Battlefield 2042 är ett av Steams lägst rankade spel någonsin

Medlem

"It's crazy how the video quality fall appart in less than 10 years.
We are suppose to go up not down"
https://9gag.com/gag/aPZGx2V


signatur

autograph

Medlem

Skiter i spelet, men alla dessa youtube-videor som länkas här, det ser ut som dom där tidningarna som bara skriver om Anna Book eller otrogna prinsar.


signatur

min stora Nintendo64s mjöliga spelpinne
don't at me
Jag är inte Fejksson, hen blev bannad och heter nåt annat nu.

Medlem

Tror EA och DICE skulle må bra av att skiljas.


signatur

Ultrazine

Medlem
Skrivet av loerk:

Bara att installera Halo Infinite och börja ha roligt istället!

Already there buddy!

Medlem

Spelet är så bantat på innehåll ändå lyckas dom inte göra det som finns bra.

Det måste vara stora problem hos DICE, jag har svårt att tro att dom är nöjda med resultatet.

Medlem

Jag förstår att man vill piffa upp och testa lite nya saker och ting för sina spel men man bör väl ändå hålla sig inom ramarna av serien man skapat? Upplevde så jävla många "quit-moments" under spelets gång som inte var relaterade till buggar och dylikt, men core design problem som jag inte tror är lätt att bara ändra på.

För många utvecklare tycks vilja göra en "X-men Origins Deadpool" - det vill säga att ändra och överraska för sakens skull. Ja, det var en överraskning - en dålig sådan. Ja, det var annorlunda från hur karaktären vanligtvis är - på helt fel sätt som fullkomligt tar bort allt vad karaktären är gjord för.

Varför skulle jag vilja spela ett Battlefield som bara är Battlefield i namn men inte i gameplay? Jag har vissa förväntningar när jag vill spela ett "Battlefield" precis som när jag går till Counter-Strike, Halo, Diablo och så vidare. Med Battlefield 2042 kändes det som att jag fick ett Call of Duty, Apex och Overwatch, tre spel jag inte har något emot, men inte alls vad jag ville ha - och spelet gör ingenting av vad de tre nämnda spelen gör bättre oavsett. Det känns bara konstigt.

Medlem

Har lirat lite nu sen early access och tyvärr har svårt att få in battlefield känslan man hade i övriga spelen, man märker mer att folk går mer för K/D än objekt. Vet inte hur många gånger man har sett X antal spelare i sitt lag bara springer förbi och skiter i att revive när man ligger där, samt ingen som lagar pansarfordonen längre heller.

Och hade önskat att DICE hade skippat detta wannabe CoD R6 siege med operators/specialists och bara kört på som förr. Och största irritationsmomentet just nu är att du tvingar välja EN gadget med dig, antingen välja AA Rocket launcher eller vanlig Rocket Launcher och skippa repair tool. Oftast när jag har kört conquest så utgår jag antingen från engineer klassen eller support. Man börja inse lite grann att ryktena om BF2042 var tänkt som ett BR spel verka stämma.

Medlem
Skrivet av snubben:

Personligen tycker jag det är lite överdrivet. Visst har spelet sina problem, men överlag tycker jag det är riktigt kul och driver på helt ok med min i7-5930k från 2014 samt ett GTX 1080. Ligger runt 60fps på high setting iallafall.

Sedan är det ju tråkigt att det blivit standard att nysläppta spel är rätt ofärdiga och opolerade, så kan ändå förstå kritiken iof.

Sluta acepptera trasig och tomt innehåll.
Dem förtjänar all kritik


signatur

Spela spel är kul ibland.

Medlem

Det jag tycker är synd är att det här nya läget verkar ganska fränt, men utan egna servers och sådant så blir det liksom inte hela vägen ändå. Vi skulle kunna ha så sjukt kul på kontoret med en egen server som kör den där ww2-snipers vs space-jetpacks typ.


signatur

Too real to be a dream, too painful to be a nightmare.

Medlem

46 hrs on record
Rank 52

Tycket betyget är överdrivet. Men det är samtidigt helt oacceptabelt dåligt.

Jag kan köpa att fordon och vapen behöver balanseras efter ett spelsläpp. Jag kan acceptera ett par buggar som kanske inte upptäckts tidigare.

