Död fläkt på HD4870

Medlem
Död fläkt på HD4870

Tja.

Strulade med mitt första ASUS HD4870 kort men fick det utbytt till ett fungerande. Nåväl... det har funkat bra tills imorse när jag låg på soffan och datorn bara stängdes av. Tänkte inte så mycket på det men när jag startade den igen så stängdes den av igen efter någon minut. Tyckte även att jag saknade ett visst fläktljud från datorn så startade den igen och kollade in i den och upptäckte att grafikkortets fläkt inte snurra och två röda lampor lyser på det. Inte så stabilt...

Någon som vet om det går att fixa själv kanske eller är det bara att skicka in detta kortet också? Alternativt var man kan läsa om vad lamporna betyder (antar förvisso att mitt betyder att fläkten är död ) eller hitta någon sådan allmän information om det hela?

Kan väl säga att jag har INTE lekt med fläktinställningarna på kortet mer än att jag dragit ner dem när jag kollat på film men alltid annars så har det fått snurra på i vad nu drivrutinerna tycker är bra.

edit: Kan ju lägga till att jag får ingen bild efter BIOS infon som poppar fram i början. Jag har även kollat alla kablar på och till kortet.
Hittade även detta http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=67636 och detta http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=72385 vilket inte ger så stort hopp. Ska testa med mitt gamla grafikkort sen om inte det hjälper så testar jag mitt gamla nätaggregat och om inte det funkar så ska jag nog köpa en yxa på stan.


signatur

osv.

Inaktiv

Accelero S1 är en behaglig produkt för under 200 kr som löser dina värmeproblem om du kombinerar den med en fläkt eller ett mycket välventilerat chassi.


signatur

CM Elite 340 | P5K-VM | E7200@3.4GHz | 4GB DDR2 | GTX 260+ OC | WD 640GB | Corsair 450w | ViewSonic vx2235wm

Inaktiv

Skicka in det kortet också, så ska de ju inte hålla på o strula.


signatur

ASUS P5Q, Q9550, 4096 MB RAM, HD4850, WD 500GB

Medlem

Lite jobbigt detta då. Var ju från datorbutiken som jag köpte kortet från och de har ju gått i konkurs nu så... chansa på att köpa annan fläkt eller höra av sig till ASUS då. Det första lär gå snabbare än det senare men känns lite mer osäkert. Så surt att det ska pajja 1 vecka innan man ska iväg på DH också

Värme var för övrigt inget problem. Kom aldrig över 70 grader.

*svordommar*


signatur

osv.

Inaktiv

Om du byter kylare så bryter du väll hela garantin ... kanske är bäst att kolla med asus först ...


signatur

ASUS P5Q, Q9550, 4096 MB RAM, HD4850, WD 500GB

Medlem

Gör man väl inte? Bara att sätta på original-kylaren igen när du skickar in den.


signatur

dom förnedrar hela Gamer-world!!!

Inaktiv

Antar att fläkten är kopplad till grafikkortet. Lite värre kan ju vara om något ytmonterat (gissningsvis) på grafikkortet har havererat. Jag skulle satsa på ny bra kylpasta och att skaffa bra kylning om det är fläkten. Testa fläkten i annan anslutning för att vara säker.


signatur

Bra kylning IsTheShit

Medlem

Skulle ringa ASUS nu på lunchen men de har tydligen inte telefonsupport för datorkomponenter i sverige så fick en adress i telefonen och med lite mer efterforskning så hittar jag att jag inte är det misnta ensam om problemet. På Asus support forum så hittar man massa folk med döda fläktar.

Frågan är väl då om det räcker med att byta kylare för isåfall gör jag det istället för att skicka in det. Det är ju då att testa den nuvarande fläkten i en annan anslutning som Unix sa. Frågan är dock, hur gör jag det? Den sitter ju så att man kan ta bort den från kortet så bör inte vara några problem om jag nu visste något ställe att koppla in den på för att testa


signatur

osv.

Medlem

Som Paddan skriver så är Accelero S1 en sjukt bra kylare om du bestämmer dig för att byta, håller mitt 4850 under 50 grader i full load.


signatur

Wune - "jo jag klarar crysis på high på allt för jag har 4 gig i ram minne. och dom är på 800 Mhz." - I lol'ed

Medlem

Beställde en Accelero S1 nu så får vi se vad som händer. Förhoppningsvis är det bara fläkten som gick sönder och inget som kontrollera fläkten på själva kortet då. Om inte annat så har jag en fläkt jag kan sätta på sen när jag får ett nytt kort igen så det blir lite tystare i lådan


signatur

osv.

Medlem

Mmm fick hem fläkten idag och nu har jag lite problem.

Fanns skruvar på baksidan av kortet som fäster heatsinken vilka jag har skruvat bort men den VÄGRAR lossna. Är som om den är fastklistrad i gpun eller nått. Har skruvat bort allting som satt fast i heatsinken också och hittar inga mer skruvar. Är lite rädd för att bryta sönder kortet om jag börjar ta i.

Är detta normalt eller? Något tips? :<

edit: Ehmm... den flög bort. En kniv fixade det ^^


signatur

osv.

Medlem

Det funkar bra. Tyst blev det iaf. Låg på 80 grader stadigt vilket jag tyckte var lite väl mycket för att ha öppen låda. Hittade en fläkt som jag nu låter blåsa på kortet och nu är det nere på 50 istället i viloläge. Kanske dags att fundera på att fixa nytt rejält chassi. Ni skulle få mardrömmar av röran som är i mitt nuvarande

Tackar för hjälpen iaf!


signatur

osv.

1
Skriv svar