AoC Kapitel II: Skapa en karaktär

Medlem
AoC Kapitel II: Skapa en karaktär

Kapitel II: Skapa en karaktär

Som i många andra MMORPG’s får du välja hur du ser ut efter att introt spelat färdigt. Funcom vill göra ditt utseende unikt och med hjälp av ”sliders” kan du helt personifiera ditt utseende. Det finns så många olika sätt att ändra din karaktär, så funcom har räknat med att den första timmen kommer tillbringas av de flesta spelarna i just detta skulpturläge. Du får inne på ett slavskepp först välja vilka av de tre raserna du vill vara och om du vill vara man eller kvinna.

De tre raserna är följande:

Aquilonian

Startplats (Online): Tarantia
Valbara Klasser: Rogue, Priest, Soldier

De flesta Aquilonians är relativt välbyggda och storvuxna. Dock så har de rika som lever i storstäderna börjat förefalla till smårunda eller till och med feta. Hudfärgen varierar från vart medborgaren lever i landet. Ofta har Aquilonians en lätt mörk touch på hudfärgen. Aquilonians är kända för sin skicklighet inom handel och valuta. Aquilonians valuta heter Luna och är så starka att den används genom hela kontinenten. Landet har inte den starkaste av arméer. Armen består av en liten styrka kontrollerad av kungen och samlade krafter från dess olika provinser i landet. Armen består i huvudsak av ryttare, spjutmän och pilbågsskyttar. De svarta drakarna är Aquilonians elittrupper som står under kungens befogade och som figurerar som kungens livvakter. Den största delen av befolkningen dyrkar guden Mitra som står för helande och välvilja. Andra tempel existerar dock inklusive hemliga så som Asura. Präster som dyrkar guden Asura är för tillfället i god relation med kungen då de har varit en värdefull tillgång i kriget mot de invaderande Nemadians. Folkslaget Gundermen dyrkade från början guden Bori men konverterades efter att de kom i kontakt med Aquilonians och tillämpade sin religion efter Mirtas läror.
Aquilonians är ett slags grekiskt/romersk folk med många influenser från denna epok. Rustningar, vapen och hus har många likheter med antiken. Dessa passar bäst för strid med vapen och är begränsade i sina kunskaper om magins krafter. Dock står prästerna som ett undantag då de kan använda sig av helande magier för att hjälpa sårade kamrater eller sprida fruktan bland motståndarna med hjälp av olika elementa magier.

Cimmerian

Startplats (Online): Broken Leg Glen
Valbara Klasser: Rogue, Priest, Soldier

Cimmerians har ett ökänt rykte om att vara en formidabel motståndare, kända för sin vildhet och muskulära styrka. Folket är ofta mörkhåriga, grå eller blåögda och otroligt långa. Deras hudfärg är ofta brunaktig från intorkat blod och smuts. En generell regel de har är att sällan eller aldrig färdas långt från sitt hemland. Cimmerians har aldrig haft ett fast styre och landet är indelat i ett flertal stammar. De som lever i norr är bergsfolk, möjligtvis ännu hårdare och vildare än de som lever i söder. Cimmarians är ett jaktfolk med en tradition av skickliga hantverkare med speciallitet av rustning och vapen smide. Cimmerians är ett nomadiserande folk vilket menas att de inte har några fasta städer utan bara tillfälliga byar och läger. De sysslar inte officiellt med mänskliga offringar till gudar. Då hästar är ganska ovanliga strider och reser oftast Cimmerians till fots. Deras taktik har stora likheter med Gallernas under Romartiden dvs. rusa rakt på och slå ihjäl så många som möjligt innan man själv dör. Unga män är ansedda att börja plundra och kriga då de fyllt 15 år. Den största guden som Cimmarians dyrkar är guden Crom men vissa andra gudar förekommer i små ansamlingar.

Stygian

Startplats (Online): Khemi
Valbara Klasser: Rogue, Priest, Mage

Stygians är de mest mystiska folkslaget i Hyboria vars sociala standard är strikt organiserat i klass system baserat på fysiskt utseende. De ädla och de med äldst anor är relativt långa personer med svart hår och ljuslagt hy. Under dessa är den styrande eliten av aristokrater och mäktiga medelklassare. Dessa har dunkel hy med långa hök-liknande näsor. De lägst stående människorna är arbetarna och slavar med blandat arvsanlag mellan Kushite, Shemite, Hyborian och Stygian. Stygians överklass är dominerad av prästherrskapet. Huvudguden över Stygians är guden Set, orm guden, vars inflytande har sträckts sig genom landet och är på ingång i andra länder. Sällan beger sig en Stygian från sitt hemland. Ännu mer sällan vågar sig en av annan nationallitet vistas där, då det är belagt med dödsstraff för dem som inte är Stygian att vistas i en Stygiansk stad. Alla vandrare upptäckta innanför Stygians territorium dödas. Ofta sker dessa avrättningar under ceremonier som involverat mänskliga offringar till gudar. Stygians har aldrig låtit någon infångad utlänning leva. Det ända undantaget till denna regel är hamnstaden Khemi där utländska köpmän och tillåtna att vistas under dagarna men måste återvända till deras skepp då skymningen infaller. Stygians har utvecklat sin ekonomi genom fiske, handel, skörd, industrier såsom producerandet av magiska amuletter, droger och läkemedel för både förödande och helande effekter. Siden och stål är också producerat här och bärs med till andra nationer av handelskaravaner. Stygians kommer att se ut som egyptier/araber, liksom deras byggnader och kultur.
________________________________________

...Efter att du har valt ras och kön reser sig din karaktär upp och själva skulpterandet börjar. Det finns två avdelningar för detta hantverk, ansikte och kropp. Kroppen är otroligt detaljrik och du kan ändra olika kroppsdelars utseenden. Några exempel är bröstet, låren, benen, armarna, magen till och med arslet, du kan variera mängden av ”kroppshår”, olika tatueringar, ärr mm. Allt för att få din karaktär så unik som möjligt. Men kom ihåg att göra en så snygg karaktär inte alltid är målet. Jag tror inte att en kopia av den svenska kungen skulle sätta så särskilt mycket skräck i fiendearméerna :). Det finns en slider som kan variera åldern på din karaktär, allt från en moppefjunis till pensionär. Beroende på din ras kommer du att kunna välja olika hudfärger. Kom ihåg att detta inte är något ”high fantasy” spel, så rosa dvärgar kan du inte vara (tack och lov). När du så ska skulptera din karaktärs ansikte finns det ännu mer val än med kroppen. Ansiktet kan se ut precis hur som helst och du kan ändra allt från käkben till böjningen av din brutna näsa. Det finns ett tiotal sliders på denna sektion och du kan variera bland annat muskelstrukturen i käken, ögonbrynen, håret, näsan, hakan och ögonen. Du kommer inte bara kunna välja bredden utan också längden på alla olika områden. Om du inte känner att du vill tillbringa en massa tid i skapandet av din karaktär kan du enkelt trycka på en knapp så att ett slumpvalt utseende tillägnas dig.

Du kommer sedan att kunna välja bland ett antal frisyrer. Men du kommer även att kunna ändra håret precis hur du vill, inte bara färgen utan även med hjälp av sliders, längden. Samma sak gäller skägget. När du är nöjd med din karaktärs utseende väljer du ett namn och sedan börjar äventyret


signatur

Remember remember the fifth of November

1
Skriv svar