Diskutera - Vad krävs för att göra Battlefield 2042 till ett toppspel?

Skrivet av Belfry:

De kan börja med att återinföra i stort sett alla saker som de har tagit bort gentemot tidigare upplagor.
Det går att göra milslånga listor, precis som finns länkat tidigare i tråden.

Jag började på en lista men sen fick jag lök i ögat!

Håller med, 1000000%


signatur

Fifteen minutes, or it’s free!

Medlem

Single player campaign, single player med bots (finns redan) och radera/ta bort multiplayer.


signatur

Lead 3D Artist, Sweden
Xeon Gold 6246R, 2 x Nvidia RTX A5000 24 GB + NVLink, 384 GB ECC RAM

Medlem

Känns inte grundkonceptet/spelreglerna rätt trött?

Det jag känner är Battlefields största problem just nu är inte att det inte når hela vägen till vart man vill att det ska vara, utan att det inte direkt känns som det har någonstans att gå.

Dom har lixom maxat det som 'Battlefield' i grunden är, redan.

Så för mig så är det inte vidareutveckling som krävs, utan att dom ändrar det i grunden.


signatur

subterranean homesick alien

Medlem

Remaster av BF3, kanske Bad Company 2 även + nya banor i MP...

Medlem
Skrivet av General_Omoral:

3: Sluta jinxa med alla vapen. Hur många gånger nerfades vapnen i tex BF2 (som vi ärligt talat alla mäter allt emot) Progress blir så mycket roligare om man får kämpa i början.

Det enda riktigt obalanserade jag minns var när PKM var som en sniper i pricksäkerhet

Annars så var det kul med lagstyrda vapen och fordon som alla hade styrkor och svagheter. T.ex. MECs Ak-101 som var riktigt dödlig i närstrid, ett skott i huvudet räckte, medan USMC hade den överlägsna M24 som sniper osv.

Medlem

Grönt,grönt,grönt,grönt , själva interfacet känns hafsigt, själva core spelet, är helt ok, jag ver helt övertygad om att att det var helt grönt i betan inte skulle se ut så i retail men haha fick jag.

och som sagts 1000ggr ta bort poängtavlan var ju helt urflippat.


signatur

quod similis saporem blandeque coruscant

Medlem

Först och främst fixa buggarna, men mina största problem är nog en hel del design val som jag listar här.

1: Fixa kartorna, lite svårt att säga hur men dem flesta av dem är bara öppna ytor just nu och riktar sig väldigt mycket till fordons spelare. Såg verkligen fram emot större kartor efter alla små i BF1 och BFV, men det krävs mer skydd för infanteriet för att det ska kunna röra sig skyddat.

2: Begränsa air-dropp systemet till enbart transportfordon utan vapen så vi slipper se svävare, tanks osv på toppen av skyskraporna där dem campar flaggorna.

3: Stöd för mus och tangentbord på konsoler.

4: Att ta bort specialisterna och ersätta dem med klasser kommer tyvärr inte ske, iaf inte i detta spel. Men se åtminstone till att alla specialister får någon typ av negativ effekt för att få folk att variera sitt val mer. Som det ser ut nu kör alla med Angel eller Sundance. Gör så att tex Sundance inte kan bära tunga vapen för att hon ska kunna använda wingsuiten, och specialister som bär tunga vapen/rustningar ska inte kunna använda traversal sprint typ som Boris och Dozer osv.

5: Mer vapen, släng över alla vapen från Portal i All-out-war. Det är ett krig i en förfallen värld där soldater tar dem vapen dem får tag i. Balansera om dem så dem passar och släng in dem bara, modeller och animationer är ju redan klara. Plus systemet funkar ju redan på dem med attachements osv.

6: 64 spelars mode med CQ och Breakthrough, vet att det är på G som limited time game mode men det ska vara permanent. 64 spelars kartorna man får spela om man kör solo/coop mot bottar är mycket bättre.
Likaså ännu mindre modes som TDM och kanske TOM Rush.

7: Permanenta Lobbies/ Servers, sjukt irriterande att behöva köra matchmaking efter varje runda och ofta spelar man samma karta om och om igen. Hindrar också folk från att bilda ett bra samarbete med squaden man hamnar i, nu hamnar man i en ny squad varje match.

8: Server Browser! Allvarligt, det har funnits i alla tidigare BF spel. Även spectator mode borde finnas.

9: Scoreboard, standard för alla FPS.

10: Alldeles för mycket "spotting" gadgets, finns ingen som helst möjligheter att smyga runt och flanka någon då man ständigt är spottad. Enda sättet är att ta Sundance och flyga runt.

