Hur bra är Battlefield 2042 - sätt DITT betyg

Medlem

Blev en 2:a. Stundtals kan man ha lite kul, absolut. Men det känns bara så... ja helt utan själ.

Miljön känns död, artificiell, klinisk. Spela Kaleidoscope i 5 min. Titta dig omkring, känn in grafiken, miljöerna och atmosfären. Och gör sedan samma i valfri karta i BF1. Det är som natt och dag. 2042 känns som en död kliniskt artificiell entitet. Som om allt är ritat i raka linjer med blank polerad yta. Det känns tomt, dött, barskrapat.

Lägg sedan till att du inte kan spela med mer än 3 vänner, inte välja karta, inte ha någon känsla av gemenskap då du kastas ut i cyberrymden efter varje match, ingen server browser, horribel optimering m.m. Det känns som att spela ett co-op spel med upp til 3 vänner mot bottar. Som ett singelplayerspel online. Med kartor genererade av artificiell intelligens.

Ungefär som skillnaden mellan att äta panbiff med lök och fet gräddsås hemma hos din farmor, eller få den serverad i skolan. Ja, det är samma rätt och det kan till och med vara samma ingredienser. Men resultatet och hur det smakar är som natt och dag.

Medlem

+
Gunplay är riktigt bra, känns fint att skjuta.
Specialist-systemet växer mer och mer och friheten att skräddarsy skapar mer variation.
Grafiken
Spellägena som finns nu är bra, men behöver bli permanenta och filas på mer
Kaoset som uppstår kan bli riktigt uppslukande

-
Prestandan på xsx är dålig, särskilt vid 128 spelare på breaktrough när det blir kaotiskt.
Saknar funktioner så som server browser, att fortsätta på servern och rösta om kartor som i bf1 alt veta vilken som är på tur som i bf5.
Inga ”sidor” eller factions gör det trist spelmässigt. Armé va armé som i bf1 höjde inlevelsen
Antal vapen är alldeles för lite
Kartorna är stora, saknar bebyggelse och förstörelse. Mycket springa på öppna områden =

Spelkänslan väger upp många minus, jag tycker det är riktigt roligt och kommer fortsätta.

Avstängd
Medlem

Bedrövliga maps och ännu sämre spellägen, inget TDM eller Infantry only...
Vart är förstörelsen som peakade i BC2?
Fordonen är ett rent haveri från början till slut.

Medlem
Skrivet av Thane:

Och ändå har spelare fortsatt tjata om 128 spelare… visar ju på att utvecklarna vet bäst och att vi spelare inte borde lägga oss i allt för mycket.

Tvivlar på att utvecklarna vet bäst. Se bara på Tom Henderssons video och några av hans Tweets.
Många av dem problem som drabbar spelet med dess design val hade redan uppmärksammats av fans som testade spelet i test sessionerna under hela detta år, fansen utryckte sin oro och varnade Dice inte bara om att spelet var i dåligt skick utan även att många av dem design val man gjort kommer få stora mothugg i BF communityn.

Man lyssnade helt klart inte alls på kritiken.

Medlem

Jag förhandsbokade dagen innan och körde en helg men det är alldeles för stort och innehållslöst så jag gjorde en refund när jag kände att det här var inte alls värt nypris. Jag köpte BFV ~11 månader efter release och spelar det fortfarande och tycker det är dunderkul så jag får väll vänta ungefär lika länge tills jag köper 2042 igen.

Medlem

Kört upp till lvl 70+ och ger spelet en svag trea. Ett ok tidsfördriv men det finns mycket annat som är bättre, tex en promenad. Pytsade ca 1000 pickadoller för spelet och det är det definitivt inte värt.


signatur

Styret upp och däcken ner

Medlem

Tyvärr det sämsta Battlefield hittills. En svag 2:a. Portal är det enda som räddar 2:an, trots att även det spelläget hade kunnat göras mycket bättre.

Varför bara en 2:a?
*En massa funktioner saknas.
*Kartorna är för stora, tråkiga och livlösa.
*Battlefield brukar alltid ha fantastiskt ljud. 2042 går tillbaka flera spelgenerationer i ljudkvalitet.
*Vapnen är tråkiga utan känsla.
*Buggar.
*Klassystemet är ersatt med det dåliga specialistsystemet.
*Inga scoreboards.
*Fordonen är bedrövligt dåliga.
*Man slängs ut till menyn efter varje match.
*Dålig lagkänsla. Squads hänger sällan ihop. Beror nog delvis på punkten ovan.

