Veckans Xbox-nyheter #46 (v.18)

Ambassadör
Xbox
Veckans Xbox-nyheter #46 (v.18)

Ny vecka, nya Xbox-nyheter! Xbox behåller sitt momentum och nya grejer kommer hela tiden nu, redan nästa vecka är det dags för ännu ett Inside Xbox. Den här gången med Series X-gameplay! Vi har också haft ett spelsläpp från Xbox Game Studios i veckan i form av Gears Tactics, nya spel till GWG m.m.

På ryktesfronten kretsar det mesta kring Lockhart och nu pekar det mesta på att det är en All-digital konsol, precis som Xbox One S All Digital Edition som vi väl får anta var en testballong. I alla fall om vi ska tro ryktena... Det tyder på att det kommer att prispressas ganska rejält. Vi får se, om konsolen ens finns!
Förra veckans gissning på ett event den 5:e maj var ju snubblande nära, den 7:e blev det till slut! Vi kommer att få se Xbox Series X-gameplay från en mängd 3rd-party spel såsom Assassin's Creed: Valhalla och ryktena hävdar att det inte är omöjligt med Elden Ring, Cyberpunk 2077, Batman och t.o.m Starfield har nämnts...men det vetetusan.

Vill ni kolla in förra Veckans Xbox-nyheter så hittar ni dem här.

Med det sagt...Let's Jump in!

Gears Tactics släppt!

Gears Tactics släpptes i veckan till fina recensioner och betyg. Det toppade t.o.m försäljningslistan på Steam trots att det ingår i Xbox Game Pass! Mycket beröm läggs på det actionbetonade gameplayet och de, särskilt för genren, höga produktionsvärdena.

Digital Foundry har gjort en tech-review där de går igenom allt tekniskt godis, mycket fränt!

Ett axplock av recensioner ovan! Även FZ gillade spelet och drog till med en 4/5, länk nedan.

Gears Tactics släpptes först på PC men kommer till konsol senare i år.

FZ-recension
Gears Tactics
Xbox Game Pass

Inside Xbox 7 maj

Det rykades om att Xbox hade grejer att visa upp redan i maj och visst stämde det! Den 7:e maj är det dags att för första gången se gameplay från Xbox Series X. Det blir inte riktigt som vi trodde dock...tydligen är Xbox så pass trygga i sina egna Xbox Game Studios-spel att de sparar det till ett eget event i sommar. Den här gången blir det alltså "bara" spel från tredjepartsutvecklare som får visa vad Series X går för. Väldigt självsäkert!

Assassin's Creed: Valhalla är det hittills enda spelet som vi vet om att det kommer att visas upp. En vecka efter Ubisofts fantastiskt trevliga reveal av det nya AC-spelet så får vi alltså se gameplay! Ubsioft har också meddelat att Assassin's Creed: Valhalla kommer att stödja Smart Delivery på Series X, så inga giriga dubbelsläpp mellan generationerna alltså.

Vad kommer vi att få se i övrigt då? Inget officiellt har sagts om det och det finns ju en lång rad med kommande spel som vi kan få se. Cyberpunk 2077 och Elden Ring t.ex. Insiders har hintat om att helt nya, okända spel kommer att avtäckas också så det blir en spännande titt!
Förmodligen så får vi lite annat Xbox-relaterat också, varför inte lite Xbox Game Pass-announcements? På torsdag klockan 17 så drar det igång.

Assassin's Creed: Valhalla
Mixer-Xbox

Games with Gold - Maj

Månades spel som går att plocka hem gratis om man har en prenumeration på Xbox Live Gold eller Xbox Game Pass Ultimate avtäcktes under veckan. Det blev Rally, Warhammer och fotboll bland annat!
Kanske inga tungviktare men det är väl kanske inget man förväntar sig av GWG längre, det är mest en trevlig bonus. Kolla in min tråd om det hela på forumet iaf!

GWG Maj - Min tråd

Xbox Game Pass - 10 miljoner subs!!!

I veckan meddelades för första gången antalet prenumeranter på Xbox Game Pass, via kvartalsrapporteringen hos Microsoft. Alldeles helt vansinniga 10 miljoner prenumeranter! Hade jag glädjegissat innan så hade jag kunnat tänka mig 4-5 miljoner... 10 miljoner fullständigt pulvriserar konkurrensen. Närmast är EA/Origin Access som ligger på just 4-5 miljoner enligt senaste rapporterna. PS Now ligger på 1 miljon vid senaste räkningen.

Även Xbox Live går som tåget och har sedan senaste rapporten ökat sina aktiva användare med nästan 25 miljoner och är nu uppe i 90 miljoner MAU! Galen tillväxt.

Jag har alltid talat mig varm för Xbox Game Pass och det är verkligen "the best deal in gaming". Med alla Xbox Game Studios 1st party-titlar dag 1, massor av indiereleaser dag 1 och stora tredjepartsspel så är det nästan ett måste att ha en sub!

Nu när vi närmar oss en ny konsolgeneration så behöver Xbox-spelare inte ens fundera över vilka launchtitlar man ska köpa, och lägga till den redan stora kostnaden av att köpa en ny konsol. Allt finns där redo att ladda ner med Xbox Game Pass! Hoppas att det tas med vid eventuella prisjämförelser när konsolerna släpps i höst

Phil Spencer meddelade också i veckan att streamingtjänsten Project xCloud, som är i Preview för tillfället, kommer att läggas till i Xbox Game Pass under året. Fantastiska nyheter!

Phil Spencer om Xbox Game Pass
FZ-artikel

Grounded

A Day In The Life Of Grounded. En kul liten video från Gameinformer om en dag i Obdidians kommande survivalspel Grounded.

Grounded kommer till Xbox Game Preview och Steam Early Access i sommar!

Grounded

Bleeding Edge

Bleeding Edge som släpptes i slutet av mars har fått sin första nya spelbara hjälte i veckans patch. Utöver den nya karaktären så kom det nya boards, emotes och musik till spelet. Även bugfixar som brukligt är.

En officiell guide på hur man spelar Mekko bäst!

Bleeding Edge
Xbox Game Pass

Det var allt för den här veckan. På återseende!

#xbox #microsoft #gears-tactics #inside-xbox #series-x #smart-delivery #games-with-gold #xbox-game-pass #project-xcloud #grounded #bleeding-edge


signatur

Jump in.

1
Skriv svar