11: Movement, fixa det, vet inte hur jag ska beskriva det men alla rörelser känns "flytiga", man har ingen tyngd i sina rörelser.
Kopiera in det som var i BFV, det funkade perfekt.

12: Voip, ska bara finnas där, använder det inte ofta själv men det ska finnas där.

13: Skapa nya/byta squads, varför är detta inte med? Även större squads vore bra.

14: Ta bort end of round kommentarerna från specialisterna, passar inte alls in i atmosfären som målas upp i resten av spelet.

15: Gör om flyg-mekaniken, kontrollerna för flyg och hellis känns inte alls bra. Ta kontrollerna från BF4.

16: Förstörelse? Var är den? Troligen borta på bekostnad av 128 spelar kartor.

17: Förbättra ljudet, håller inte alls samma kvalitet som tidigare spel. Musiken kan vara mycket bättre också, musiken från dem gamla spelen i Portal är dock bra, ta den kanske?

18: Platoons, vart är dem?

19: Möjlighet att välja första persons takedown istället för tredje persons.

20: Player damage eller vehicle damage points, nu har man ingen aning om hur mycket skada man gör på personer eller fordon.

21: All-chat

22: Kunna skala HUD- element som tex minimappen hur stor/liten man vill ha den osv.

Medlem

Bättre ledning i bolaget. Rätt person på rätt plats.

Just nu verkar det ej vara så. Vilket haveriet är ett symptom på.


signatur

Ännu en dag i paradiset.

Medlem

Fixa alla flygfordon, jag upplever att alla bara svävar? Man behöver inga skills alls för att flyga.


signatur

Grafik: Nvidia RTX 3060 TI Ram: 16GB
Processor: RYZEN 7 5800x3d
Skärm 1 : LG UltraGear Nvidia Gsync 2560x1440 165hz
Skärm 2 : Samsung 4k 60hz
Hårddiskar: Samsung SSD 500GB. Samsung NVMe 1TB. Western dig 3TB

Medlem

Uppskattar spelet helt klart. Men tänker att de negativa reaktionerna föder motivation att ordna saker folk är missnöjda med. Tänker att det är som med de flesta spel med höga krav. Är säker på att 2042 är ett spel vi kommer titta tillbaka på som en oslipad diamant.

Medlem

Omöjlig, bättre att kassera spelet. Varför? Därför ett flertal av de tidigare spelen är fundamentalt mycket bättre. Inte för att jag vill uppmuntra remasters, men en BF3 remaster skulle inte sitta helt fel.

Medlem

Ta bort all form av microtransactions (MTX) i alla EA-spel.

Jag anser att om man köper en licens till ett spel för 600-800 kr så har man betalat för allt nuvarande och kommande innehåll. Det spelar ingen roll vad det är för spel eller om det är kosmetiska grejer. Fullpris är fullpris.


signatur

”A man with a conviction is a hard man to change. Tell him you disagree and he turns away. Show him facts or figures and he questions your sources. Appeal to logic and he fails to see your point. [fortsättning]

Medlem
Skrivet av Hanzo:

Ta bort all form av microtransactions (MTX) i alla EA-spel.

Jag anser att om man köper en licens till ett spel för 600-800 kr så har man betalat för allt nuvarande och kommande innehåll. Det spelar ingen roll vad det är för spel eller om det är kosmetiska grejer. Fullpris är fullpris.

Men varför? Att driva de såpass tunga servrarna är ju inte gratis, och när försäljningen avtar blöder spelet fortfarande pengar om det har en stabil spelarbas. Jag förstår att budgetering inte är helt lätt att förstå sig på alla gånger, men om det ska finnas en motivation för utvecklarna att fortsätta släppa innehåll måste de ju få betalt för framtida arbete. Då snackar jag inte om vanliga patchar för att fixa problem.

Själv förstår jag inte att man måste få allt framtida innehåll gratis efter man köpt basspelet.

Medlem
Skrivet av chochx:

Uppskattar spelet helt klart. Men tänker att de negativa reaktionerna föder motivation att ordna saker folk är missnöjda med. Tänker att det är som med de flesta spel med höga krav. Är säker på att 2042 är ett spel vi kommer titta tillbaka på som en oslipad diamant.

