Map 13: Downtown

Skägg.
10 Chambers
Map 13: Downtown

[fright]<a href="http://doom.wikia.com/wiki/MAP13:_Downtown_%28Doom_II%29"><img src="http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20050111222513/doom/ima..." width="150"></a>[/fright]#Doom var spelet som fick mig börja älska deathmatch, jag vet inte hur många timmar vi spelade det över seriellkabel och allas favoritbana var Downtown i #Doom 2. Till skillnad från många andra banor där du ofta skulle ta dig från punkt A till B var planlösningen här öppen och bestod av ett gäng höghus. Du kunde lurpassa på taket där BFG:en hittades eller vara snabbast att låsa upp portalen som ledde till rummet där den dubbelpipiga hagelbrakaren hittades. Plasmageväret uppe i vänstra hörnet innebar alltid en liten risk att hämta; taket höjdes och sänktes och med taskig tajming blev du slarvsylta. Till slut kunde man banan utan och innan, vägen från varenda startpunkt till närmsta vapen och hur du snabbast laddade upp med armor och utökat liv. Att campa vid en bössa var redan då en synd, de bästa fajterna utspelade sig ute på det stora torget i mitten med varsin raketkastare och ett bestämt finger på strafe-knappen. Skickliga spelare arbetade sig långsamt framåt, fintade högexplosiv död gång på gång för att sedan förnedra motståndaren med en mördande hagelsalva rakt i ansiktet. Nostalgi till sista slicken.

#blogg


signatur
Medlem
Map 13: Downtown

Nu spelade jag inte mycket multiplayer i Doom 2, men det där låter bekant... Fast nu fattar jag inte hur man kunde spela med enbart tangenter, det går ju inte!

Medlem

Doom 2 spelade jag ytterst lite av i Multiplayer. Fanns helt enkelt inte någon möjlighet för mig att göra det, men när skolan väl fick igång sitt nätverk så hade vi hunnit gå över till Duke Nukem 3D och springa runt på Hotell Hell, Farenheit och Hollywood Holcaust eller Stadium. Sjukt mysig multiplayer på det! Klart underskattat och sen kom Quake och sopade banan, good times

Medlem

Mats med vettig knappuppsättning är doom hur nice som helst med tangenter. Pilarna för att flytta och vrida sen A/D för strafe och W/S/Space för skjuta, dörrar och springa och sånt där. Sen är det bara lalla cirklar runt de som envisas med den klassiska alt för att strafea


signatur

Varning, ovanstående text kan innehålla särskrivning.

Medlem

körde aldrig doom i MP, dock blev det en hel del quake

Skägg.
10 Chambers

Kan man spela Doom på något annat än tangenter? Har försökt köra med mouselook och nyare moddar som har fullt wasd-stöd, blir helt fel.

Doom 2 är förmodligen ett av tidernas bästa spel.


signatur
1
Skriv svar