Snabbkollen – Sparar du på gamla spelsaker?

Robot
Snabbkollen – Sparar du på gamla spelsaker?

I hopp om högt värde i framtiden.

#snabbkollen


Medlem

Sitter på en del gamla grejer, men inget som jag tror är värt några större pengar (ännu?). N64, GBC med komplett kartong och manualer, GBA, GBA SP, GC, tjock-DS, en drös spel till allihop. Mest kul att ha, några av grejerna står framme i bokhyllan.


signatur

H-How can she slap, kupo!?

Medlem

Gjorde det till en början, men det tog snabbt upp mycket plats, och på grund av konkurrerande intressen gav jag upp på att spara/samla.


signatur

🖥️ RTX 4090 | i9-13900KF | 64GB

Medlem

har i stort sett alla konsoler sedan dreamcast nere i källaren + ett par ännu äldre, och en jävla massa spel. inte för att jag aktivt samlar på grejer eller har några hopp om att sälja dyrt i framtiden, utan mer för att jag är så dålig på att göra mig av med grejer. känns "fel" a yeeta en mint PS2 i soporna, och jag är för lat för att hålla på med tradera och liknande.

Medlem

Sparar det som känns nostalgiskt, allt från Gameboy Color till PS3 och min första kommunbeige speldator som jag tänker göra om till en sleeper build nån dag.

Enda konsolen jag gjort mig av med är en Xbox One som jag bytte mot ett nytt grafikkort till frugans PC.


signatur

Ryzen 9 5900x & RTX 3070 Ti | Nintendo Switch | PlayStation 5
PSN: DocPjotor | Steam: Gorrsnus

It's not a lake, it's an ocean

Jag har haft det mesta i olika källarförråd men när vi köpte hus fick jag för första gången möjlighet att samla allt i hyllor. Nu står konsoler och tillbehör i glasmontrar och spelen i bokhyllor. Jag har haft olika mål genom åren, men nu sätter platsbrist stopp för en hel del av det jag hade tänkt mig köpa.

Jag har främst varit en konsolsamlare, men det får inte plats sedan mitt spelrum behövde göras om till lekrum. Nu trängs hyllorna på en mindre yta och jag får nöja mig med det. Fokus nu är att köpa några fler limiterade Dreamcast-konsoler så att jag har ett tiotal samt 32X, som jag fortfarande inte har prioriterat. Därefter kommer det mesta gå till spel, som tar betydligt mindre plats.


signatur

Fria tankar om spel: www.frispel.net

Medlem

Samlar är fel ord. Jag har bara inte orkat att ta tag i att sälja mitt PS3, Xbox 360, Gamecube, Xbox One S, DS Lite och alla tillbehör och spel.


signatur

PSN: MrOakenborn

Avstängd

Nä. Hade en massa äldre PC-spel ett tag, sålde av dom för dom tar mycket plats. System Shock mfl.

Gamla konsoler, datorer, samma sak, tar plats och en emulator fixar det ifall man vill spela nått gammalt.. jag försöker alltid sälja konsoler direkt när de är på väg ut så de inte tappar allt värde.

Samlar iofs på actionfigurer från spel (samt har jag en stor star wars och LOTR samling), några har ju gått upp bra i värde.

Medlem

jag samlar rätt mycket på gamla spel. Först och främst samlar jag på nes, har över 700 spel i samlingen. Jag går för en komplett pal och usa samling.


signatur

Nes samlare deluxe 712/712
Har alla nes spel som kommit ut i europa och usa

Medlem

Har ett Nintendo Wii och lite tillbehör liggande som jag inte slängt ännu.

Medlem

Svarade ja på frågan i titeln som fanns på framsidan. Hade svarat nej om jag sett förklaringen här i tråden.

Det är två väldigt olika frågor


signatur

|| Intel 8700K || Asus RTX 4070 TI Super TUF || Samsung 750 EVO 500GB & Kingston A2000 1TB & Samsung 960 EVO 250GB || Corsair RM 850x || Antec P183 || Asus G-Sync RoG Swift PG279Q || Dell XPS 15 || Thinkpad X220

The Force is like Duct Tape, it has a light side, a dark side, and holds the universe together.

Medlem

Svarar både ja och nej.
Visst, jag sparar på det jag tycker är värt att ha kvar av det jag har samlat på mig som barn / tonåring.

