Ett helt fantastiskt vitt bröd
Okej, det är dags för revansch!
Det är samma recept, men betydligt mer jästid!
Endast knådad 2 gånger istället för 3. Och knappt berörd innan den åkte i formen.
Här står den och väntar i smörad och mjölpudrad form. Ovandelen är förgylld med lite pumpakärnor, linfrö, salt och olja.
Bakning in progress!
”A man with a conviction is a hard man to change. Tell him you disagree and he turns away. Show him facts or figures and he questions your sources. Appeal to logic and he fails to see your point. [fortsättning]
Den här gången följer jag Calles tips!
Termometer satt på 97-98, lite aluminiumfolie över.
Brödet behövde 6-7 minuter mer än vad det stod i receptet.
Det är fullbakt!
Tjohoo~
Det här är det finaste brödet jag nånsin bakat!
Brödet har stått och väntat på ugnsgallret i 30 min.
Nu är det dags!
Det är helt perfekt! Mjukt och smakar ljuvligt! Medelhavssaltet, fröerna och kärnorna förhöjer, jag kan inte sluta äta!
Jag lyckades och det känns som en stor seger i köket!
Tack för alla tips och feedback!
Mums!
”A man with a conviction is a hard man to change. Tell him you disagree and he turns away. Show him facts or figures and he questions your sources. Appeal to logic and he fails to see your point. [fortsättning]
https://i.ibb.co/GTsVcBM/59-D83-CC0-236-A-42-AE-89-B5-FEE06-E...
Den här gången följer jag Calles tips!
Termometer satt på 97-98, lite aluminiumfolie över.
Brödet behövde 6-7 minuter mer än vad det stod i receptet.
https://i.ibb.co/FX9FXMX/F536-D7-A8-B70-D-4829-9-F3-C-DB6-ACA...
Det är fullbakt!
Tjohoo~
https://i.ibb.co/DCNHVT9/DE5-B653-C-5-C90-4037-92-A0-2-B57-F9...
Det här är det finaste brödet jag nånsin bakat!
Brödet har stått och väntat på ugnsgallret i 30 min.
Nu är det dags!
https://i.ibb.co/8M2WYVF/515-FE31-B-E1-E7-4-F03-9-EFA-A6-EE2-...
Det är helt perfekt! Mjukt och smakar ljuvligt! Medelhavssaltet, fröerna och kärnorna förhöjer, jag kan inte sluta äta!
Jag lyckades och det känns som en stor seger i köket!
Tack för alla tips och feedback!
Mums!
Man blir sjukt nöjd när bröd blir bra!
Själv gjorde jag baguetter idag. Surdegsgrund, fusk med lite torrjäst, 12 timmar kalljäsning innan formning, 6 timmar kalljäsning till efter.
Blev sådär härligt sega och luftiga inuti, och knapriga utanpå, som man vill ha dem.
Själv gjorde jag baguetter idag. Surdegsgrund, fusk med lite torrjäst, 12 timmar kalljäsning innan formning, 6 timmar kalljäsning till efter.
Blev sådär härligt sega och luftiga inuti, och knapriga utanpå, som man vill ha dem.
https://cdn.fz.se/artikel/fil/1424767?key=ac8fadab24a61b134c7...
De ser super mumsiga ut! Tänk vad mycket underbart som går att baka hemma!
”A man with a conviction is a hard man to change. Tell him you disagree and he turns away. Show him facts or figures and he questions your sources. Appeal to logic and he fails to see your point. [fortsättning]