Men det är ju helt sjukt att kartornas design inte ringt varningsklockor tidigare. Vissa kartor går ju typ inte ens vinna som attackers (höghusen med hissar). Samtidigt att rubber-banding problemet inte hittades under alpha/betan (som också var kartornas fel).. Även alla buggar där man typ inte kan re-spawna eller typ när man bara kan krypa borde också upptäckts för de händer ju fan varje dag när man spelar.

Sedan en massa dåliga beslut(?) som att man inte kan se om det finns healers i närheten när man är död och ingen vettig scoreboard eller stats över överhuvudtaget.

Medlem
Skrivet av eino:

Mer info: here's a list of absolutely everything either removed or downgraded from previous games in 2042

https://www.reddit.com/r/battlefield2042/comments/qw1mbw/fuck_it_heres_a_list_of_absolutely_everything/

https://youtu.be/HIAdvSLDefc?t=432

Jag förstår mig inte på spelutvecklare. Är inte tanken med uppföljare att man ska bygga ut föregående spel till något som har mer och är bättre? Istället görs sådana här hjärndöda beslut att man ska plocka bort en massa och inbilla sig att återkommande kunder/spelare inte kommer sakna något. Saknar ord för hur korkad man kan vara. Vilken mupp som helst verkar kunna bli speldesigner hos världsledande spelutvecklare numera.

Den enda ursäkt jag möjligen kan komma på är om EA blandat sig in så pass mycket att de helt enkelt inte kunnat göra spelet som de ville.

Men vad tror de resultatet blir av detta? Att de ska sälja mer? Tjäna mer pengar genom att sälja skins? Det enda det här kommer leda till är att färre köper spelet eftersom både recensioner och ryktet blir så pass dåliga, spelet i sig kommer bli dött för ingen vill spela det, och att hela spelserien kommer sälja sämre i framtiden. Tror dom på riktigt att fans som följer serien kommer vara inspirerade till att lägga pengar på nästa Battlefield-spel? Icke. De kommer överge ett sjunkande skepp med ilska och så småningom kommer spelserien att dö.

Att det ska vara så svårt för spelutvecklare nuförtiden att leverera det spelare vill ha och föda framgång genom att spelare vet att det de får är kvalitet. Titta på gamla Blizzard, där visste man att varje spelsläpp skulle vara ren kvalitet där produkten förbättrades ytterligare med patcher och DLCs som kunder glatt betalade för. Varje spelsläpp var ju ett garanterat köp för man visste vad man fick. Företaget blev världsledande och ett föredöme inom spelutvecklingen. Men titta på Blizzard i dag. Girigt, kortsiktigt och levererar inget av det kunderna faktiskt vill ha. DICE och Battlefield (EA är redan där) är på väg åt samma håll nu där allt handlar om snabba pengar nu trots att det kommer kosta dem i längden.

Medlem
Skrivet av Nomman:

För mig dog Battlefield i samband med att de tog bort server browsern och möjligheten att konfigurera sin egen server. Det roliga var ju att ha sina 3-4 favoritservrar som man återvände till, eller att hoppa in på servrar med lite udda regler. Numera känns det bara som en grå sörja av alltsammans.

Undrar också hur mycket inspiration och driv det finns kvar hos Dice. Efter att enbart ha producerat Battlefield och Battlefront i 20 års tid. Hur roligt kan det vara? Tror att de skulle må bra av att göra något helt annat. Men det kommer de förstås inte att få under EA:s styre. Inte så länge MX-transaktionerna går varma i Battlefield-spelen ...

Håller helt med. Förr fanns det folk man lärde känna på servarna, vilket i sig kunde skapa ett samspel, nu är det bara en ändlös serie randoms.


signatur

1338 - One Step Above

Medlem

22h i det nu fick gold edition giftad på steam sån tur är och visst har vi haft kul men ju mer tid man spenderar i det så inser man i vilket söndrigt skick detta spelet är i och varför har Dice med anställda gått under jorden på twitter inte ett knyst från dom senaste dagarna snälla rädda bf2042 om det ens går med snabba patchar in med scoreboard etc etc

Medlem
Skrivet av MulletDeluxe:

Håller helt med. Förr fanns det folk man lärde känna på servarna, vilket i sig kunde skapa ett samspel, nu är det bara en ändlös serie randoms.

