Windows vista live

Inaktiv
Windows vista live

Det har varit på gång ett tag och faktumet är att Microsoft talade om det redan under E3 förra året. Vi talar såklart om utökandet av Xbox Live till fler format som exempelvis mobiltelfoner och naturligtvis Windows Vista. Nu börjar planerna ta form och under gårdagens Game Developers Conference blev de första detaljerna offentliga.

Windows Vista Live kommer fungera ungefär på samma sätt som till Xbox Live med en enorm databas av speltrailers, musik, film, uppgraderingar och såklart demos. Utöver det kommer man naturligtvis att kunna spela multiplayer på samma sätt som till Xbox Live med röstkommunikation i alla spel.

Prissättningen för Windows Vista Live Guld blir densamma som Guld-abonnemanget till Xbox 360 (69 kronor per månad, 199 kronor per kvartal, 599 kronor per år), men den som redan har den tjänsten får fritt använda den även till Windows Vista. Det kommer dessutom att gå att fritt kommunicera mellan de båda formaten och i vissa fall, som exempelvis Shadowrun, går det även att spela PC mot Xbox 360.

Det Gamercard man har kommer också vara gemensamt för båda Live-systemen och de Achievements du får i exempelvis Alan Wake eller Halo 2 till PC kommer även att synas till Xbox 360.

vad säger ni om detta?
har några frågor att ställa

1. om man nu har vista måste man ha gamecard för att kunna spel vanliga spel

2. gäller det alla spel?

Medlem

Tråd flyttad.

1
Skriv svar