Vad definierar en konsolgeneration?

Medlem
Vad definierar en konsolgeneration?

Läste i tråden "Era största spelögonblick denna generation" och många nämnde Nintendo Switch men räknas den verkligen till samma generation som PS4 och Xbone? Så vad är det som definierar en ny konsolgeneration, är det ny teknik, tiden mellan konsolerna eller är det tillverkarna som sätter ramarna att nästa konsolsläpp är next gen.

Jag tycker inte Switch och WiiU ingår i samma generation tillskillnad från tex PS4 Pro. Pro har inga exklusiva titlar som inte går att spela på en äldre PS4 samtidigt som alla dina äldre spel går att spela, samma för Xbox. Eller är det så att gränserna för konsolgenerationer håller på att suddas ut?

Medlem

Det är väl de största aktörerna som avgör när en ny generation börjar och släpper andra mindre aktörer konsoller under tiden så tillhör de den generation som är just vid släpp. Men vist man kan ju tycka att exempelvis nintendo borde ha ett större in inflytande då de är så pass stora men samtidigt så brukar inte nintendo satsa på att vara revolutionerande då det kommer till grafik och prestanda så därav har det väl blivit Microsoft och Sony som definierar när nya konsollgenerationer börjar.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Home_video_game_console

1
Skriv svar