Headset till 9åring

Medlem
Headset till 9åring

Hej
Har en 9-årig bonusunge. Som spelar 😃

Nintendo Switch (mest Fortnight)
PS5 (diverse spel, mestadels från PS4 ännu)
Mobil (mest fotboll och PFS spel)

Han behöver ett ”riktigt” headset som fungerar till båda apparaterna (plus mobilen).

Budget 6-800.

Vad köper jag?!?!

Medlem

En viktig fråga är om alla apparaterna har uttag för 3.5mm jacket. Det styr ganska mycket. För via handkontrollen på PS5 och i Switchen har du 3.5mm uttag, antar att Nintendos pro kontrollers också har 3.5 uttag. Men t.ex. Iphone har ju slutat med 3.5 och du behöver adapter för att koppla vanliga trådbundna hörlurar till dem. Och köper du trådlöst så kan det va ett väldigt skitjobb att få det att funka mellan plattformarna, om man ens lyckas.
Av egen erfarenhet vet jag att alla hörlurar med inbyggd mikrofon (antar att det är vad som sökes) funkar till Xbox om man kopplar via handkontrollen, men kan inte lova att det funkar exakt lika smärtfritt via Switch och PS5 för har aldrig testat själv men har vänner som sagt att det går.
Sen kan det vara bra att åka och prova lite olika märken med tanke på att han är 9 och har mindre huvud än de flesta vuxna. Har själv lite större huvud och behöver oftast ha lurarna så långt ner som möjligt så vissa märken, som Astro, är för små, tänkte att att det omvända kan hända här, att vissa blir förstora.
Men om häftighet är viktigt i köpte och samtidigt få ett par solida lurar så är Razer Kraken ett alternativ. Har haft tidigare generations Kraken lurar, de har hållit rätt bra, gett bra ljud, okej mic. Sen finns säkert bättre alternativ som de mer kunniga kan berätta om.

1
Skriv svar