Hur påverkar jobbet ditt spelande?

Medlem

Spel påverkar inte mitt jobb alls. Däremot påverkar mitt drickande både spel och jobb. Skål

Medlem

Sedan jag upprättade kontoret hemma 50/50 mellan mars och oktober har det blivit mindre och mindre spelande. Sedan 2v tillbaka och 100% arbete hemifrån har gått ned till max 3h i veckan. Försöker träna och fokusera på min hälsa nu.

Medlem

Vet inte om man borde skriva det här.. Men jag är så tacksam över att ha ett sådant jobba där jag faktiskt kan spela på arbetstid.
Vi har rullande schema, och ibland infaller en såkallad nattvecka.
Ja, söndag natt börjar det, sen kör man natt hela veckan och går av för helg fredag morgon.
Jobbet i sig är extremt lugnt till 99% av tiden, och man sitter typ vakt på nätterna, går en runda och kollar läget. Sen kan man köra igång något via PS now eller så Som tvåbarnspappa så är det uppskattat, för jag hinner nog lira mer på jobbet än hemma
Mina vänner tittar surt på mig när jag nämner detta då de andra sitter o beklagar sig över en jobbig arbetsvecka haha
Ikväll är det just den söndagen, och hela veckan har jag framför mig med nätterna på jobbet. Så just nu sitter jag på jobbet faktiskt

Medlem
Skrivet av Aletheides:

Spelande är ett av sätten jag stressar av efter jobb eller bryter av när det är dags att gå från jobb till fritid. Jag har en tendens att glömma att sluta jobba när jag sitter hemma så jag behöver skapa brytpunkter och tydliga gränser. Jag packar tex ihop hemma kontoret varje dag när jag slutar jobba för dagen. Så att det inte skall gå att "bara kika på en sak till" som man kommit på efter maten eller liknande.

Bra ide, det sista där. Den snor jag!


signatur

”A man with a conviction is a hard man to change. Tell him you disagree and he turns away. Show him facts or figures and he questions your sources. Appeal to logic and he fails to see your point. [fortsättning]

Medlem

Jobbar 3-skift så det förstör min sociala-rutin i spel.
Annars så finns det inte så mycket påverkan.
Kan lira spel på jobbet med laptopen när jag jobbar natt då 90% av tiden är dödtid.

Annars har alltid spelandet varit en undanflykt för mig. Handlar om att koppla ner från verkligheten en stund och bara springa runt i sin egen värld. (Kanske därför jag gillar Star Trek).

Medlem

När det är extra hektiska perioder på jobbet så tar det en hel del energi, vilket tyvärr brukar resultera i att det inte finns så mycket energi kvar för spelande. De kvällarna finner jag oftast mer avkopplande att titta på TV/Youtube eller liknande, alternativt kombinera med ett varmt bad och titta i ipaden.


signatur

🖥️ Sony Bravia KDL49-WD753| 🎮 PS4 Slim 1TB CUH-2216b| 🔊 Sony HT-CT180 Soundbar

Medlem

Jag pluggar och har aldrig haft jobb så jag vet inte om det är samma sak egentligen. Nu har jag dragit igång med Cities Skylines och det spelet suger åt sig mycket tid men det har år andra sidan inte påverkar studierna, jag har två projekt varav ena är färdig, eller inställd... och de andra kurserna känns rätt softa. Men jag märker ändå att jag väldigt mycket hellre spelar än att skriva en tråkig rapport som egentligen bara tar två timmar. Att jobba hemma känns i övrigt inte så spännande, min praktik fick jag också ha hemma men med lite uppgifter.

Så om jag jobbar, så tror jag inte det är så bra kombo. Beror på jobbet också förstås.

Inaktiv

Alltid trist när jobbet ska gå ut över spelandet.

Medlem

Kombo av hemmaarbete och "frihet under ansvar" som IT-konsult gör att man ofta kan klämma in någon timme spel då och då på dagarna, jäkligt gött.

KoP
Medlem

Jobbet ger mig mindre timmar över till att spela. Det är väl det mest grundläggande. (-_-)

Medlem
Skrivet av maq777:

För mig är spelande avkopplande. Jag mår nästan alltid bra efter att ha spelat, oavsett tidigare humör. Det är verkligen en flykt från verkligheten, då mitt jobb ofta är stressigt värre. Jag hoppas fler kan nå det stadiet!

Håller fullständigt med dig!

Att få sätta sig och spela en stund på kvällen efter jobbet och barnen är nattade är grymt avkopplande!