Men det var först 2016, som jag insåg att man hade för mycket grejer liggandes och jag tänkte att jag skulle försöka mig på att sälja av lite.
Hade av någon anledning riktigt risiga kartonger till Metal Gear & Side Pocket liggandes... söndermanglade och bara ena hade en manual som såg förskräcklig ut. Minns inte varför jag ens hade dessa då jag inte ägt spelen i fråga... Har väl hittat dem i nåt soprum på 90talet eller likn.

Slängde ut dem på Tradera och förväntade mig typ kanske 15 kronor eller nåt för båda (börjar smått).
Men blev otroligt överraskad när folk var som galna över 2st gamla sönderslitna kartonger... till slut fick jag strax över 300:- för dem, vilket var väldigt roligt.
Det bevisade att man aldrig ska slänga något. Det kan vara någon annan som värderar det som guld. 🙂

Medlem

Citerar en gammal post från mig själv. Samlingen har vuxit litegrann sedan dess, men jag har svårt att ha full koll, särskilt på spel.

Skrivet av SID 6.7:

Datorer ej inräknat:

Nintendo Entertainment System
Nintendo M82
Super Nintendo
Nintendo 64
Nintendo Game Cube
Nintendo Wii
Nintendo Wii U "Premium"
Nintendo Switch
Nintendo Game Boy
Nintendo Game Boy Pocket
Nintendo Game Boy Color
Nintendo Game Boy Color Pokémon Special Edition
Nintendo Game Boy Advance SP
Nintendo Game Boy Micro
Nintendo DS Lite
Nintendo 3DS
New Nintendo 3DS XL

Sega Master System
Sega Mega Drive (x3)
Sega Mega Drive 2
Sega Mega CD
Sega Multi Mega
Sega Nomad
Sega Game Gear (x2)
Sega 32X
Sega Saturn (x2)
Sega Dreamcast (x2)

Sony Playstation SCPH-1001
Sony PS One
Sony Playstation 2 (2000 Launch)
Sony Playstation 3 (2006 Launch)
Sony Playstation 4
Sony Playstation 4 Pro
Sony PSP 1000
Sony PSP 3000
Sony Playstation Vita PCH-1000

Microsoft XBOX
Microsoft XBOX 360 (X2)

Commodore Amiga CD32
Commodore CDTV
Amstrad GX4000
Atari 2600 (6-switch)
Atari Lynx
Atari Jaguar
Neo Geo AES (X2)
Neo Geo Pocket Color
Pc-Engine SuperGrafx med Super CD-ROM2
Panasonic FZ-1 3DO
Panasonic FZ-10 3DO
Goldstar 101M 3DO
Philips CD-i 220
Philips CD-i 470
Philips Videopac G7000
Philips Videopac+ G7400
Colecovision
Luxor Video Entertainment Computer (Fairchild Channel F)
Milton Bradley Vectrex
Tiger Telematics Gizmondo
Mark III (X2)
Wonderswan
Watari Supervision
Nokia N-gage QD (X2)
GP2X
Videomaster Olympic

Arkadhårdvara:
Sega Naomi 2 med Naomi 2 GD-ROM
Capcom CPS2
Neo Geo MVS MV-1C
Neo Geo MVS MV-1FZ
Hyper Neo Geo 64
Taito F3
Sammy Atomiswave

Älskar retro, men samlar för att spela, inte för eventuella framtida värden.


signatur

Skippy R.I.P. 17/7 2006

Medlem
Skrivet av Nyhet:

I hopp om högt värde i framtiden.

#snabbkollen


Nu blev det lite långt men det var skönt att skriva av sig lite.

Jag har tyvärr inte så sparat så mycket som jag borde ha gjort. Jag har sålt/gett bort 3 Nes, 1 snes, gameboy color med kamera och skrivare, 1 n64, 1 gc tillsammans med spel och kontrollers. Fullt med Mario och Zelda-spel. Uppskattad förlust minst >5000-10’000 kr i dagens samlarvärde.

Idag har jag bara ett NES någonstans såväl som ett PS2-mini. Den bästa ”samlarkonsollen” är ett bakåtkompatibilitet PS3 60GB (med ny originallaser), samt minneskortläsaren. Den här konsollen kan alltså lira PS2-spel med bättre grafik. Vilker ger väldigt stor förbättring på spel som Soul Calibur 3. Dock spelar jag aldrig på PS3:an längre.

