Medlem
Spelbutiker

Tjena
Då gamestop gick i graven nyligen så är butiksdöden ett faktum men det finns fortfarande några butiker kvar. Så min fråga är, ni som fortfarande köper fysiska exemplar av spel, vart köper ni dem? Finns det några spelbutiker där ni bor eller handlar ni via nätet eller de stora krakarna så som Elgiganten och mediamarkt.

Tacksam för svar då en del av upplevelsen med ett att införskaffa sig ett nytt tv-spel var att gå ner till butiken och snacka skit med expediten, reka bland andra titlar och kolla in merchen.

Medlem

Jag går helt enkelt in på Prisjakt eller Pricerunner, kollar vem som har det billigaste alternativet inklusive frakt. Är det samma pris hos flera återförsäljare så brukar jag försöka gynna de mindre aktörerna.
När jag är klar med spelen så säljer jag vidare eller skickar in till ställen som retrospelbutiken.


signatur

If You Have an Idea that You Genuinely Think is Good, Don't Let Some Idiot Talk You Out of It.

Medlem

Webbhallen! Finns nog bara i större städer dock.

It's not a lake, it's an ocean

Webhallen. Oftast beställer jag på nätet, men det händer att jag hämtar ut i butik också. Saknar att kunna gå in och bläddra bland begagnade spel, men å andra sidan gör det nog att jag gör färre impulsköp nu.

Näthandel: Cdon rätt ofta. Händer att jag köper från Retrospelbutiken också. Men när det kommer till begagnat är det nästan bara Ebay jag vänder mig till numera.


signatur

Fria tankar om spel: www.frispel.net

Medlem

Jag brukar handla hos Spel & Sånt. Dom brukar vara lite dyrare. Men servicen är det bästa jag upplevt. Om priset på spelet du föreställt går ner swishar dom dig mellanskillnaden omedelbart. Och dom låter dig bara förboka en produkt om dom kan skicka den så du har den till releasedagen.

Har aldrig varit i deras butik, men av det jag sett i sociala medier så verkar den vara supermysig.

Inaktiv

Brukade handla från Webhallen men blev less på deras kundtjänst när något krånglar. Hände tyvärr mer än en gång så gav upp.

Annars så blir det mest cdon,elgiganten och media markt. Spelbutiken en del eftersom de brukar ta in mindre stora spel som iblnd missas av andra.

Medlem

Köper alla mina spel hos spelbutiken.se fri frakt bra priser och snabb leverans

Medlem

...om jag köper spel till XBOX, vilket är sällsynt, så gör jag det i begagnatbutiken i stan där man kan lämna in sina egna och köpa andra.

Eftersom konsollspel är hutlöst överprissatta och spelvärdet är minimalt jämfört med en PC så blir det väldigt sällan men... ja, det är där jag köper när jag köper.


signatur

나는 야옹 야옹 야옹 고양이 // 화나 게 하면 가만 안 둘 거야

Medlem

Det blir nätet eller på Elgiganten för min del. Finns inga spelbutiker kvar i min stad efter att Game försvann, vilket är jävligt tråkigt.

Medlem

Webhallen och Spelbutiken

Medlem

Saknar en Inet här i Jönköping. Där hade man hängt ordentligt.

Medlem

Inet och webhallen men väldigt sällan för att köpa just spel.

Skribent

Det blir inte särskilt mycket spring i spelbutiker längre eftersom jag nästan enbart köper digitalt, både eftersom det är bekvämt och för att jag vill samla på mig så lite prylar som möjligt på grund av platsbrist.

Jag saknar dock att gå i spelbutiker. Det känns som att man var inne på TV-spelsbörsen, Game, Expert och liknande var och varannan dag efter skolan (för att inte tala om när Siba hade en demostation med GTA III).

Jag kom ihåg att man nästan såg upp till expediterna i spelbutikerna som kändisar och att man fick fett med cred om man verkade lite bundis med dem.

Där jag bor finns det inte några regelrätta spelbutiker, men en del mindre ställen som har många roliga samlarfigurer och dylikt.

Medlem

Spel & Sånt, tveklöst bäst gällande allt. Speciellt för en som mig som alltid skall ha collectors editions av diverse..

Medlem

Spel & Sånt Norrtälje, pLace Falköping, Lazercat Norrköping, Mackapär Göteborg och Ploppsi i Örebro!


signatur

:: Regimus neque hostis :: Retrospelande Skaraborgare som har en backlog från 1984 ::

Medlem

Finns inga fysiska spelbutiker kvar där jag bor förutom typ elgiganten och mediamarkt vars utbud suger. Så beställer numera uteslutande från webben. Webhallen och Spel & Sånt för min del. Ibland blir det shoppa från www.videogamesplus.ca då de brukar ha visst unikt utbud. De brukar ha fri frakt kampanjer där också.

Medlem

Kom att tänka på den här tråden, Butiksdöden närmar sig för Gamestop, finns det något som kan rädda fysiska butiker?