Man kan slipa på en kolbit i all evighet, den kommer aldrig förvandlas till en diamant ändå.


signatur

Grafik: Nvidia RTX 3060 TI Ram: 16GB
Processor: RYZEN 7 5800x3d
Skärm 1 : LG UltraGear Nvidia Gsync 2560x1440 165hz
Skärm 2 : Samsung 4k 60hz
Hårddiskar: Samsung SSD 500GB. Samsung NVMe 1TB. Western dig 3TB

Medlem

Vet inte om jag tycker det är så dåligt. Visst buggfixning, performance och netcode kan förbättras. Kan väl tycka att det är lite tråkigt med ytterligare ett spel med en shotgun som endast är effektiv vid <1 meter, men väntar med spänning på hardcore-servers c: men tycker specialist-iden är rätt kul 😅 har haft kul under tiden jag har spelat c:

Medlem
Skrivet av Cooling23:

Jag vill helt enkelt ha ett riktigt Battlefield spel. Gå tillbaka till rötterna som tex BF2. Jag vill inte ha Fortnite kopia.

På vilket sätt är det en fortnite kopia?

Medlem
Skrivet av Nyhet:

Bättre ui så att det inte ser ut som att du styr en ai, om ni förstår vad jag menar. Grafiken utdaterad, ser nästan sämre ut bf4 även med 4k skärm med ett rtx 3090 kort. För lite förstörelse. Känns som att dom tog bort den tekniken och gick tillbaks till bf2. Ljudet är inte det bästa heller, navigeringen i menyerna är jätte dåliga. Conquest modet är inget bra. Breaktrouh är det äbda modet som är något att hänga i julgranen. För få vapen att välja mellan. Att byta sikte eller ändra loads out är en mardröm. Går knappt att byta o ibland så sparas inte din loadout. Trailer som dom visade var något helt annat spel. Så en massiv patch som fixar allt negativt jag hade o säga om spelet och en patch till så att spelet kanske liknar mer vad dom visade upp på e3. Så just nu är det en cyberpunk 2077 katastrof.

Medlem

Mindre gull gull och mer i tradtion med bf-andan, nu känns det mer som man titta på trender från andra spel tex fortnite och apex och försöker implentera delar av detta i 2042. För att inte bli allt för kritisk och enbart säga att det är omöjligt (även ifall jag inte tror att de lyckas att vända detta till något positivt) är att titta på sina äldre titlar och bygg vidare på dessa som är populära delar. Vi kan alla se att specialister var och lär förbli ett uruselt koncept som inte riktigt passar in i bf världen. Frågan är dock ifall det är möjligt att ens göra om denna del i detta sena skedde.

Sedan detta mes botar måste bort, eller allafall möjligheten att välja att spela på en server där detta inte finns (inte portal mode). Personligen är jag väldigt tveksam till ui med, då jag tycker det ser förskräckligt ut men detta kanske är en subjektiv åsikt och inte något stort fel.

Jag har valt här att inte ta med de mest uppenbara problemen så som lagg, hitboxes , mapbuggs osv osv då dessa är uppenbara buggar/problem som inte fungerar som det ska och lär stå på listan (eller man får så hoppas allafall) över saker som ska åtgärdas.

Medlem

Återuppliva Bad Company 2 och byt namn på det till Battlefield 2042, nu har du ett toppspel.

Medlem

Jag har tagit upp BF5 igen nu när jag blev med XboX s, och jag är väldigt nöjd med hur det spelet har blivit till skillnad från när det kom.
Det kanske kan vara en väg framåt?

Medlem

Det krävs att man gör om , och gör rätt . Slutar nischa spel mot att sälja skins och mikrotransaktioner istället för bra gameplay och spelglädje.. finns ju dock ingen chans i detta klimat av cashgrab och girighet

Medlem

Tycker att det börjar bli ett kul spel nu när buggarna börjar redas ut (och svävarna inte är super-op!)
Hade dock gärna sätt en scoreboard.

Medlem

allt ? startade just up BF5 och fyfan snacka om att BF2042 är en nergradering, grafik, ljudet känslan allt.

Medlem

Att kunna skjuta ner de där förbannade helikopter. Helt löjligt svårt om inte omöjligt om det är nån duktig.
Hela grejen är ju helt efterbliven.
Den lilla helikopter skulle ju fan krascha om man kasta en sten på den. Men inte i 2042. Klarar en atombomb.

Ta bort det från samtliga butiker på PC och släpp om det på Android/iOS med nytt namn. Marknadsför det som ett free-to-play spel likt Fortnite riktat mot den demografin.

Medlem
Skrivet av blackidus:

Först och främst fixa buggarna, men mina största problem är nog en hel del design val som jag listar här.

1: Fixa kartorna, lite svårt att säga hur men dem flesta av dem är bara öppna ytor just nu och riktar sig väldigt mycket till fordons spelare. Såg verkligen fram emot större kartor efter alla små i BF1 och BFV, men det krävs mer skydd för infanteriet för att det ska kunna röra sig skyddat.

2: Begränsa air-dropp systemet till enbart transportfordon utan vapen så vi slipper se svävare, tanks osv på toppen av skyskraporna där dem campar flaggorna.