Verkligen! Och det motsatta, att man hade en och annan nemesis som man blev lika förbaskat glad varje gång man lyckades döda


signatur

När jag växte upp lyssnade jag mycket på Blümchen och Rollergirl. Jag tror att det har format mig som människa.

Medlem

Spelet har eller sämre grafik än bf4. Kartor som saknar precis allt. Det är ingen feeling, stora fält från början, mm vad gör vi här mjo vi slänger upp några hus här och en trasig väg här och en mur. Sådär en perfrkt 128 players karta. Ännu minde vapen än bf5. När man skjuter någon i spelet så verkar det som att det ärtrör man skjuter med, det är liksom inget tryck eller impact. Pew pew pew dot dot dot. Inget går ju knappt sönder i spelet. Dom har ju liksom backat i utvecklingen med det här spelet. 128 spelare är ju det ända som lockar. 🙄

Medlem
Skrivet av kebbe:

Välförtjänt. Med BFV, Battlefront 2 och nu 2042 kan man ju dock undra hur EA kan ha fortsatt förtroende i folket hos DICE.

Håller med. Största anledningen till att DICE har skitit i byxan för tredje gången i rad tror jag har lite att göra med att majoriteten av talangen hos DICE jobbar numera hos Embark Studios.

Medlem

Mycket tråkigt att höra för mig som köpt och tänkt att behålla det. Då kan man ju förvänta sig att spelet inte kommer få fler kartor osv då de inte vill satsa på ett sjunkande skepp.


signatur

Jag är introvert och älskar att spendera min lediga tid hemma.

Medlem
Skrivet av lonian:

Mycket tråkigt att höra för mig som köpt och tänkt att behålla det. Då kan man ju förvänta sig att spelet inte kommer få fler kartor osv då de inte vill satsa på ett sjunkande skepp.

Alla miljoner ea pumpat in på detta kommer dom inte bara släppa så dom har 2 patchar planerade inom en månad hoppas dom fixar en jäkla massa med dom.

Medlem

Tycker videogamedunkey fångade känslan ganska bra.

Medlem

Dem byggde upp hypen alldeles för mycket för det här lilla.
Stoppade supporten för BFV, Battlefront 2 och sköt upp nästa Need for Speed för att sattsa 100% på BF2042.
4 utvecklingsstudios och ingen Sp kampanj för att skapa det bästa och största MP upplevelsen....... också kommer det här?

Sade dem inte i nått "investors call" i våras att dem låg före i utvecklingen av det här?

Har hitils spelat kanske 11 timmar via EA trialen (tack vare Gamepass ultimate kan man köra 10 timmar PC och 10 timmar Xbox men mot samma konto tack vare cross progression) och det enda roliga jag haft är små stunder i Portal och All out War i Solo/coop mode på dem mindre versionerna av kartorna. Kommer det på rea nån gång (troligen ganska snabbt) så kanske jag köper det men annars tänker jag inte lägga en spänn mer på det här, och då har jag köpt varenda BF spel sedan BF1942 (förutom hardline).

Medlem

Jag har spelat ca 20 timmar nu. Har haft kul i omgångar, men sammantaget har det varit mer frustration än glädje och så vill jag inte spendera min tid. Kommer lägga det på hyllan nu och eventuellt ge det en ny chans senare när skiten är ordentligt patchad.

Medlem
Skrivet av justabit:

Tycker videogamedunkey fångade känslan ganska bra.

https://www.youtube.com/watch?v=ajh9e3PDAOc

Inte stött på en enda av dessa buggar, verkar mer som han installerat spelet på en gammal snurrande hårddisk och har alldeles för hög ping. Men vad gör man inte för Youtube-slantar antar jag.

