Hur påverkar Corona/Covid-19 dig och hur hanterar du det?

Medlem

Högskolan jag går på har gått in i "Gul nivå", vilket innebär att alla föreläsningar och examinationer ska hållas på distans om det är möjligt. Kommer bl.a innebära seminarier via videokonferens.

Skribent

Jobbar inom vården så vi är ständigt på tå nu för vad som händer här i Umeå. Idag fick vi ställa in all Jiujitsuträning på order från Gracie Barra Sveriges huvudinstruktör. Något jag flaggade för redan i förrgår, men fick mothugg av folk som blev förbannade på att de då inte får träna. Så känns skönt att få direktiv uppifrån.


signatur

"Writer and Fighter"

Testpilot

Helt galet de sista dagarna denna vecka. Jobbar som support så det är till mig alla kommer då de skall nu börja jobba hemifrån.
Jobbet har nu bestämt att : Icke vitala funktioner som kan jobba hemifrån jobbar nu hemifrån.
Själv är man vital funktion så jag jobbar som "vanligt" på plats.

Har kämpat med allt som hör till hemarbete. Fixa rättigheter i system , beställa VPN , hjälpa med hur det fungerar , visa hur app funkar på telefonen , skicka ut information. göra guider , hjälpa med beställningar av diverse saker som behövs för hemarbete.

Privat så stressar vi inte upp oss direkt , ingen bunkring eller liknande. Tvättar händerna extra och håller koll på hälsan. Vi beställer redan all mat via app/websida och hämtar i butikens utlämning så vi är redan preppade på den fronten med minimal kontakt med andra människor.

Våra besök till svärföräldrarna är nu inställda då deras sjukhem har besöksförbud så vi lämnar saker de skall ha i entrén då vi åker i helgen.
Sambon får preppa om det blir hemarbete men jobbar inom skolväsendet så det är svårt för henne. Blir att ta det lugnt hemma på helgerna framöver.

Får se hur det utvecklar sig i framtiden.

Inaktiv

Jobbar på bilverkstad och det blir mycket klättrande i olika folks bakteriehärdar till bilar. Ni anar inte hur äckliga vissa bilar är inuti. Vissa städar nog aldrig i bilen.
Handspriten är ju slut med, så blir mycket tvål istället.
Går å väntar på beskedet från ledningen att vi ska sluta jobba, så jag kan gå hem å lira Division 2 lol.
I övrigt är det som vanligt. Men såg att dasspappret är slut på Ica.
Varför är det ett sånt jävla riv efter dasspapper? Finns väl viktigare saker i sådana här tider?

Medlem

Jobbar inom IT så har liksom många andra blivit ordinerad jobb hemifrån. Håller då också barnen hemma under tiden. Sambon jobbar som lärare och där är det helt annat. Med de nya reglerna att man skall skicka hem barn vid minsta symptom samt gå hem själv vid minsta symptom så minskar antalet barn i skolan kraftigt dag för dag samt att mer och mer personal försvinner dag för dag. Det finns heller inga vikarier att få tag i av samma anledning.

//Editerade bort sidospår, låt oss hålla den här tråden städad från politik och liknande.

Medlem

Är nog många som kommer utnyttja att man tar bort karensdagen haha

Lutar själv åt att stanna hemma nästa vecka på grund av diagnostiserad Otosalpingit, då jag sitter i supporten hela dagarna är jag beroende av min hörsel. Har fått remiss nu till öronspecialist och hoppas bli kallad nästa vecka, blir att "knarka" Nasonex och köra valsalvamanöver. Sen har vi ju förstås doom på fredag


signatur

Ryzen 7 5800x | Sapphire pulse rx 7800 xt | samsung 980 pro | Ps5 pro? |

Skägg.
10 Chambers
Skrivet av Kyrre:

Har låst in mig hemma nu och har allt jag behöver har faktiskt varit skönt att slippa det ämnet på FZ. Vart man än går så pratas det, diverse forum eller media. Men klickar man sig in på FZ är det mest senaste spelnytt även om det är svårt att undvika samtalsämnet. Det är skönt tycker jag. Låt oss prata spel.