3: Stöd för mus och tangentbord på konsoler.

4: Att ta bort specialisterna och ersätta dem med klasser kommer tyvärr inte ske, iaf inte i detta spel. Men se åtminstone till att alla specialister får någon typ av negativ effekt för att få folk att variera sitt val mer. Som det ser ut nu kör alla med Angel eller Sundance. Gör så att tex Sundance inte kan bära tunga vapen för att hon ska kunna använda wingsuiten, och specialister som bär tunga vapen/rustningar ska inte kunna använda traversal sprint typ som Boris och Dozer osv.

5: Mer vapen, släng över alla vapen från Portal i All-out-war. Det är ett krig i en förfallen värld där soldater tar dem vapen dem får tag i. Balansera om dem så dem passar och släng in dem bara, modeller och animationer är ju redan klara. Plus systemet funkar ju redan på dem med attachements osv.

6: 64 spelars mode med CQ och Breakthrough, vet att det är på G som limited time game mode men det ska vara permanent. 64 spelars kartorna man får spela om man kör solo/coop mot bottar är mycket bättre.
Likaså ännu mindre modes som TDM och kanske TOM Rush.

7: Permanenta Lobbies/ Servers, sjukt irriterande att behöva köra matchmaking efter varje runda och ofta spelar man samma karta om och om igen. Hindrar också folk från att bilda ett bra samarbete med squaden man hamnar i, nu hamnar man i en ny squad varje match.

8: Server Browser! Allvarligt, det har funnits i alla tidigare BF spel. Även spectator mode borde finnas.

9: Scoreboard, standard för alla FPS.

10: Alldeles för mycket "spotting" gadgets, finns ingen som helst möjligheter att smyga runt och flanka någon då man ständigt är spottad. Enda sättet är att ta Sundance och flyga runt.

11: Movement, fixa det, vet inte hur jag ska beskriva det men alla rörelser känns "flytiga", man har ingen tyngd i sina rörelser.
Kopiera in det som var i BFV, det funkade perfekt.

12: Voip, ska bara finnas där, använder det inte ofta själv men det ska finnas där.

13: Skapa nya/byta squads, varför är detta inte med? Även större squads vore bra.

14: Ta bort end of round kommentarerna från specialisterna, passar inte alls in i atmosfären som målas upp i resten av spelet.

15: Gör om flyg-mekaniken, kontrollerna för flyg och hellis känns inte alls bra. Ta kontrollerna från BF4.

16: Förstörelse? Var är den? Troligen borta på bekostnad av 128 spelar kartor.

17: Förbättra ljudet, håller inte alls samma kvalitet som tidigare spel. Musiken kan vara mycket bättre också, musiken från dem gamla spelen i Portal är dock bra, ta den kanske?

18: Platoons, vart är dem?

19: Möjlighet att välja första persons takedown istället för tredje persons.

20: Player damage eller vehicle damage points, nu har man ingen aning om hur mycket skada man gör på personer eller fordon.

21: All-chat

22: Kunna skala HUD- element som tex minimappen hur stor/liten man vill ha den osv.

Håller med dig, men framförallt punkt 11. "Movement" känns väldigt stelt och begränsat i BF2042, då var BFV MYCKET bättre!

Medlem
Skrivet av Kyraal:

Men varför? Att driva de såpass tunga servrarna är ju inte gratis, och när försäljningen avtar blöder spelet fortfarande pengar om det har en stabil spelarbas. Jag förstår att budgetering inte är helt lätt att förstå sig på alla gånger, men om det ska finnas en motivation för utvecklarna att fortsätta släppa innehåll måste de ju få betalt för framtida arbete. Då snackar jag inte om vanliga patchar för att fixa problem.

Själv förstår jag inte att man måste få allt framtida innehåll gratis efter man köpt basspelet.

Kanske någonstans mitt emellan som det var förr i tiden, köpa spelet och betala för lite större expansioner.
Det är rätt konstigt att man ska ha ALL framtida innehåll utan kostnad för att man köpt grundspelet.

Spelet ska släppas färdigt och inte som en early access/beta som majoriteten av spel är idag, trots att de kallas full release, och sen kan de släppa lite större expansioner som man betalar för 1-2 ggr per år. Det var bättre förr...

Avstängd

Gör det mer likt bf4 ^^

Medlem
Skrivet av wingman92:

allt ? startade just up BF5 och fyfan snacka om att BF2042 är en nergradering, grafik, ljudet känslan allt.

Håller med! Startade upp BF5 igår på boxen och det var ett riktigt trevligt spel faktiskt!/.

Medlem

Det är redan ett toppspel!

Skriv svar