Quake-konnässsör

Om man har stressigt på jobbet, så spelar man mindre. När jag själv har stressigt på jobbet är det väldigt mycket pratade och diskuterande hit och dit mellan olika personer. När man kommer hem så vill man koppla av i första hand, och spelande för mig är inte avkopplande, sätter oftast på en film, serie eller sätter mig i fåtöljen och läser en bok.

Medlem

Att spela är avkopplande för min del, oavsett hur jag känt innan så ger spelandet ett lugn i kroppen och jag tänker inte på något annat än just spelet jag spelar. Hur skönt som helst. Det enda negativa påverkan som jobbet har är såklart att det är massa timmar jag gärna hade spelat istället

Medlem

Jobbar hemma sen början på mars och det som jag har gjort för att verkligen hålla isär det, vilket var kanske lättare förut när man "gick från jobbet" är:

Använder en jobbdator som jag koppar upp mig till via remote. Detta medför att när dagen är slut så stänger jag av den och kan då använda min vanliga (separera arbete/eget spelande). Varken kan eller vill göra det på samma för då flyter det ihop.
Vi är några kollegor som sitter på Discord och pratar hela dagarna (mest jobbrelaterat men även annat). Fungerar riktigt bra och hjälper mot dessa, 5min break vid kaffemaskinen som saknades i början innan vi kom igång med detta.
Går absolut ut mer på rör på mig på kvällarna, samt äter mindre överlag då jag rör på mig mindre under dagen.

Så efter det kan jag spela på kvällen som avkoppling för att det är skönt.


signatur

Never underestimate the power of stupid people in large groups!

Medlem

Jobbet påverkar inte men hemmasituationen med fru och barn gör att man knappt kan spela alls just nu.

Medlem
Skrivet av Fatmajk:

Att arbeta hemmifrån är sjukt tråkigt. Ingen att snacka med vid kaffemaskinen längre. Suget efter att spela hemma har ökat sen i början av året, helt klart.

Och fruktkorgen är mycket sämre!


signatur

Inget blir någonsin bättre eller går över - du bara vänjer dig.

Medlem

Det har tyvärr blivit väldigt mycket 60-80-timmars veckor senaste två åren för min del, så där har det blivit minimalt med spelande. Jävla vuxenliv att förstöra för en. Jag är däremot i en lugnare period nu pga skada, och det första jag gör är att jag börjar spela... mest massa indieskit, av någon anledning. Har jag kul är ju då frågan, och svaret är: Ja. Som fan.


signatur

Spana in mina "Chiptunes on Crack"
https://www.youtube.com/c/SwedishWargoat

Testpilot

Jobbat länge med mitt jobb stressen har alltid varit där. Som tur är så kan min hjärna enkelt koppla av jobbet även om det är lite svårare i dessa tider då man jobbar mycket hemma.

Har inte mycket tid att spela i veckorna men på helgerna då brukar man kunna bre ut sig. Har även sen många år tillbaka slutat spela multiplayer spel då det också innebär extra stress att synka sina speltider med andra människor.

ELF
Medlem

Har väl lättare för att spela om jag är uppjagad pga jobb eller annat.
Annars är det väl att man inte hinner spela så mycket man vill pga jobb som tar upp största delen av den vakna tiden...

Skrivet av PontusT:

Wall of text.... spela på jobbet...

Fast det är väl alla gamers drömjobb.
Drömmer om att jobba vakt på ett stort kontor som i amerikanska filmer. Bara sitta där och pilla sig i naveln för att sen gå en runda....


signatur

www.fckdrm.com - DRM år 2024? Ha pyttsan.

Medlem

Spelar knappt nånting alls för tillfället på grund av jobb. Är för trött på kvällarna. Men ungarna spelar. Då ligger jag på soffan och tittar på. Väldigt avslappnande måste jag säga.


signatur

🐖💨💩

Medlem

Jobb?


signatur

"High life on low budget"

Medlem

Det tar tid från spelandet

Medlem

Spelar mycket för att koppla bort stress från jobbet.

Innan pandemin när alla jobbade på plats så hade vi även ett PS4 på plats på kontoret där några av oss brukade ta en paus från systemutvecklingen och köra en Fifa eller NHL match. Nu har vi en ny chef som är lite av en Mario Kart fantast så kanske att de kommer en Switch till jobbet någon gång när vi får komma tillbaka till kontoret igen

FM-guru
F.d. Sisyr

Den största påverkan är väl mindre tid för spelande. Lämnade dock mitt tidigare jobb i oktober och kommer inte börja jobba igen förrän januari, så nu jävlar spelas det...