Jag förstår den känslan och jag drog mig länge för att skriva den här tråden. Man kommer hit för en stunds avkoppling från allvaret utanför spelens världs. Samtidigt Tror jag många har behov av att lufta tankarna, på platser där dig känner sig hemma och bekväma.


signatur
Medlem

Kan inte skriva höskoleprovet. Blev ärligt talat tårögd när jag läste det. Har pluggat något så in i helvete de senaste månaderna och min framtid hänger på det och nu kommer en eventuell skolstart att skjutas fram i ett år. Hade jag varit 20 hade det varit lugna puckar men när man närmar sig 30 så är det en känsla av panik som infinner sig. Ibland känns det som allt i livet går emot en...

Medlem

Har inte påverkats så mycket än. Visst, några av ungarnas polspel i hockeyn osv har blivit inställda.
Rent jobbmässigt fortsätter jag att spola avlopp och suga skit som tidigare.

Skrivet av kveldulver:

Har inte påverkats så mycket än. Visst, några av ungarnas polspel i hockeyn osv har blivit inställda.
Rent jobbmässigt fortsätter jag att spola avlopp och suga skit som tidigare.

"Jag var ju ute en dag på ett jobb då förra veckan... tömde en trekammarbrunn...
Så kom grabben i huset fram till mig och sa: "du, hur känns det att vara en skitgubbe?"
Ja du, sa jag, det är din skit. Det tyckte jag var bra sagt."


signatur

Viam inveniam aut faciam

Medlem

Bor innanför tullarna, sthlm. Funderade lite försynt på hur många jättebebisar (vuxna personer som fortfarande sträcker ut tungan och hostar rakt ut som femåringar) som kanske blivit lite medvetna om sitt beteende under rådande omständigheter. Å andra sidan är ju människan korkad och ego - i valfri ordning. Så inga större förhoppningar där.


signatur

Jag ger mig icke förrän folk inser att fören endast är frampartiet på en båt.

Medlem

@boba-fett: Feel you! Jag skrev högskoleprovet förra året och kom in på en 3-årig utbildning med hjälp av det resultatet.
MEN, vill tillägga att jag som nyligen fyllda 30(+ småbarn hemma) är inte ensam i min ålder, finns några betydligt äldre än mig. Det är aldrig försent att söka in!

OnT: Dottern får inte komma till förskolan pga förkylning(helt förståeligt), så det lär bli en del "vabbande" nu framöver. Skrev förövrigt en tenta idag, och bara häften av de anmälda dök upp(i salen där jag satt ska tilläggas). Många väljer att skriva omtenta istället i juni. Får se hur det blir nästa vecka när de nya kurserna ska starta.

Medlem

Jag bor i Jämtland och på min lilla ort har det inte hänt så mycket ännu. Dock idag såg jag att folk har börjat bunkra mat. På jobbet får vi rätt ofta kunder och säljare på besök från hela Sverige så nästa vecka blir det besöksförbud och mer telefonmöten.

På personligt plan: Lite paranoid när jag rör mig bland folk. Var på väg att lämna tillbaka lunchen när kvinnan i kassan rossla tlll. Men har inte bunkrat

Jobbet: Har begränsat möten och allt det andra. Vi har även gjort börja planera vad vi ska agera och prioritera vid bortfall av personal för att upprätta våra samhällsbärande uppgifter. Vissa kommer kanske kunna arbeta hemifrån men vi kommer antagligen behöva någon på kontoret när det är tomt. Har en känsla att det kommer vara jag...


signatur

Through smoke and fire and shot and shell and to the very walls of hell, But we shall stand and we shall stay. Over the hills and far away.

Medlem

X minus på aktierna. Helvete vad man förlorat cash st the moment.

Kurser inställda, min jägarexamen är på hold. Jag har hosta och feber men kommer inte fram till 1177. Livet leker med andra ord.

