Diskutera - Hur viktigt är det att gamla spel fortsätter säljas

Medlem

Säljer man Steam Rea på spel då ska fan spelen funka utan att man måste ladda ner en crackad patch som nån annan gjort
Jävla latmaskar Eheeeem! Codemasters och F1

Medlem

Tycker inte spelutvecklarna/distrubitörerna ska ha något ansvar för detta. Men den dagen spelen slutar att säljas eller finnas tillgängliga bör det vara helt fritt fram att kopiera och sprida dem. Spelar ingen roll om de börjar sälja dem igen vid senare tillfälle.

Medlem

Om de inte säljs längre, då borde det inte vara ett problem att ladder ner "gratis" från ngn annanstans. Har man inget intresse att stödja och sälja spelet, hut kan då ha intresse att försvara egendomen mot vad de skulle kalla piratkopierare (det som ngn annan skulle kanske kalla för arkivering för historiens skull)

Det andra problemet är att det just borde finnas tillgängligt - om inget annat för developers, särskilt unga som inte har kunnat lirat "allt" för att förstå vad som gjorde vissa spel speciellt, vad som var bra och dåligt för att bl.a. inte upprepa samma misstag. Spelutvecklingen ska just ha en utveckling, men nu när flera generationer av utvecklare finns så finns det även en glapp i kunskap. tycker man ser det tydligt på bl.a. recensioner av spel gjort av en äldre versus en yngre person. Inget ovanligt per se, man ser samma på tex film. men där är skillnaden man kan relativ "lätt" kolla gamla filmer inom kort tid. Titta på spel på youtube funkar för storien men inte förståelsen av mekaniken - och tar ju mera tid än flera filmer tillsammans...

Medlem

Hur ska det vara möjligt att spara på allt?

Medlem
Skrivet av Exxo:

Hur ska det vara möjligt att spara på allt?

Allt kommer tyvärr aldrig gå att spara. Isf skulle man behöva tvinga tex Blizzard att göra en version av WOWs server tillgänglig för kommande generationer. Men vilken version? Samtidigt har den tekniska utvecklingen förenklat det. Alla NES-spel som någonsin har släppts är 237 mb och MiSTer gör att du kan emulera hårdvaran. Den konstanta uppdateringen av spel idag gör det dock extremt svårt.

Medlem

Skall de säljas skall de fungera, finns det DRM-skydd eller dylikt som förstör att det kan spelas nu långt senare så anser jag att crack och fix skall länkas lagligt med instruktion. NOLF 2 fick jag aldrig spela... Ettan går inte att spela, blir ledsen när ni använder det som bild <3


signatur

i7 960 TRUE|Rampage III Formula x58|FD R4|XFX 850W|DDR3 3x4GB|RTX 3060|X25-M 160GB+Crucial m4 512GB
|i7 2600k|DDR3 2x8GB|GTX 760|

Medlem

Där butikerna slutar börjar emulatorerna.


signatur

“People shouldn't be afraid of their government. Governments should be afraid of their people.”

Medlem

I en drömvärld kommer alla spel som någonsin släppts att finnas tillgängliga för all framtid. I alla fall i samma utsträckning som exempelvis böcker. Detta kommer givetvis inte vara möjligt då det inte alls fungerar från ett affärsmässigt perspektiv. Dock är det vissa saker som är möjliga och borde därför vara självklara men inte alltid är det. Exempelvis förvarningar med ytterst goda tidsmarginaler innan spel och tjänster försvinner samt möjligheter för användare att göra kopior och uppdateringar för framtida bevaringssyften.

12
Skriv svar