Medlem
Galaxy Forces VR

Det är ett spel där man flyger runt i en rymdgrotta och bekämpar onda fiender. Man kan spela uppdrag eller race.

Jag gjorde det initialt endast för VR och det finns gratis på Steam, Oculus PC och AppLab för Quest. Har dock nyligen lagt upp det på https://rh-galaxy.itch.io/galaxy-forces-vr för PC utan VR.

Det finns över 90 banor och du kan skapa nya med map-editorn. Banor kan skickas till mig så lägger jag till för samtliga spelare om de är välgjorda (user contributed levels). Poänglistan ligger på websidan tillsammans med replayer som kan ses i spelet eller på weben. En del poäng är otroliga, men listan för PC noVR är tom ännu.

Den interaktiva musiken i spelet har en annan person gjort, och den är grym.

Gör en insats och fyll topplistan!

Medlem

Här är en video i 60fps

https://www.galaxy-forces-vr.com/gfvr16.mp4

Vid 53 sekunder byts musiken ut till vad jag döpt till 'flow' - när man haft en högre medelfart under en viss tid. Musiken ändrar också karaktär beroende på hur mycket liv man har kvar.

Och en replay av en av banorna, det finns musik där med men man måste klicka för att initiera ljudet SuperSprint

Medlem
Om skapandet

Det finns mycket jag skulle kunna berätta om skapandet av spelet.

Tex att jag hade fel skala på allt från början, hade missat att en enhet i Unity är en meter, och då blev det fel i VR då man kan röra huvudet liksom man kan vrida det. Hade trimmat in skeppets vikt, motorstyrka, g-kraften, och luftmotståndet och allt fick skalas ner med en faktor tio, men de olika fysik-parametrarna var inte så enkelt att få till igen. Det är den största ändringen jag gjort i kod, att gå från fungerande till allt trasigt, till fungerande igen. Det tog 3 dagar.

Det är också särskilt viktigt att inte ändra fysiken efteråt eftersom jag har rekord och replayer.

Hela projektet är opensource. Finns på SourceForge och GitHub

1
Skriv svar