Medlem

@ZeldasCastle: Stanna hemma, följ anvisningarna från FHM!


signatur

:: Regimus neque hostis :: Retrospelande Skaraborgare som har en backlog från 1984 ::

Medlem
Skrivet av Kyraal:

Arbetar inom sjukvården så den kommande tiden kommer det bli väldigt mycket extra arbete när fler inom sjukvården blir sjuka. Ser till att hålla normal dygnsrytm och hela tiden vara utvilad, då man när som helst kan bli beordrad in till jobbet när det krisar.

Min familj håller sig annars hemma, och jag är den som går ut för att handla då jag ändå är ute på grund av mitt jobb. Ser till att dekontaminera mig, och alla matvaror som kommer in i huset eftersom min sambo har astma och tillhör en av riskgrupperna.

Annars sitter jag väl här och läser vad en (liten) del av er skriver och blir bekymrad och irriterad. Säger man att man inte påverkas av detta alls i sin vardag så är man nog en av de oaktsamma som sätter andras liv i fara (klart det finns undantag).

Hur dekontaminerar man matvaror?

Medlem
Skrivet av Parabellum87:

X minus på aktierna. Helvete vad man förlorat cash st the moment.

Kurser inställda, min jägarexamen är på hold. Jag har hosta och feber men kommer inte fram till 1177. Livet leker med andra ord.

Varför vill du komma fram till 1177? Jag kan säga vad de kommer säga; "stanna hemma, vila, drick vatten, och ta en alvedon om du känner dig dålig. Ring 112 om du inte kan andas"

Medlem

Jag missar flera kommande konserter, bland annat Ghostemane och förmodligen Yung Lean. Det finns en stor risk att mitt primära gym stänger ned och då vet jag inte vad jag skall göra. Då känns det som att jag är sjuk, fast att jag inte är det.

Medlem

Då jag har ett samhällskritiskt jobb så är det som vanligt, fast mycket mindre folk på bussen till och från jobbet, samt att jag tvättar händerna oftare (och längre).

Medlem

Min träning blir drabbad. Thaiboxningsklubben drog igen igår på obestämd tid vilket var trist men förståeligt. Sedan blir sporterna man följer som hockey och fotboll inställda helt. Fotbolls EM planeras att skjutas upp till nästa sommar. Personligen är jag inte rädd för denna sjukdom då jag inte har några sjukdomar och lever sunt, så jag lever vidare som vanligt o går o tränar på gym. Använder mycket handsprit o tvättar händerna ofta dock. Sedan hälsar jag inte folk i handen utan förklarar varför om nån frågar.

Visst, det är bara smågrejer i jämförelse för hur andra drabbas i sjukdom, dödsfall och ekonomiskt som företag osv. Tänkte bara printa ner hur det är för mig. Hoppas de får ordning på denna skit så snart som möjligt så jorden kan börja snurra vidare.


signatur

((( ....You Can Try and Live in Darkness, But You Will Never Shake the Light.... )))

==> NES,, Mega Drive,, N64,, PS2,, Xbox,, GameCube,, PS3,, PS4,, Wii U,, Xbox 0NE,, Steam,, Switch,, PS5 ==>
_____________________________________________________________________________________________________
|| Windows™ 10 Home || Cool Master® || Intel® Core i7 6700K @4.00Ghz || ASUS™ GeForce® GTX 1070 || Kingston© Hyper X Fury --32GB DDR4 @2133Mhz || GigaByte™ Z170 Gaming k3 || EVGA™ 600W || KiOXiA® Exceria 420Gb SSD || Seagate™ Barracuda 2TB HDD || ROCCAT™ Tyon --Laser || Logitec™ G710 || ASUS™ VG248 LCD 24" 1080p @144Hz || Bahnhof™ 250 Mbit --Fiber || OpenVPN™ + WireGuard™ ||

Skrivet av Kyrre:

Hur dekontaminerar man matvaror?

Skölja frukt och grönt och torka av förpackningar med papper och klorin är vad jag kommer att tänka på på rak arm?


signatur

Viam inveniam aut faciam

Medlem

Sitter på behandlingshem i Norge. De har stoppat alla besök, stängt träningsrummet, det varierar om vi får gå på affären. Får vi inte det går personalen å köper snus/tobak annars blir det upplopp.
Vi får inte ta i hand när vi hälsar, måste sprita oss om vi varit ute. Tvättat händerna så de är uttorkade.
Låter kanske otroligt men det är sant.