Det känns som att de har riktat in sig mot Call of Duty-publiken. En massa häftig marknadsföring med fokus på substanslösa funktioner som att flyga igenom tornados med wingsuits.

/Spelare som tycker att Battlefield 2 är ett av de bästa spelen någonsin, alla genrer.

Medlem

Det är skräp, utan tvekan det sämsta DICE har bajsat ut sedan de slog igenom med 1942.

Medlem

Har inte provat spelet och är inte speciellt sugen heller. Hade hellre tagit ett riktigt krig, helst från Vietnam. Annars hade kalla kriget, korea kriget eller Desert Storm fungerat. Jag drömmer om ett nytt DiCE utvecklat spel som utspelas under Vietnam krigs eran med täta, tjocka djungler, feta vapen som M-60 och kult musik från 70-talet med Credence Clear Water etc...


signatur

((( ....You Can Try and Live in Darkness, But You Will Never Shake the Light.... )))

==> NES,, Mega Drive,, N64,, PS2,, Xbox,, GameCube,, PS3,, PS4,, Wii U,, Xbox 0NE,, Steam,, Switch,, PS5 ==>
_____________________________________________________________________________________________________
|| Windows™ 10 Home || Cool Master® || Intel® Core i7 6700K @4.00Ghz || ASUS™ GeForce® GTX 1070 || Kingston© Hyper X Fury --32GB DDR4 @2133Mhz || GigaByte™ Z170 Gaming k3 || EVGA™ 600W || KiOXiA® Exceria 420Gb SSD || Seagate™ Barracuda 2TB HDD || ROCCAT™ Tyon --Laser || Logitec™ G710 || ASUS™ VG248 LCD 24" 1080p @144Hz || Bahnhof™ 250 Mbit --Fiber || OpenVPN™ + WireGuard™ || Paranoid Bastard ||

Medlem

En svag tvåa, det här är inte ett battlefield! Det är ett misslyckat experiment!

Medlem

Det är så dåligt att jag inte ens skulle köpa det för 100kr. 1/5


signatur

//monster

Medlem

Jag förstår inte varför det känns som Dice alltid börjar om utvecklingen inför varje nytt Battlefield. Finns listor på saker som saknas sedan tidigare spel i serien och de är lååånga.

https://mp1st.com/news/heres-a-comprehensive-list-of-battlefi...

Mer negativt. Squadplay finns inte öht heller, inga distinkta roller, inga fordon så ofta får man springa 1-2 minuter bara för att dö av randomspam från helikopter, stora tomma ytor utan skydd för snipers och fordon, sjukt dåligt gunplay med automatvapen, tom att hoppa känns kasst (testa att hoppa nära vatten för att komma längre lol), det går inte att simma under vatten, dåligt med vapen mot luft/heli osv, för lite content (skins/fordon/younameit).

Positivt då? Man fastnar inte på stenar och upphöjningar som tidigare när man springer i berg/terräng. Portal är ett lyft mot tidigare. Bättre grafik men utnyttjar det inte fullt ut (tomma ytor).

Medlem

8 dice-chefer som röstat

Medlem

Hur fan kan man ge detta en 5/4...sorgiligt se hur lite själv respek människor har...


signatur

Spela spel är kul ibland.

Medlem

Ganska stort steg ändå, 64 till 128 vice versa, borde väl gå att hitta ett mellanting? Hell let loose har jag för mig har 96? Spelare, känns rätt mäktigt att spela. (ej reklam) Tänker mest hur det utspelar sig på själva servern!

Medlem

78 timmar in.
Ger det en 4:a.
Funkar riktigt stabilt efter senaste patchen. Har riktigt kul i spelet och det skapar de klassiska "BF-moments".
Jag är nöjd.

