Hur rollspelar du i ett MMORPG?

Medlem
Hur rollspelar du i ett MMORPG?

Tänkte höra lite med er, hur ni definerar Rollspel i ett MMORPG?

Jag rollspelade lite i WoW, men det var svårt, fick inte något direkt grepp om det hela.
Men det känns lite lättare i AoC, men hur rollspelar man?

Jag kan tänka mig att man inte rushar galet, som man gör på tex PvP-servrar då man måste ha högst level snabbast osv, utan att man tar saker och ting i lite mer coolspeed.

Man träffar andra på vägen, stanna pratar lite, hittar på historier om sig själv etc. Hur funkar det? Och är det RP till 100% på en RP-PvP server, egentligen?

Skulle vara roligt att höra från er.


signatur

Niet.

Medlem

hänger lite på spelet i fråga.. i AO rollspelade jag och polarn två atrox. Bigdonk (en kort fet atrox med en liten pistol) och oghra (lång jävel med en stålbalk). Småroligt men inte seriöst


signatur

1: Intel Xeon W3680 @ 3.3Ghz - 48Gb DDR3 - GTX970 4Gb

Inaktiv

jag skapade min första gubbe på rp servern o det va flitigt med snack i servern, men det är normalt, alla vill share sinna initiala erfarenheter. Det kommer nog dö ut efter ett tag.

Jag testade rollspela i vanguard, var ganska kul, tog det inte så seriöst(var en monk of the way of the bong) Men det stämmer med att allt är litte mer om att att dra in atmosfären, skapa sig en sinnes inställning som är mer down low.

Men det kräver ändå mycket kreativitet, att rollspela är som att dra en helsikes lång trovärdig lögn o se till att minnas allt bull man har sagt. Sen om man ska va en riktig rpgare i spelet måste man kunna en massa lore från världen.

Jobbigt, men det är därför det bara finns en rpg server, det är inte för alla. Det är till folk som tycker om att hitta på, vara bereda att 'tänka på fötterna' och inte va så besatta över när du dingar härnest eller när du får nästa uber equipment.

Personligen så ska jag inte rpga, kanske när jag har 'klarat spelet.'

Medlem

hur man rollspelar, tänk dig teater, en virtuel teater scen,
Du skapar din gubbe, tänker ut en bakgrund, och utvecklar hans personlighet och inte enbart levels tillexempel,
en riktig hardcore rollspelare håller sin karaktär oavsett vad, och pratar endast OOC(out of character- då man inte agerar sin roll) via tells för hålla kvar en trovärdig atmosphär, detta respkteras av alla rollspelare, oavsett om man är nybörjare eller hardcore rpare

Det finns absolut ingeting bättre än att rollspela i ett MMO, det blir en sån mycket skönare känsla, känns som du agerar i en fantasy film.

och nu kan jag inte svara för alla rollspelare, men personligen så saktar jag ner grindaded oerhört mycket, för att istället socialisera mig med andra rollspelare,

minns goda gamla tider i SWG, då jag var officerare i en rollspels guild vid namn STD-Epsilion där vi agerade som en väldigt strikt militäriär Stormtrooper divison, alla var tvugna att gå kläd i sin Stormtrooper uniform och patrullera städerna, och vi hade organiserade positioner, kanske låter lite sjukt, men hela inlevelsen var helt underbar!

Inaktiv

låter riktigt skoj, faktiskt sånt vill man (åtminstone jag) vara med om

Medlem
Skrivet av taah:

låter riktigt skoj, faktiskt sånt vill man (åtminstone jag) vara med om

testa vetja!, garanterar dig när du väl fått in en skön rollspels uplevelse så kommer du fastna för det

Medlem

Har faktiskt aldrig testat att rollspela ordentligt i ett MMORPG. Men det låter väldigt trevligt! Någon som har ett gratis fantasy MMORPG med en rollspels server?