Köper nästan allt digitalt nu för tiden, men saknar gamla Tradition.

Medlem

Gick från att köpa allt fysiskt till bara köpa konsollspel fysiskt till bara collectors editions.

Saknar julklappskänslan av att välja ett spel i en fysisk butik, att köpa något digitalt ger inte samma eurofori.

Medlem

Dom titlar som jag vill ha en fysisk kopia av köper jag på Webbhallen men större delen av mina spelköp blir digitalt

Medlem

Den enda renodlade spelbutik jag fortfarande köper ifrån är Spelbutiken.
köper annars spel i från spelets tillverkare eller elgiganten, cdon osv.

Medlem

Har nog inte köpt ett spel fysiskt till datorn på minst 10 år vill jag säga, annars så köpte jag RDR2 till PS4 senast på Media Markt vill jag minnas när det kom ut.

ELF
Medlem

Säljs ju knappt några nya fysiska spel till pc nu för tiden. Det är i stort sett enbart via kickstarter i så fall. Men finns också en sida som jag ej minns namnet på som säljer merch och spel i fysiskt exemplar i mindre batches. C&C remaken släpptes via den sidan.

Men fanns det någon fysisk butik i närheten där både nya och gamla spel såldes fysiskt så skulle jag självklart köpa där. Skulle inte säga nej till en butik med bara retro spel dock.
Hade varit trevligt om nya fysiska spel i så fall hade ett sammarbete med GoG så man även kunde ladda ned dem.


signatur

www.fckdrm.com - DRM år 2024? Ha pyttsan.

Medlem

Elgiganten är enda butik som säljer spel där jag bor så det är det eller postorder. Ja självklart talar jag om spel till konsol nu, för PC blir det digitalt. Senaste jag köpte var Doom Eternal och det av ju ett tag sedan känns det som.

Riktiga spelbutiker växer inte på träd längre, man saknar dem. Men svårt att stå emot super lager affärerna på nätet som pressar priserna. Precis som lokala järnhandeln försvinner när Clas Ohlson rullar in 😁 Men det är ju samma för film och musik.

Inaktiv

Sist jag var på söder i fjollträsk hittade jag en liten butik som sålde begagnade NES/SEGA spel, den ska jag gå tillbaka till.

Spelen dom sålde är billigare än ebay/tradera

Medlem

Förbokade Cyberpunk 2077 för PC både på Webhallen och Inet idag. Jag vill ha den fysiska kopian och så tidigt som möjligt på dagen. Från Webhallen beställde jag hem till brevlådan, men brevbäraren kommer först 14-15 på eftermiddagen. Från inet valde jag istället närmaste ombud då de oftast skickar ut sms 11-12 på dagen beroende på hur snabb personalen är.

Men jag kommer nog åka ut till Elgiganten och se om de har den dag ett. De öppnar 10.00 och då kan jag vara hemma igen 10.40.

Vi brukade ha både Game, Gamestop, Expert, OnOff, Siba, Elgiganten och Mediamarkt här. Enda som finns kvar nu är MediaMarkt och Elgiganten. Vi har en liten butik som heter Xboy som chippar konsoler och lagar telefoner samt har lite spel men inget mer specialiserat med tanke på att vi har datorspelsutveckling utbildning på högskolan.


signatur

Medlem i Asgard, en svensk Star Citizen organisation.
https://robertsspaceindustries.com/orgs/ASGARD

Min referral code: STAR-92KM-Q67T, https://robertsspaceindustries.com/referral-program
Använd gärna när du skapar ditt konto. Relaterade frågor? Skicka gärna ett PM.

Medlem

Sen Webhallen lades ner i Västerås så har det blivit att man antingen köpt spel via media mark eller beställt från inet eller Webhallen. Senaste spelet jag köpte i fysisk form var The Last of Us Part 2. Diverse PC spel säljs allt mindre i fysiska format vilket är synd imo, om det är spel man sett fram mot så vill man ha ett fysisk exemplar.

Sista fysiska exemplaret jag köpte till PC var nog Assassins Creed Unity eller om det var Deus Ex Mankind Divided. Annars när jag köper spel nu så blir det allt mer digitalt.

Medlem

Finns inga spelbutiker där jag bor längre, alla har gått i konkurs.


signatur

-^-^--^-The sound of a bat cutting through space and time-^-^--^-

Medlem

Nu för tiden köper jag det mesta digitalt. Har inget emot fysiska spelaffärer tekniskt sett, men sist jag var där försökte de pusha mig till att köpa mer tre gånger vid samma besök. Blev droppen.


signatur

Jag respekterar din rätt till åsikt, men är den att förtrycka andra för saker som inte påverkar dig hindrar det inte mig från att försöka ändra eller kämpa emot den. With all due respect: Don't hurt people. <3

Medlem

Har ca 5mil till närmsta butik som säljer spel. Därför blir det nätet för mig, oftast Webhallen eller Spel&Sånt.

12
Skriv svar