Medlem

Jobbar inom IT, så vi arbetar hemma just nu. Fungerar som vanligt, med undantaget att man inte träffar sina kollegor osv. Inga problem en kortare period.

Däremot är jag precis i byte av karriär, då jag med familj nyligen har öppnat ny krog. Tanken var att jag skulle lämna mitt nuvarande jobb och satsa fullt ut på det. Nu blir man osäker, om folk stannar hemma och håller i slantarna så är det väldigt tufft att driva en verksamhet med så pass små marginaler som en liten kvarterskrog kämpat med. Inte unikt och inte värre för mig än för någon annan. Men fan, det känns just nu lite nervöst faktiskt. En stor investering kan gå åt pipan.

Jag hanterar detta genom att fortsätta kriga på. Har inget annat val.


signatur

Ännu en dag i paradiset.

Medlem

Jobbar som kock. Idag jobbade jag till 21:30. Fredagar brukar vara bra, men det var mer som en tisdag. Det kom folk men långt ifrån lika mycket.

Medlem

Åker till jobbet och beter mig som vanligt. Njuter maximalt av att det är så sjukt mycket mindre folk ute

Tvättar dock händerna lite extra noga och ofta.

Medlem
Skrivet av hannes.theorell:

Skölja frukt och grönt och torka av förpackningar med papper och klorin är vad jag kommer att tänka på på rak arm?

Skölja frukt och grönt gör jag alltid. Men kanske får börja torka av förpackningar med klorin då tack! Men dödar det bakterier lika effektivt som desinfektionsmedel?

Medlem

Så länge pizzerian på hörnet har öppet så kommer det krävas mer än Corona för att påverka mitt leverne. Lite synd att man inte kan träffa sin ålderliga farsa på ett par månader, men är värt att bränna lite broar och klippa några band för att hålla gubben vid liv.

FM-guru
F.d. Sisyr

Jobbar normalt sett som kock, men slutade för ett par månader sen för att studera lite på distans samtidigt som jag försöker jobba på en bok, så kan inte påstå att jag själv påverkas nämnvärt.

Aktier och fondsparande går i mångt och mycket åt helvete precis som för alla andra, men jag hade turen att jag sålde en hel del i vintras. Ska man vara lite plump så är det läge att investera snart...

Annars är det inte så mycket att "hantera" för min del. Jag lever som vanligt. Rent krasst har Covid-19 inte fått rejäl spridning i Sverige än, så jag känner mig inte så oroad i dagsläget. Skulle antalet smittade öka kraftigt kan det dock kanske påverka mig. Att man inte far omkring lika mycket etc utan håller sig hemma mer.

Skrivet av boba-fett:

Kan inte skriva höskoleprovet. Blev ärligt talat tårögd när jag läste det. Har pluggat något så in i helvete de senaste månaderna och min framtid hänger på det och nu kommer en eventuell skolstart att skjutas fram i ett år. Hade jag varit 20 hade det varit lugna puckar men när man närmar sig 30 så är det en känsla av panik som infinner sig. Ibland känns det som allt i livet går emot en...

Jag kände först liknande då jag trodde att mitt gamla HP-resultat slutade gälla nu, men det var tydligen inte förrän nästa år... Still, 30-årsåldern är inte för sent att plugga. Är själv där nu och kommer plugga till hösten. Har läst på universitet tidigare, och det är verkligen inte ovanligt med folk i vår ålder. Kan känna igen mig i känslan att tiden rinner iväg, men det är bara att ta det piano. Fan, somliga sadlar om i 50-årsåldern.

Gen
Medlem

Inte speciellt mycket förutom att hysteriska personer länsat mataffärerna i närheten. Hade slut på dasspapper och det var en liten utmaning att hitta ett pack med nya rullar. Jag småhandlar mest och måste säga att det kommer att bli lite knepigt då man inte kan handla det man känner för längre eftersom många saker är slut.

Skriv svar