Medlem

Ger det en stark 3a då det ändå är kul i både coop o online läget med glada vänner. Lite känsla att spelet kanske saknar samma djup som bf 4 då dice dummat ned vapen mängden o vapnens karaktär och att range finding saknas helt. Önskar att dem hade gjort mindre ändringar för att göra det mer passande för console peasants. Och skulle vilja att dem stänger av crossplatform i hazard zone läget då mqn märker att de flesta consolspelarna saknar helt taktik tänket som det spelläget kräver. hade o buggarna tar ner det en bit. Saknar sandsäcks byggandet från bf V också som var lite craftigt småkul. Robot vovven och sentry guns o andra specialist special abilities är ändå rätt skojj att leka med o är väldigt situations baserade.

Medlem

En stark 1:a. Värdelöst skit från DICE.


signatur

Trust is for fools...

Medlem

sätter en 2a för att jag fick det giftat och att jag spelat 75 timmar i brist på annat men spelet är i uselt skick
och inget jag hade lagt en krona på själv.

Medlem

Även om jag har haft skoj med spelet är det utan tvekan en besvikelse i nuvarande utförande, frågan är om det tänker fixa det eller inte, det avgör i alla fall min egen framtid med vad som har varit ett mycket kärt varumärke för mig.

Mellan Activisionblizzards "tokigheter" som ger mig total avsmak för att spela Overwatch, detta skick som nu ännu ett Battlefield lanseras i, finns det för mig ett stort kulhål som inte kan fyllas av ännu ett Battle Royale, Arena Shooter eller "CS fast inte CS".

Det var med brak i hagelbrakaren förr med andra ord.

Jag testade demon och trodde det var att mobilspel. Ofärdigt, olustigt och lika spännande som förra veckans kalsonger. Läste någonstans att man först ville släppa ett renodlat BR-spel, sedan försökte man ändra på detta och det blev en "hero-shooter".


signatur

FZ - SAMLADE SKRIFTER: #walter_iego

Medlem

Det är så bra att det fick mig att installera BF3 igen och har spelat det senaste veckorna håller mycket bra än!
och med tanke på antal spelare så är jag inte ensam

Medlem
Skrivet av blackidus:

Tvivlar på att utvecklarna vet bäst. Se bara på Tom Henderssons video och några av hans Tweets.
Många av dem problem som drabbar spelet med dess design val hade redan uppmärksammats av fans som testade spelet i test sessionerna under hela detta år, fansen utryckte sin oro och varnade Dice inte bara om att spelet var i dåligt skick utan även att många av dem design val man gjort kommer få stora mothugg i BF communityn.

Man lyssnade helt klart inte alls på kritiken.

Tänk att lita på Henderson, lol.

Han har typ 25% rätt i alla hans predictions och skit han gör videos och tweets om?

Enligt honom så heter ju spelet bara "Battlefield" och skulle ha launchats med battle royale. Vad hände med det? ;D

Medlem

Som alla Battlefield någonsin då...

Avstängd

Ger det en etta, fast då på en tiogradig skala

Medlem
Skrivet av spikes:

Tänk att lita på Henderson, lol.

Han har typ 25% rätt i alla hans predictions och skit han gör videos och tweets om?

Enligt honom så heter ju spelet bara "Battlefield" och skulle ha launchats med battle royale. Vad hände med det? ;D

Tänk att ignorera att denna fakta denna gång faktiskt kommer från Dice anställda och FD Dice anställda. Säga vad du vill om hans "predictions" detta kommer från faktiska anställda på Dice och folk som varit med på test sessionerna.

Hade du kollat på videon så kanske du sett att det var tänkt att vara ett BR fram till den punkt "Warzone" släpptes, då ändrades allt.

Medlem

Ger det en svag trea. Känns nerbantat, mycket mindre vapen och fordon än 3an och 4an.
Fortfarande bättre än bf spelen som kom efter Battlefield 4.


signatur

Asus TUF RTX 4090 OC
G.skill 32 gb 4000mhz cl15
ASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero
Ryzen 5950x
Starcitizen referral: STAR-2GR4-BK2X

Medlem

Har gått från en 2a till en 3a för mig efter att dom nu ,några veckor efter releasen ,patchat de värsta buggarna och balanserat alla vapen. Nu tycker jag det är ett ok spel, men ett av de sämsta battlefield jag spelat.

Medlem

BC2 var det perfekta BF-spelet för mig. Allt var välbalanserat. Lagom många spelare, storlek på kartor och unlocks. It's all been downhill from there.

123
Skriv svar