Kubuntu problem.

Medlem
Kubuntu problem.

Hej gott folk, jag installerade Kubuntu 8.10 på min dator innan för att jag hade tröttnat på XP och ville testa något nytt.
Iallafall så installerade jag Kubuntu från en live-cd och allt gick bra. Men sedan när jag startar om datorn så kommer meddelandet "GRUB loading stage 1.5". Sen händer inget, men om jag startar upp med en live-cd i och väljer "starta upp från första hårddisken" så startar Kubuntu upp, men sedan efter den har laddat klart så dör skärmen( den blir svart ).
Detta är samma meddelande som jag fick upp innan när jag försökte med dual-boot mellan XP och Kubuntu. Men nu har jag ju inget XP kvar eftersom att jag formaterade XP-hårddisken vid installationen. Jag installerade på min första hårddisk. Någon som vet vad som kan vara fel?

Gott nytt!
MVH /Daniel


signatur

[http://donqen.blogg.se/]
- Glöm inte alzheimersdagen.

Inaktiv

Steg 1.5 i GRUB är det lilla som laddar steg 2.0 där du väljer om vilket OS du ska boota upp med. Om 1.5 misslyckas så antar jag att det är någon fel med partioneringen.


signatur

Game of the Year FZ. Du har väl inte glömt rösta?

Medlem

Jag löste problemet, jag gjorde någon ändring i BIOS så nu bootar den fin fint. Fast det blev Ubuntu istället för Kubuntu.


signatur

[http://donqen.blogg.se/]
- Glöm inte alzheimersdagen.

1
Skriv svar