Medlem

Jag har tänkt att dra igång en gubbe på en RPG server. Lirar just nu på Fury, det är skoj det med, men vilken kännsla det blir om man råkar bli ovänn med en snubbe och sedan en vacker dag när man skall hämta lite vapen för att skicka vidare, helt plötsligt ser fyra man komma springandes mot en... För att sedan be mig ta det lugn och inte dra mitt vapen... Det talar till mig, säger att jag har syndat, att jag inte längre borde få vandra på denna jord.. Efter dessa ord drar de sina vapen och hugger ihjäl mig... Fan vad nice.

Några som spelar på någon Age of Conan RPG server?


signatur

Niet.

Medlem

Finns MMORPG som har stöd för Rollspel nuförtiden, finns även officella RP-servers för både Lord of the rings Online och Age of Conan.

Finns dock flera problem med Rollspel som oftast stöts på och skapar argumentationer.

Alla ska ha en unik och/eller sorglig bakgrund.
Alla ska vara en superhjälte
Ingen vill förlora
Alla vet bättre än dig.

Överkommer du dessa hinder så är du inne i en sjuhelvetes rolig spelvärld


signatur

Don't tell me i got no life, im a gamer, i got millions.

Medlem

ja du har så rätt klosterklatten, alla ska alltid vara super karaktärer med sorgfulla historier, blir lite trist i längded om alla spelare ska ha liknande karaktärer

men finns ett större problem när det gäller RP i MMO's
90% av spelarna rollspelar inte, detta var det största problemet i WoW, var så svårt att hitta en riktig rollspelare, för nästan hela befolkningen på RP servern var bara där för det var en mognare atmosphär

Om man vill ha en riktig upplevelse i virtuel rollspel kan jag rekommendera NeverWinter nights, finns flertal Hardcore rollspels servrar som är helt underbara, går inte att jämnföra det med att rollspela i ett MMO där dem flesta bara är Semi seriösa

Medlem

I LOTRO hitta du rollspel i varje hörn, vet inte hur det blir med Age of Conan nu när jag prövar det.


signatur

Don't tell me i got no life, im a gamer, i got millions.

Inaktiv

Det gäller att ha en bakgrund/historia till din akraktär som du verkligen kan leva efter, verkligen följa den hela tiden så du inte helt plötlsigt blir någon annan för en dag osv. Det gäller att verkligen inte tro att du är störst och att det är synd om dig jag menar, du är någon liten skitkaraktär från ett slavskepp.. Who cares about you really?

Medlem

Jag har aldrig riktigt hajat det viktiga i att ha en påhittad bakgrundshistoria eller "ta det lugnt". När man spelar en karaktär i ett spel, MMO eller inte, så rollspelar man trots allt "by design" oavsett vad man gör, beter sig eller säger...

...att hitta på att ens karaktär är "mycket modig och drar extremt snabba och bra skämt" och skriva in det i någon sorts bakgrundshistoria förstår jag inte heller. Man blir vad man beter sig som, karaktären byggs upp under spelandet och dess historia blir då "på riktigt" eftersom den berättar precis vad karaktären gjort - och är man usel på att skämta hjälper det liksom inte att påstå att man är värsta komikern, exempelvis. Då blir det bara fånigt, inte trovärdigt.

För att inte göra det så komplicerat så brukar åtminstone jag bygga mina karaktärer på vad jag själv skulle gjort "ungefär" i samma situationer, och så vidare, med utgångspunkt ifrån vad den valda spelkaraktären kan tänkas ha för mål och fördomar. Jag förutsätter också att i alla lores finns det trovärdiga karaktärer som tänker ungefär som jag gör och faktiskt pratar eller chattar på ett hyfsat intelligent sätt utan "ye olde english" ^^

Att påstå att man måste ta det lugnt och spendera två minuter haglandes keltiska fördomar innan man får slå ner någon man tycker illa om tycker då inte jag är nödvändigt för att få kalla det för rollspelande. Skulle det gå till så "på riktigt" om man tänker sig in i världen? Nä, oftast inte. Kanske om man är självaste Conan, men tveksamt även då.

