Vad äter FZ? Mat-tråden!
Matjesill, gräddfil med hemodlad Gräslök och discobolls-stora färskpotatisar som tog fyrtio jävla minuter på att bli kokta.
Tur det var första dagen på semestern så man hade tid
Protip: Dela potatisen inna du kokar
Låter amazing annars, släng in tunnbröd med smör och ost för next level.
Efter att ha sett något som hette "Koldskål" i tråden om "livsmedel du saknar" så kollade jag upp vad det var och blev nyfiken hur det smakade... det finns ju som sagt inte att köpa i Sverige så jag kollade lite recept... men det fanns visst inget exakt recept hur det ska vara, inte ens danskarna verkar veta
Jag pratade även med en arbetskollega som är ifrån Danmark och hade aldrig gjort koldskål själv men brukar äta mycket, han brukar bunkra upp med den typen med längst hållbarhet när han besöker Danmark. Nu hade han även några Kammerjunker kvar och dom fick jag Dom var dock inte smaksatta med kardemumma vilket jag trodde var ett måste till Koldskål?
Kärnmjölk går ju knappt heller att få tag i Sverige så det blev lättfil istället.
Gjorde enligt följande:
3 st äggulor
1 dl socker
1 tsk vaniljpulver
1 liter lättfil
Det var gott
<Uppladdad bildlänk>
Va kul!
Har testat göra själv 1 gång men som du säger så är kärnmjölk svårt att få tag på. Men visst är det friskt och gott?