Medlem
nybörjarfråga

Jag köpte d2 för ett par dagar sedan för att se varför det legendariska spelet är så legendariskt. Nu förstår jag varför, spelkänslan är alldeles fantastisk och storyn är fängslande.

En sak har jag funderat på när det gäller att lägga ut skillpoints. Max skill är, vad jag har förstått lvl 20. Vad händer om jag har lagt ut 20 poäng på en skill men hittar gear som ger ett extra poäng i den skillen så att skillen når upp till lvl 21. Blir min skill effektivare är den fortfarande på lvl 20?

Kan man placera ut sina skillpoints pånytt när man spelar igenom spelet på nästa svårighetsgrad eller är de utplacerade poängen oåterkallbara?

Inaktiv

När man väl har lagt en skillpoint så kommer den alltid att stanna kvar, vilket gör att man måste vara väldigt försiktig och planera i förväg.

Efter att du har kommit upp till lvl 20 i nått så hjälper gear, charms o dyl till att ytterligare höja lvln på den vilket gör att man kan komma riktigt högt upp. (Dock får man ej högre synergie bonusar av +skill gear.)

Den här sidan visar exakt hur skillsen påverkas av efter att man har lagt en skill point i den: http://www.battle.net/diablo2exp/skills/

Medlem

När man kollar på skills och på items som ger skills så kallar man de skills du sätter ut för hard points och de skills du får från items för soft skills.
Som du har märkt så står det under vissa skills att de får bonus från andra.
Te x Necromancer's teeth får 15 % bonus från 5 olika skills. Om du lägger i poäng i någon av dessa andra skills så kommer teeth att öka med det värde som står.

Men om du har 1+all skills och den ökar en bonus skill, synergy, så kommer den inte att öka teeth skadan. utan bara öka teeth skillen för sig.

Detta gäller dock inte med en del andra skills, som te x skeleton mastery, summon resist, golem mastery, fire mastery etc. Om du använder huvudet så kan du lätt se vilka skills som tjänar på "soft" points.

http://diabloii.net/ - Där kan du hitta det mesta om spelet, också ett väldigt aktivt forum vad det gäller specs etc.

http://strategy.diabloii.net/ - Om du vill veta "hidden facts", så slipper du fråga en massa saker. ;>

Medlem

Tusen tack, ni har varit till stor hjälp.

1
Skriv svar