Medlem

Buggarna är det lille problemet, även så dess usla performance. Det stora problemet är att du max kan spela med 3 kompisar. Är ni mer än så kan ni inte ens spela på samma server. Efter varje runda kastas man ur till menyn och måste matchmaka igen, ofta till samma jävla karta då man inte ens kan välja karta att spela.
Hade du kul med dom människor du spelade med på servern? Synd, efter matchen kastas alla ut och börjar om på nya servrar. Du kan inte skaffa vänner, kämpa mot eller med samma människor. Du kan inte välja att spela på en och samma server för att lära känna folk eller vara del av ett community.

BF 2042 är för ensamspelande konsollspelare som har max 3 vänner och vill ha en quickmatch eller två på kvällen, inget mer.

Skrivet av Norpan:

Kom över till oss som spelar insurgensy sandstorm istället. Liten studio som gör i mitt tycke det bästa fps infanteri spelet hitintills.

Ja, det var jävel va bra det var!
Svårt, men bra!


signatur

Fifteen minutes, or it’s free!

Medlem
Skrivet av justabit:

Tycker videogamedunkey fångade känslan ganska bra.

https://www.youtube.com/watch?v=ajh9e3PDAOc

Kul video, fungerar säkert bra eftersom YouTubes algoritm favoriserar negativt innehåll.

Jag ligger nu på ca 50 timmar i 2042 och måste säga att förutom revive-buggen så är det inte särskilt många återkommande buggar som förstör upplevelsen nämnvärt. Många gånger handlar det om "jank" som bidrar med humoristiska inslag, så som ragdolls i videon du postade, och breakdansande vrak som inte har någon faktisk påverkan på hur spelet fungerar.

Visst är hovercrafts irriterande om man efter att ha dött åtta gånger fortfarande vägrar att spawna med en M5:a i bakfickan. Om din squad kör med en SOFLAM och raketer så kan du lätt rensa kartan på fiendens fordon. Folk vägrar ju att anpassa sig och ser på fordon huvudsakligen som något som bara är ivägen för deras infanteriupplevelse, vilket är lite trist.

Medlem
Skrivet av Kyraal:

Kul video, fungerar säkert bra eftersom YouTubes algoritm favoriserar negativt innehåll.

Jag ligger nu på ca 50 timmar i 2042 och måste säga att förutom revive-buggen så är det inte särskilt många återkommande buggar som förstör upplevelsen nämnvärt. Många gånger handlar det om "jank" som bidrar med humoristiska inslag, så som ragdolls i videon du postade, och breakdansande vrak som inte har någon faktisk påverkan på hur spelet fungerar.

Visst är hovercrafts irriterande om man efter att ha dött åtta gånger fortfarande vägrar att spawna med en M5:a i bakfickan. Om din squad kör med en SOFLAM och raketer så kan du lätt rensa kartan på fiendens fordon. Folk vägrar ju att anpassa sig och ser på fordon huvudsakligen som något som bara är ivägen för deras infanteriupplevelse, vilket är lite trist.

Då får nog skatta dig själv som att ha väldigt tur om det är så lite problem för dig, eller för att du orkar med sånt. Klart videon överdriver för komisk effekt men det är faktiska buggar folk upplever. Det "jank" som du klarar av att tolerera kan jag tycka är tillräckligt för att förstöra upplevelsen om det är återkommande.

Själv begärde jag refund då det inte ens var spelbart för mig. CTD efter ca 10 minuter.

Hela BF lanseringen känns som en deja vu av förra årets Cyberpunk lansering.

Medlem
Skrivet av loerk:

Bara att installera Halo Infinite och börja ha roligt istället!

Instämmer

Medlem
Skrivet av Viktor_94:

Inte stött på en enda av dessa buggar, verkar mer som han installerat spelet på en gammal snurrande hårddisk och har alldeles för hög ping. Men vad gör man inte för Youtube-slantar antar jag.

Alla som klagar här i forumet gör det säkert också för Youtube-slantar!

Medlem
Skrivet av Dudinkalv:

Already there buddy!

Haha helt rätt Gubbs!
Nästan så man borde göra en FZ-premade någon helg.

Medlem

Jag har bara kört de första BFspelen och det jag hade roligast med var BF Vietnam,jag förstår inte detta mjölkande av titlar.
Varför inte börja om med något nytt om det skall tjänas kosing,dom har ju möjligheten.


signatur

CARPE JÄVLA DIEM

123
Skriv svar