Brandväggsproblem

Medlem
Brandväggsproblem

Försökte få igång Windows Fjärrhjälp på min stationära dator (Vista) och det funkade bra när jag använde min bärbara (XP) när jag var kopplad trådlöst via samma modem/router som den stationära är kopplad till via sladd. Men då kommer jag ju inte med min bärbara utifrån Internet antar jag.

Stängde av det trådlösa på den bärbara och kopplar upp mig via 3g-modem och jag får det bara inte att funka! Nu har jag gett upp det här med fjärrhjälpen men när jag försökte felsöka detta upptäckte jag något annat väldigt konstigt.

Eftersom det inte funka när jag försökte accessa utifrån Internet så testade jag att stänga av brandväggen i modem/router och även den i Windows men det funkade ändå inte! Hittade sidan ShieldsUp! https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2 och scannade min dator när brandväggarna var avstängda, både Common Ports och All Service Ports, men den säger att alla portar är i Stealth mode. Kollade även sidan https://www.testadatorn.se/ men den säger också att jag är säker. Stängde till och med av antivirus och SpyBot resident men de säger fortfarande att jag är säker och mina portar i Stealth mode.

Har stängt av alla skyddsprogram som jag vet om att jag har men är fortfarande inte "öppen" för intrång. Nån som har nån susning om vad som blockar mig? Eller är det bara jag som är helt trög, det kanske inte är så här det ska funka?

Hoppas på svar från nån som kan...


signatur

When the going gets tough, the tough hide under the table!
- Blackadder

1
Skriv svar