Ta det lugnt, respektera dina medspelare, undvik överdrivet fåniga karaktärsnamn och för mycket sms-språk i chatten och försök leva dig in lite i vad du skulle vilja åstadkomma, bemötas och bete dig i världen du tagit dig an - så blir det säkert bra, anser jag.

Drar man det inte överdrivet nitiskt är det dessutom enklare att tackla och "trovärdigt" bemöta samt hantera andra spelare som beter sig väldigt o-rollspeligt och i slutänden kan det bli riktigt underhållande och faktiskt dra med den mest härdade anti-rp-fjortisen i lite bättre språk och mer respekt för omvärlden... eeeeh, eller nåt.

/casual role-player som undrar om AoCs rp-servrar har för mycket nitiska rollspelspoliser eller inte för hans smak

zsm
Medlem

Efter att ha spelat mycket MUD dom senaste 8 åren med krav på 110% rollspelande, så tycker jag efter min erfarenhet att det inte finns en bättre spelupplevelse. Nu vet jag inte så noga hur det är att rollspela i ett MMORPG, för jag har inte hittat rätt MMORPG för sådana aktiviteter.

Men bara för att nämna några saker jag tycker är viktigt när man RPar. Viktigt är att vara konsekvent. Det ser väldigt märkligt ut om man ena stunden agerar på ett sätt, och sen 5 minuter senare ändrat sig fullkomligt. Bryta roll är mindre önskvärt helt enkelt. Språk, hur man pratar (skriver) är ytters viktigt. Inte en massa förkortningar och smileys eller modern slang. Sen så tycker jag det är relativt lätt. Man bygger upp en bakgrundshistoria (nej, ingen fånig superhjältehistoria), särskilda kännetecken, agerande i speciella situationer. Nån ras man absolut avskyr kanske eller tvärtom.

Att rollspela kräver lite mer eftertanke som t.ex du är ute med din stora yxa och ser nån prålig och hjälplös person som du med all säkerhet kan banka skiten ur. Men skulle din karaktär göra det, och isåfall varför skulle han göra det? Motiv. Slumpmässigt beteende som att yxa ner allt man ser omkring sig bara för att man kan eller vill förstöra, eller kanske bygga upp sin e-peen, det borde man hålla sig ifrån.

Någon längre upp nämnde kasta keltiska svordomar mot varandra i x antal minuter innan man slår varandra. Nja, kan definitivt se den sarkastiska undertonen, men faktiskt tycker jag att det kan stärka spelupplevelsen att på något vis klargöra sitt motiv, åsikt eller dylikt om personen man föraktar och tänker inom kort yxa ner.

Nu kanske jag tappar den röda tråden, men det är lite tankar jag har om rollspelande.

Och för att sparka på en död häst.

Var konsekvent konsekvent konsekvent!

Medlem

Ge din karaktär lite brister om ingen redan sagt det, är man all ubar så blir det hela jävligt piss och inte särskilt trovärdigt. Var alkolist om det är möjligt, dyk upp till era raids skitpackad liksom osv.

edit: låna pengar och ge inte tillbaks för du spenderade allt på sprit, skitbra.


signatur

Life is like a shit-sandwich; the more bread you have the less shit you eat.

Medlem
Skrivet av sno0zer:

edit: låna pengar och ge inte tillbaks för du spenderade allt på sprit, skitbra.

Jag ser att det är en som blandat RP och ovilja att grinda

Själv spelade jag lite RP på en WoW-server. Kom med i en bra RP-guild där man till att börja med var en enkel soldat som fick vakta ingången till vårat guild-hus och fråga ut nykomlingar som kom dit mm.

Det viktigaste på en RP server är att man går med i en bra och seriös guild.


signatur

"People don't plan to fail, they just fail to plan"

1
Skriv svar