zepto pantheon+ps3=flimmer?

Inaktiv
zepto pantheon+ps3=flimmer?

Hej på er. Jag har nyss köpt en lcd tv av modellen "zepto pantheon A42" http://www.dustinhome.se/pd_5010148122.aspx
En tv som marknadsför sig som flimmerfri.

Jag har spelat upp en del videofiler i 720p och 1080p via ett japanskt playstation 3 med hdmi till hdmi. Alla dessa filer har flutit på bra utan något krångel.

Det är när jag ska spela spel som det jobbiga problemet uppkommer. Allt ser fint och bra ut så länge som jag står stilla i spelen. men när jag rör på mig så börjar det att flimra. Om jag t.ex spelar ett bilspel och kommer till en kurva med lampor, kan dessa flimra som om de vore glappa. Föremål i metallfärg har en tendens att göra samma sak (staket, åskådarläktare osv) och värre blir det om föremålen dessutom är schack eller återkommande linjeformade. Vissa linjer kan ibland försvinna eller till synes hoppa en aning, fram och tillbaka.

Så här kan det se ut: http://se.youtube.com/watch?v=7FSB6Wp4gFc "märk hur endast trapporna freakar"

Olika spel har olika mycket problem, de mörkare spelen som Bioshock klarar sig relativt flimmerfria, men någon enstaka kant, här och där. Även dead space hade klarat sig bra. Om det inte vore för att huvudpersonens dräkt ger ifrån sig ett ljus, som till synes pulserar. Det är som om mörkret och ljuset har problem med varandra.

Vad kan jag ha för problem och vad kan det ligga i. Kan en billig hdmi kabel orsaka detta. Kan lampan i tv:n vara kaputt. Är själva skärmen bara kass?

Till sist.
Finns det någonting som jag kan göra åt detta?
Är mycket tacksam för svar.

Fridens / Kim

ptr
Medlem

såg inget särskilt med trapporna, men och andra sidan var kvalitén värdelös

Inaktiv

Den dåliga kvaliten är problemet i spelet. Inte ett inspelningsproblem. Lyft blicken till sidorna av trappan så förstår du.

ptr
Medlem

ser fortfarande inte, i sådana fall flimmrar gubbarna lika mycket.

1
Skriv svar