AoC Kapitel V: PVP

Medlem
AoC Kapitel V: PVP

Kapitel V: PVP

PvP är en stor del av AoC. Man kan säga att det finns 3 olika typer av PvP i spelet.

1) Siege PvP (i Border Kingdoms) - Som äger rum vid ett guildfort i området som kallas Border Kingdoms. Antingen så anfaller du eller så försvarar du. I dessa massiva strider kommer det finnas både npc's och verkliga spelare inblandade i striden. Förutom manskapet kommer taktik och skicklighet ha stor betydelse. Trebuchéer, Katapulter och andra långdistans vapen kommer också ha sin roll i kriget. Anfalla kan du endast göra under en viss period av dygnet. Att anfalla ett fort krävs också en hel del resurser, för att minska risken att bli anfallen varje kväll. Förlorar min striden går ens fort och hårda arbete över till motståndaren. Så man kan med all säkerhet säga att det är mycket som kan stå på spel och många olika moment som måste klatscha för att man ska stå som herren på täppan i detta tuffa spelläge.

2) Mini-spel – "Last-Man-Standing", "Kill the Lord", ”Capture The Flag”, ”King Of The Hill”, och andra lagbaserade spel tillhör dessa. Här kommer man också bli boostad om man inte är samma level som de bästa spelarna. Ett autokorrigering system så att även de som inte är så hög level ska få kunna vara med. På köpet får du nya attacker, talanger och magier. Efter man avslutat omgången försvinner såklart boosting-effekten. En kul grej som gör att man kan ha kul även med de kompisar som är slöa på att levla.

3) World PVP och Fylleslagsmål - I AoC finns det två typer av PvP-servrar. Den ena kan man bara PvPa i de pvp områden som ligger runt Border Kingdoms. Medans den andra typen är en av de lite extrema, där man aldrig kan känna sig säker, vart du än går kan du bli anfallen, förutom i de största städerna där ordning är mottot.
I barerna kommer det även finnas en speciell pvp-funktion, fylleslagsmål. Här gäller det att bli så full som möjligt, och banka ner ”motståndaren” gärna med hjälp av någon stol, flaska eller litet bord kanske? Du kan också få vissa buffs om du dricker exklusiva drycker. När du går in i detta pvp-läge får du nya attacker och förmågor lite beroende på vad du håller i handen. Om man förlorar blir man medvetslös liten stund, men man kan aldrig dö i dessa slagsmål. Värt att notera är också är att det är helt skicklighetsbaserat så en lvl 1 kan slå en lvl 80.

Det finns en särkild erfarenhetsmätare för PvP som består av 20 lvlar, den kan man endast lvla på genom att strida/döda andra spelare i PvP, genom att lvla här kommer du låsa upp nya förmågor, attacker och kombos, som endast går att använda i PvP. Man kommer också bli belönad med något som kallas "Blood Money" när man dräpt sina offer. Dessa samlar man på för att kunna köpa speciella pvp-belöningar som endast går att handla från ett fåtal köpmän i Border Kingdoms.


signatur

Remember remember the fifth of November

1
Skriv svar