Gabe Newell vill göra spel - i din hjärna

Medlem

Gör bara vanliga pc-spel gabe, tack.


signatur

Too real to be a dream, too painful to be a nightmare.

Medlem
Skrivet av HYBRiS:

Jo fast spelen behöver gå igenom två onödigt lågupplösta mellanmedium som din egna ögon och därpå även än mer lågupplösta skärmar och VR-headset, när man hade kunnat projicera det direkt till neuronerna i hjärnbarken a'la cyberpunk.
Som Gabe nämner så hade man kunnat nå högre detaljrikedom än till och med dina ögon och slippa lägga energi på att presentera det på en extern skärm som ändå bara skall läsas av av dina ögon innan de når slutdestinationen.

Frågan är ju dock vad man skulle behöva för hårdvara för att uppnå detta.
Det fungerar väl inte som en vanligt skärm, men nu så skulle det kräva en superdator för att visa vad ens ögon klarar av.
Så som det fungerar just nu så avskyr ju hjärnan fördröjning också.

Intressant område, vi får väl se vart det leder.
Tror inte att det slår igenom inom en snar framtid och det känns så experimentellt att det kan ta 5 år eller 50 år att uppnå detta.

Sen så är man ju lite pessimist också med tanke på att utvecklingen av VR har gått oerhört långsamt.
Oculus DK1 släpptes för 8 år sedan och visst har det blivit bättre, men ganska långt ifrån hur mycket bättre man hade hoppats på under den tidsperioden.
Utvecklingen av grafikprestanda är ju bland annat en bov i detta, då det är svårt att öka kvalitén.
Det är också rätt kasst att det inte finns gemensamt interface(som Virtual link) eller trådlös koppling(med hög prestanda) efter 8 år..

Som det ser ut nu så är det nog inte troligt att det kommer finnas på någon bredare front de närmsta 15 åren, entusiaster kan säkert kunna få tag i en mindre avancerad variant tidigare dock.

Medlem

Han ska bara ta det jävligt lugnt.

Medlem

Spännande och obehagligt!

Inaktiv

Ser bara framför mig när Kina hackar sig in i västvärldens befolkning och gör dom rill soldater.

Medlem

Kanske 20-25 år. 10 år är alldeles för kort tid, så jävla snabbt går utveckligen inte. Tror att VR kan vara riktigt hett om 10 år dock.

12
Skriv svar