliga sammanhang fram till och förbi release i höst. It has begun!

Building a Spartan: Making Master Chief's Armor

På tal om andra sammanhang så får vi i videon ovan se hur 343i tillsammans EVAkura Armor bygger en realistisk Mjolnir Armor från Halo 5 Guardians. Fantastiskt bygge!

Hasbro press release
Mega Construx Twitter
New York Toy Fair
Halo Waypoint

Session-teasern stämde!

I förra Veckans Xbox-nyheter så skrev jag att Cre-ature Studios hintade om Xbox-relaterade nyheter på ingång och mycket riktigt så fick vi mer info om Xbox-releasen av Session! Tanken var att Session skulle släppas till Game Preview på Xbox One samtidigt som Early Access på Steam, men det visade sig vara krångligare med portningen än vad de hade räknat med. Xbox-versionen försenades alltså men nu är det klart att den kommer under våren 2020! Cre-ature har lejt en separat studio för att hantera Xbox-versionen, Illogika Studios. Snart dags för skateboardspel igen alltså!
Cre-ature Twitter

Kingdom Hearts HD 1.5+2.5 ReMIX och 2.8 nu på Xbox

Med förra årets släpp av Kingdom Hearts 3 på Xbox One så gjorde den hyllade serien äntligen debut på Xbox. Nu i veckan så har vi äntligen fått de tidigare spelen också när remaster-samlingarna Kingdom Hearts HD 1.5+2.5 ReMIX och Kingdom Hearts 2.8 Final Chapter Prologue också släppts.
Efterlängtat av många som kanske gärna vill spela igenom de äldre spelen innan man biter tag i KH3 kan man tänka. Kingdom Hearts 3 som också kommer till Xbox Game Pass i dagarna för övrigt.
Kingdom Hearts 1.5+2.5
Kingdom Hearts 2.8

Minecraft Dungeons

Minecraft Dungeons som har release senare i vår tuffar på med utvecklingen. Minecraft möter Diablo, lär bli en gigantisk hit bredvid storebror Minecraft. Ser fantastiskt trevligt ut!

I den nya dev videon "Environments" så får vi se olika levels och miljöer och hur de förändras i takt med spelandet.
Minecraft Dungeons

Sea of Thieves

Sea of Thieves senaste content update släpptes i veckan, Crews of Rage. I den här uppdateringen så får vi möjlighet att jaga en ny typ av skatt, Chests of Rage, nya Bounty Voyages och mycket mer. Bland annat möjligheten att köpa en potion för att göra om sin karaktär! Man har också finputsat combat en del, speciellt svärdsvingandet som har fått en hel del förbättringar och fixar för att ge ett mycket bättre flow.
En hel drös med nya kosmetiska saker finns så klart också att köpa, både ingame och via Emporium.
Sea of Thieves

Det var det hele för denna vecka på Xbox-fronten! Hoppas att ni hittade något intressant att läsa om. På återseende nästa vecka!

#xbox #microsoft-flight-simulator #xbox-game-pass #halo-infinite #session #kingdom-hearts #minecraft-dungeons #sea-of-thieves


signatur

Jump in.

Medlem

Med minecraft dungeons funderar jag nästan att köpa en Xbox till ungarna...


signatur

Man mår bra av Apple produkter!

Ambassadör
Xbox
Skrivet av DKvarn:

Med minecraft dungeons funderar jag nästan att köpa en Xbox till ungarna...

Det ser ut att kunna bli riktigt roligt! Både för stora och små barn...


signatur

Jump in.

1
Skriv svar