Hur tillagar du köttfärssås?

Medlem
Hur tillagar du köttfärssås?

Haj,

Så, hur tillagar du eller dina föräldrar köttfärssåsen där hemma? Finns två vanliga sätt att göra det på. Rösta ovan!

/Walt


signatur

"No one will be left to prove that humans existed". - Dave Mustaine

Medlem

stekpannan, har inte ens tänkt på att koka det i kastrull innan.


signatur

I'm a snake, follow me!

Medlem

Vi använder en järn gryta men jag tog kastrull det är den närmaste alternativet av de två:)


signatur

We Will Fight For The Lost - Commander Shepard

Stekpanna ... Men vad häller ni i?? Bara Krossade tomater?
Eller ska det va Cream fraishe (hur faen stavas det)
Eller kanske Hot salsa sås som är min favvo med krossade tomater då...
+ massa ketchup förstås


signatur

If the left one isn´t right, right is the only one left, right?

Medlem

Stekpanna eller wokpanna.

Fräs lök, bryn köttfärs, i med krossade tomater, oliver, champinjoner och lämpliga kryddor, ett glas vatten, låt koka tills det är så torrt man önskar.


signatur

Allt i ovanstående post är självklart endast min åsikt, och bör läsas som rättstavat även om så inte är fallet.

Medlem

I med köttfärsen i en STEKPANNA, när allt är stekt (ingen rosa färs kvar) så i med krossade tomater, lök, champinjoner, röd paprika.


signatur

Go for it - ALL or Nothing!

Medlem

Stekpanna!


signatur

||||||||||||
||||||||||||

Medlem

stekpanna så klart, varför tror du det heter köttfärssås?


signatur

hejsanhejsanhejsan

Medlem

Stekpanna


signatur

Just when I thought I was out... the pc pull me back in.

Medlem
Skrivet av mosoloa1:

stekpanna så klart, varför tror du det heter köttfärssås?

Ingen aning, vet du?


signatur

"No one will be left to prove that humans existed". - Dave Mustaine

Medlem

Jag steker lök tillsammans med köttfärs, tillsätter sedan krossade tomater eller färska körsbärstomater. Efter det kryddar jag och häller i matlagningsgrädde och en gnutta soja.

Ketchup äger absolut inte tillträde i min köttfärssås. Finns det något som förstör mat mer så säg.


signatur

C-64, 64kb RAM, The Final Cartridge III, 5,25" 1541-II, WICO Bathandle <---In action Spelmusik

Medlem

Järngryta. öser i mjöl, mjölk, vitlök och ketchup

Medlem

stor gryta , fräs köttfärsen i den tills det är så stekt man vill ha det.
Under tiden brukar jag ha i kryddor, chili,peppar,salt höft måttar tar år av erfarenhet
Sen i med krossade tomater med smak eller ej sen i med par pressade eller fint skurna vitlöks klyftor.
färska champisar.
sen ska det fräsa en bra stund brukar köra det kanske en 20-30min

Sen ska man aldrig äta det samma dag utan låta det svalna sen in i kylan och fräs på det dagen därpå då har det fått bäst smak.


signatur

quod similis saporem blandeque coruscant

Vila i frid

Gryta;
Fräser hackad lök tills de är gyllenbruna, då har jag i köttfärsen och bryner den tills den är "klar". Brukar fuska lite genom att blanda i färdigköpt tomatsås/pastasås med vitlök/lök osv.

Pepprar, saltar och krossar en vitlöksklyfta i och låter sen det puttra på svag värme. Voila!

Edit: Ahh jo, ibland lite creme fraiche också.


signatur

"Örnar kan kanske sväva högt, men vesslor blir inte insugna i jetmotorer."
Mikael 'the_maxx' Löfgren - FZ

Medlem

Järngryta. Inte för att jag lagar det, men jag har testat


signatur

That's the bottom line cuz the great one said so

Medlem

jag använder en sån därn tyflon panna med höga kanter, så det är nån bladning av koka/steka?

jag har i.
köttfärs
lök i småå bitar.
riktiga tomater, dom åker i två st olika omgångar.
kethup!
tomatkross
mera lök!
salt, peppar, andra kryddor, vad man känner för, tex oregano


signatur

R.I.P The_maxx

Medlem

Traktörpanna.