Medlem

Jobbet påverkar inte jätte mycket mer än att det tar tid från spelandet! Brukar varvar ner med ett "story-based" spel ca 3 kvällar i veckan 1-2 timmar varje tillfälle sen bokar jag nästan varje söndagseftermiddag för storspelen Ofta är man ju trött efter jobbet och vardagssysslor tar tid + man måste lägga energi på sambon och vänner så det är mest det man får puzzla med! Men brukar ta ledigt från jobbet 1 vecka ca 2 gånger per år när det kommer stora spel och då stänger jag av telefonen och låser in mig

Medlem

SJUK PENNING, KAN SPELA HUR, VAR, OCH OFT AJAG VILL, SOVER 6 TIMMAR, ÄR UPP 56-76 Timmar och spelar, så om jag beter mig knosigt, vilket är ofta, så är ide tint ebristne på sömn, det är för mycket spelande, och att jag har svårt för uppkäftiga skitungar, jag menar er sköna ungdomar som tror ni vet allt, men ändå vet ni inte att jag vet lalt, då kan ni ju inte veta psceillt mycket? Oh wll.... Joo så jagavbokade den där jävla PS4:An, och det var faktiskt så ksönt. För inga höjdar spel finns nu ändå, jag kper en vi februari mars, då kanske nåt spel kommit, som .tex cyberpunk m.fl, för resten av allt som finns nnu, kommer tillb pc,nästna allt. Och istället för att köpa ps4 som säkert alla är trasiga ibörjan, hoppas jag!) er jävlar, så köper jag mig ett VR set igenk lirar massa VR spel, har sex med stripporna på gta5, gud , tiden med adhd medsen gör att man tappar tidsuppfattningen, så en dag ehlt plötsligt kan jag köpa en ps4, endast om jag känner för det, men aldrig från webhallen igen, dom är döda ++för mig!!!


signatur

Asus Prime B550-PLUS|AMD Ryzen 3600@4200mhz (DIY Vattenkylning)|Asus Geforce RTX 2070 Super Dual EVO|16GB CORSAIR DDR4 3200mhz|Creative SB-Z|
HP-OMEN Laptop med Core I7 8750-GTX1070-16GB ram-17" 120hz IPS|PS5 Dual Sense (ingen ps5, använder på pc)

Backloggens befriare

Vanligtvis är det inga större inverkningar, då jag sällan spelar på jobbdagar, om man inte råkar ha haft ett dagpass (inte så vanligt) eller är ledig dagen efter.

Men så kommer det ju sådana där perioder när det blir jobb 6-7 dagar i veckan, och då blir det ju inte mycket spelat. Men det brukar jämna ut sig.


signatur

Ad hoc addendum

FM-guru
F.d. Sisyr
Skrivet av keffkebab:

Vanligtvis är det inga större inverkningar, då jag sällan spelar på jobbdagar, om man inte råkar ha haft ett dagpass (inte så vanligt) eller är ledig dagen efter.

Men så kommer det ju sådana där perioder när det blir jobb 6-7 dagar i veckan, och då blir det ju inte mycket spelat. Men det brukar jämna ut sig.

Du jobbar i restaurang, va? Jobbade som kock förut själv (eller ja, kör fortf säsong ibland) och då blev det ju i princip noll spelande under framför allt sommaren och "julen", dvs andra halvan av november fram till nyår. Blev ö.h.t inte mycket spelande då jag jobbade kvällspass/heldag sex dagar i veckan...

Kul jobb, men usch vad speltiden lider.

Medlem

Jag är jobbsökande sedan ett tag tillbaka och använder dagarna till att söka jobb, läsa/lyssna på böcker, promenader och spela in musik. Men på kvällarna spelar jag gärna spel på min xsx och klämmer in netfix också. Det får sociala får skötas över chat och zoom.

Men när jag jobbade mitt senaste jobb hade jag lång pendling och orkade aldrig spela i någon större grad när jag kom hem.

Medlem
Skrivet av AplAy:

Tjo! Har märkt att när jag har stressat med jobb så har jag lättare "tiltat" i Warzone medan när det gått all vägens med jobbet så har det varit lättare att inte ta små förluster (som att dö direkt och hamna i Gulag) lika hårt, i princip inte alls överhuvudtaget då.

Hur påverkar hur det är på ditt jobb (typ om du ligger efter, har extra arbetsuppgifter, osv.) ditt eget spelande?

Ingen påverkan. Spel för mig är min avslappning, och min arbetsplats är väldigt noga med att "när du går hem, släpper du jobbet". Så väldigt sällan ringer mitt team mig för något godkännande eller vägledning, men då är det något akut, så det är OK.
Frugan är ingen gamer, men förstår hur viktigt det är för mig och låter mig spela några timmar / dag, så länge som det inte inskränker på saker familjen behöver eller vår tid tillsammans.

En bra symbios!


signatur

I drank what?

123
Skriv svar