Göra Windoze mer linux-likt

Medlem
Göra Windoze mer linux-likt

I linux kan man köra typ alla program som finns genom att helt enkelt skriva namnet på programmet i kommandotolken (tack vare pathvariablen). Jag skulle vilja kunna göra detta i Windows också, men att sitta och pula in vartenda jävla programsökväg till path är fett jobbigt. Så jag tänkte att man kanske kunde skapa en mapp, t.ex. C:\bin\, där man kan lägga till genvägar till dom program man vill använda, och sedan bara adda C:\bin\ till path. Men när jag försökte göra detta så visade det sig att sökvägar inte går - man måste lägga in själva programmen i C:\bin\.

Kan man komma runt detta på något sätt? Kanske finns det någon annan lösning?

Tack!

nj
Medlem

Vill minnas att jag gjort något liknande för länge sedan med hjälp av http://www.google.com/search?q=batch+files%7Cbatch-filer vilket fungerade ypperligt.

Medlem

Ah, självklart. Att jag inte tänkte på det. Tack!

Medlem

Annars kan man skapa hard links i NTFS sålänge man håller sig inom samma volym:
http://www.microsoft.com/resources/documentation/windows/xp/a...

(kör man Vista eller Server 2008 finns det dessutom symlinks som alternativ oxå, och hard links skapas enklare genom samma verktyg mklink istället, som dessutom fixar junction points åt en som en extra bonus (=en NTFS-funktion som skapar en hard link av en mapp istället för en fil))

Inaktiv
Medlem

Ja, det är bara skapa batch filer och lägga in dom i System32 så kan man nå dom överallt

Medlem

eller att skapa genvägar i windowsmappen fungerar lika bra.
sen bara att trycka win+r och skriva in namnet på ens genväg (i mitt fall t.ex. "ts" för teamspeak)

1
Skriv svar