Den värsta affären jag gjort var att sälja iväg ett gammalt 8-bitars med 20 spel för beloppet av en McDonaldsmiddag (säg 80-120 kr). Vi var 9-10 år och bara lirade på SNES. TV-spelsbutiken flinade när vi sålde allt. Just då tyckte vi att det var skönt att få bort den gamla konsollen som bara tog sådan plats i det väldigt lilla barnrummet. Alla hade ju 8-bitars ändå… SNES och Gameboy var inne. Hej då 2000-4000 kr.

Farsan har antingen skrotat eller sålt några av mina gamla vinds-konsoller med. Dessa var iofs rätt sletna eller trasiga ändå.

Man saknar det inte förrän man förlorat det. Det är något som är väldigt sant för mig och spel. När jag väl har en uppsjö spel som legat och dammat i 5-10 år så bryr jag mig inte om dem. Fast om jag ger bort eller säljer dem så kan det ta några månader tills man känner ”oj, varför sålde jag det spelet”!?

Likadant är det när man lånar ut spel i några veckor. Lyckligtvis är det bara att ringa polaren och hämta hem det. Såvida det inte gått något år och man bara hittar fordralet istället för skivan. Har dock bara hänt en gång med en DVD-film så.

Det sista är en ”vän” som lånar 3-4 spel, en bok och kontroller men sen påstår sig inte lånat något. Den sista är ingen vän längre. Inte bara för stölden utan också för det tveksamma umgänget personen har omkring sig. Den gamla vännen har ju åkt fast minst ett par gånger med. Förhoppningsvis har han kommit på bättre sida idag, men min bro är bränd.

Hur mycket av en samlare är jag?
Hur mycket bryr jag mig om mitt gamla 8-bitars NES då? Inte det minsta. Det tar mest plats någonstans i förråd eller vind. Kanske till och med morsans vind? Jag har bara kvar det för att det eventuellt kan bli värt något. Kul att titta lite på i 10-20 sekunder när man springer på det. ”Titta ett gammalt 8-bitars Nintendo”.


signatur

”A man with a conviction is a hard man to change. Tell him you disagree and he turns away. Show him facts or figures and he questions your sources. Appeal to logic and he fails to see your point. [fortsättning]

Medlem
Skrivet av SID 6.7:

Citerar en gammal post från mig själv. Samlingen har vuxit litegrann sedan dess, men jag har svårt att ha full koll, särskilt på spel.

Älskar retro, men samlar för att spela, inte för eventuella framtida värden.

Gedigen samling!


signatur

”A man with a conviction is a hard man to change. Tell him you disagree and he turns away. Show him facts or figures and he questions your sources. Appeal to logic and he fails to see your point. [fortsättning]

Medlem

Det mesta åker ut. Har dock kvar ett cd-i med några spel och gamla Suikoden ligger nedpackat någonstans.

Medlem

Jag har ett problem, jag kan inte slänga eller sälja något relaterat till spel. Visst jag slänger data delar om de pajar, ingen vits att ha trasiga saker. Men mina konsoler från när jag var barn har jag kvar och de är 100% hela fortfarande. Har gamla PC spel från 90-talet också i bokhyllan med mera. Jag kan bara inte få tanken att göra mig av med något av detta, nostalgisk värde i allt för det mesta. Ingen gigantisk samling men att sälja skulle jag aldrig göra.

Medlem

Skulle tro att jag fortfarande har kvar några spelkartonger i en av alla lådor på vinden. Jag vet inte riktigt varför, men ofta så har gamla spel jag köpt verkligen varit av betydelse för mig, inga random-köp. Det är väl som en hårddisk man haft skapligt fylld som kraschar. Det första man gör är att utbrista ett ljudligt "NEEJ", för att i slutänden känna en lättnad över att ödet hjälpte en att bli av med gammalt skit som bara tog plats.

Medlem

Sparar allt men vet inte varför egentligen, det ligger ju egentligen bara nerpackat. Jag har mitt gamla gamecube framme men det är inte inkopplat.


signatur

Cause i need to watch things die

Medlem

Nej nästan aldrig. Försöker oftast spela spel medans dom är varma.

Medlem

Nja, men jag har ett gammalt NES i med några spel i hyllan. Tyvärr inte mitt gamla då det försvann under någon förrådsstädning för en massa år sedan.


signatur

"Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you"

1
Skriv svar