Beslutsvånda om bärbara datorer

Medlem
Beslutsvånda om bärbara datorer

Julen närmar sig oundvikligt och jag är inne på ett köp av en bärbar dator. Den får inte kosta mer än 6,000 men ska vara så pass bra att den går att använda till skolarbete same kunna köra, i någelunda bra tempo, redigerings-program som photoshop och sådant. Har tittat lite men hittar för många att välja mellan ^^

Dessa är de två som jag gillar bäst, den ena med bättre grafikkort samt hårddiskutrymme men har bara 2 gb ram. Den andra har mindre hårddisk, sämre grafikkort men mera ram samt 17" ist för 15".

Men jag är förstås väldigt rostig när det kommer till kunskaper o mobila minnen, processorer etc.

Detta är den första datorn;

http://www.elgiganten.se/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-...

Samt den andra
http://www.dustinhome.se/pd_5010185302.aspx

Skulle vara mycket tacksam vad man ska satsa på, om mer ram går före grafikkort, men har ni ett bättre förslag eller idéer så är jag mycket intresserad av att få höra det

God jul i förskott till er alla ^^

Inaktiv

Av de två tycker jag den med mer ram minne verkar vettigare, grafikkortet har du iaf inte jättestor användning av om du mest ska använda datorn till ps etc.

Skärmen var ju större på den också, det är väll en smaksak men jag skulle vilja ha större skärm om jag höll på mycket med bildbehandling.
Hårdidksen tycker jag är det minst viktiga, skulle de bli tajt får du väll lasta av i en extern hårddisk, man använder ju knapparst alla 120 GB under en dag liksom.


signatur

ASUS P5Q, Q9550, 4096 MB RAM, HD4850, WD 500GB

Medlem

Ingen kommer kunna driva spel vidare bra men den från dustin är nog bättre.


signatur

Wune - "jo jag klarar crysis på high på allt för jag har 4 gig i ram minne. och dom är på 800 Mhz." - I lol'ed

1
Skriv svar