Coca Cola alt Cola

Inaktiv
Coca Cola alt Cola

Coca-Cola, ett av världens starkaste varumärken, är en läskedryck som tillverkas av The Coca-Cola Company, grundat 1902 i USA. Coca-Cola säljs i länder över hela världen.

Det första Coca-Cola-koncentratet (Pemberton's French Wine Coca) tillverkades av apotekaren John Styth Pemberton den 8 maj 1886 i Atlanta, Georgia. Pemberton sålde 1887 sitt recept för 1 200 dollar till Asa Griggs Candler. Redan 1895 kunde man köpa Coca-Cola i hela USA, men dryckens genombrott som något av en nationaldryck kom först under andra världskriget då företaget sponsrat av den amerikanska armén opererade ett antal mobila fabriker utomlands för att kunna erbjuda drycken till amerikanska soldater i fält i princip varhelst de befann sig. I dag finns drycken i mer än 200 länder och 98 procent av jordens befolkning känner till Coca-Cola-logotypen och -konturflaskan.

Först 1953 kom drycken till Sverige, vilket är ganska sent om man jämför med till exempel Tyskland som har haft drycken sedan 1929. Fram till 1953 var coladrycker förbjudna i Sverige eftersom de innehöll fosforsyra och koffein. Den första coladrycken som började säljas i Sverige var Cuba Cola, vilken lanserades tre månader innan Coca-Cola kom till Sverige.

:heart:

Medlem

intressant.

en annan rolig sak är nått jag hörde på jobbet, det var en som kände en gubbe som hade hittat en oöppnad coca cola flaska från 1901 i havet.
han hade öppnat och provsmakat lite och det hade inte smakat nå dåligt, man undrar vad dom satte i colan på den tiden hehe.
undra om den är värt nått, sen vet jag inte om detta är 100% sant eller när det hände, men han påstår gubben har kvar flaskan med innehållet.


signatur

🇸🇪 VR Sverige Discord server
https://discord.com/invite/avnhs6mgjc

Inaktiv
Medlem
Inaktiv

Vaba? (Danska)

Hakaten? (Türkçe)

Inaktiv

Mitä? (Japanska)

1
Skriv svar