Finhackad lök
vitlök
bryner köttfärs
Känner jag för en tjockare sås så häller jag i en matsked mjöl.
Krossade tomater som jag kör i mixer.
lite vatten, ev mjölk. Fast mjölk kan göra såsen lite ljus, och få fixat det med soja är lit bökigt.
Salta, krydda, sjuda några minuter.

Detta varierar jag med det som finns hemma, Svamp, bönor, paprika och kanske lite jalapeno.


signatur

Neva knock on 'eavens door.
Ring da bell an scurry, ee 'ates dat.

00a
Medlem

Steker gul & vit lök, i med färsen, i med lite matlagningsgrädde(inte så mycket), krydda rikligt, och där har ni den bästa köttfärsen någonsin. skippa allt vad tomat heter. såsen i det här fallet är köttsaften blandat med lite grädde. men det är knappt det är någon sås, mest köttfärs:P

Medlem

Traktörpanna ! så heter dom, tack så mycket IronHide


signatur

R.I.P The_maxx

Inaktiv

Beror på vad jag känner för och vad som finns till hands.


signatur

Infiltrate the walls that are caving in
It ain't a bad thing,This ain't reality

Medlem

Kan rekommendera att ni skär upp lite bacon, gärna lite smokey, steker det och har i köttfärssåsen när ni ska ha i de krossade tomaterna. Ger ett jävla kick.


signatur

Life is like a shit-sandwich; the more bread you have the less shit you eat.

Medlem

stekpanna.

massor med kryddor, chiliFRUKTER( i skivor), KT(krossade janivetvad), vitlök, lite ****** (hemlig ingrediens tro mig, det brukar funka med ****** i mycket) och svamp såklart! lite spiskummin (kryddor)

PS. nån som kan gissa vad den hemliga ingrediensen är?


signatur

There are times when the world asks ordinary men to do extraordinary things.

Selleri??


signatur

If the left one isn´t right, right is the only one left, right?

Medlem

nope, WHY OH WHY skulle man ha selleri?! smakar ju röv med hår, flottigt dessutom


signatur

There are times when the world asks ordinary men to do extraordinary things.

Medlem

Stekpanna, definitivt.

Back in the day så körde jag med köttfärs++ men om vi snackar "pastasås" kör jag en annan variant.

Jag svettar hackad lök, röd paprika och färsk svamp - ta ur och lägg i hackad bacon, stek och lägg tillbaka löken, paprikan och svampen.
Häll på creme fraishe (stavning) och krydda.

Viktiga kryddor är torkade chiliflakes, ketjap manis (en slags soja) och paprikapulver.

Låt koka i ett par minuter. Döööööödligt gott.


signatur

My goal in life is to be the person my dog thinks I am.

Medlem

RagNy: jag chansar på antingen lök eller champinjoner!?

Ska testa med bacon i nästa gång


signatur

Go for it - ALL or Nothing!

Medlem

steker


signatur

Rawr

Medlem

Låter lök och svamp svettas i en liten gryta under tiden jag steker köttfärsen(salt o peppar). Sedan i med krossade tomater, creme fraiche, lök o svamp. Pressar i ett par vitlöksklyftor och diverse kryddor. Blaskar i lite soja för att få lite mörkare färg. där får det stå och småputtra ett tag.


signatur

Ja, jag kanske är ute och cyklar men det är fanimej miljövänligt - purresnurre@2005

Medlem
Skrivet av Werzion:

RagNy: jag chansar på antingen lök eller champinjoner!?

Ska testa med bacon i nästa gång

nope, kom igen ppl det är inte något ni tror det är (illusion?). börjar på H!


signatur

There are times when the world asks ordinary men to do extraordinary things.

Medlem

Mr. Poll är igång igen.
Fräser i grytan sen i med allt. Det är väl så de flesta gör?
Dvs. man kan göra det hur som helst och det blir ändå samma sätt.


signatur

"A word to the wise is infuriating." - Hunter S. Thompson
http://www.fz.se/bloggar/min_kamp/

12
Skriv svar