Minilaptop för högskolestudier

Medlem
Minilaptop för högskolestudier

Tjenixen.

Har precis påbörjat högskolestudier och är inte alls förtjust i att anteckna för hand, känns både förlegat och ineffektivt.

Har nu börjat bli småsugen på en minilaptop, men är pinsamt oinsatt i vad som är bra respektive dåligt.

Min huvudprioritet är att den åtminstone klarar av 4h föreläsning med aktivt användande i word eller annat ordbehandlingsprogram, så jag är lite osäker på hur jag ska tyda när de så fint skriver "upp till 6h arbetstid" i annonser, är det arbetstid som i att man sätter igång datorn och sen tittar man på den i 6h efter att den satt sig i energisparläge efter en viss tids idle time?

Prio är som sagt, batteritid, sen att den är någorlunda tyst att skriva på (inte smäller för mkt i tangenterna) av hänsyn till mina medkursare och sist är vikten väl av lite betydelse med..

Priset får helst inte övergå 5k då jag som sagt bara ska ha den på högskolan alternativt biblioteket när jag sitter där och pluggar.. så prestanda för spel el program struntar jag totalt i.

"Vågar" man handla sånt här på elgiganten, Siba, OnOff eller dylikt eller ska man köpa sånt här av mer specialiserade återförsäljare?

Väldigt tacksam för snara svar, att anteckna för hand på dagens föreläsning var nog det tråkigaste jag gjort det här millenniet..

Filip

Inaktiv

Tja, jag har en gammal 386:a med ett gäng kb minne över om du vill ha.

Den är stor som en Ford Taurus, men du bryr dig väl inte om storleken?

Skämt åsido.

Siba har faktiskt bra små pc:s.

Ett råd är dock som du även säger är att lägga en tusenlapp extra på datorn än en tusenlapp mindre.

http://www.siba.se/Products/Product.aspx?id=2647999

En sådan där är jag själv lite sugen på..

Läcker design o bra batterie tid!

Medlem

Min syster har en Acer Aspire One, blandar alltid ihop Acer och Asus så vet inte om jag skrev helt rätt där. Den är i alla fall riktigt tyst på tangenterna med rätt underlag, dvs. om du sitter med datorn i ditt knä lär dina byxor och ben dämpa ljudet som annars blir när datorn liksom slår ner mot bordet av tangent-trycken. Hörs nästan ingenting, så länge du inte skriver... våldsamt.

Sex timmars arbetstid på batteriet är nog menat när man sysslar med mindre grejer på datorn hela tiden. Kan nog hålla längre än så? Även kortare om du knappar mycket, antar jag.

Dessa kostar hur som helst runt 3000kr, om vi inte fick laptops av skolan skulle jag lätt köpa en sån för mitt skolarbete.


signatur

"A lie is truth, until you recognize it as a lie. To see the truth behind those lies is probably the right thing to do. However, it may not necessarily bring happiness. Lies are Happiness."

PC-spelare
Dator: TUF Gaming B550 Pro, Ryzen 5600G, 16GB RAM, Sapphire Radeon RX 5600 XT

Medlem

tack smuts det var faktiskt precis en sådan jag var och kollade ut på OnOff idag, men känns skönt o höra från en annan också

Var inne på Asus innan jag åkte runt och såg på dem live, tyckte Asus såg väldigt plastig ut och så lät tangenterna för mycket

Ska tillbaka på måndag och införskaffa datorn, såvida nu ingen har något negativt att säga om just Acer Aspire One, den var ju liten och behändig iaf, vägde typ 1,1 kg och hade upp till 7h arbetstid så känns som precis vad jag letar efter

Medlem

Vilken utav dem har 7h arbetstid? 110-A eller 150-B?


signatur

(batsman) Det enda som är större än njutningen av ett avklarat arbete, är att skjuta upp det till morgondagen.

Medlem

Jag skulle rekommendera Fujitsu-Siemens faktiskt, har tre stycken laptops från FS och alla funkar helt exemplariskt. De är gediget byggda och tåler det mesta, att min äldsta laptop aldrig har kraschat på tio år säger lite om hantverket, ja, Microsoft har också en liten del av kakan.

Medlem

jag hade en FS tidigare, men var inte jättenöjd med den, och jag har inte hittat någon netbook av FS här i stan ändå, blir att köpa den där acer aspire one vad den nu hette på OnOff..

psykotisk:
1. jag hade inte köpt mac om mitt liv så hängde på det, är säkert bra datorer men tycker bara det är esteter, "trendnissar" och annat pack som frontar Mac.
2. Minsta macbooken är 13" och det är för stort, max 11" e jag intresserad av.
3. den kostar 13k och jag skrev uttryckligen att jag inte ville lägga mer än 5k då det här i stort sett bara är ett dyrt anteckningsblock och jag inte har behov av prestanda för varken spel eller tunga program.

Blir köp imorgon eller tisdag, tack för responsen people.

1
Skriv svar