Inaktiv
Fru Gårman.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=834089&rss=139...

Så, i vårat härligt jämställda land har vägverket fått i uppdrag att ta fram ett kvinnligt alternativ till våra övergångsskyltar.

Japp, vägverket är statligt ägt och därmed skattefinansierat.

Min spontana reaktion var först en stund av fullständig misstro, sedan ett skratt som lika gärna kunde tas för gråt, och slutligen en lång, utdragen och uppgiven suck.

Vad säger ni?

edit: Fel länk.


signatur

"You've made a powerful enemy today, sign."

Medlem

hehe, jag skulle vilja ha en siffra på vad kalaset kostar. sen skulle jag vilja höra någon som sitter i riksdagen motivera, kunde man ha gjort något vettigare för pengarna, eller var det här det bästa man kunde komma på för jämställdheten?


signatur

För de ord, som till andra man har sagt, ofta man bitter får böta.

Medlem

Vem är det som tillverkar vägskyltar? Är det vägverket själva eller är det utlejt till något företag? Om det är det sistnämda så kan jag tänka mig att de lobbat till sig en nice deal. Ungefär som alla överflödiga skyltar som finns överallt. Utanför mitt köksfönster finns det ett övergångsställe där det sitter inte mindre än tre Herr Gårmanskyltar. Finns massor med exempel på onödiga skyltar längs våra vägar.

Ska det nu vara jämställt så får man också se till att byta ut exakt hälften av alla "manliga" skyltar.

Avstängd

Jag tycker att det är tragiskt, patetiskt och fullständigt onödigt. Anledningen till att man har en "Herr Gårman"-skylt, (som för övrigt bara är en ordlek deriverad från "Här går man"), är för att det är enklare att göra en vanlig streckgubbe än en med klänning och hela köret.

[ironi]Jag börjar förresten känna mig lite diskriminerad som vit! Alla skyltarna är ju svarta! Betyder inte det att bara svarta får vara i trafiken?[/ironi]

Medlem

jag blir mörkrädd när jag läser detta, det finns nog inte en enda vettig feminist som kan stå bakom detta... fru gårmanskyltarna är ett patetiskt försök av sveriges pussypolitiker att blidka vissa raging feminister...

Medlem

Dom dominerar ju redan all reklam på tv.


signatur

||||||||||||
||||||||||||

Medlem

Man tycker att det skulle finnas vettigare saker att lägga pengarna på istället för att haka upp sig på smådetaljer som vad för kön gubben på skylten har.

Förövrigt har jag alltid tänkt på gubben som könslös, inte man inte kvinna. En vanlig streckgubbe helt enkelt.

Medlem

Du förvånad mig genom att vara insiktsfull och dessutom ha rätt, Elias.

TV-reklamen är knappast under feministernas kontroll - vartannan reklamfilm är ju uppbyggd av skeva kvinnoideal även om de inte handlar om produkter nödvändigtvis för kvinnor. Denna typ av reklam har dock funkat så bra på kvinnor att de försöker skapa samma fenomen för oss - Kolla in snubben från LOST som försöker kränga "action-man-smink". Rädda sig, den som kan.

Min favoritreklam är "hemmafruarna" som tävlar om vilken disktrasa som har bäst sugförmåga samtidigt som de dricker vin och har jättekul, så som bara kvinnor kan ha. Jag älskar den för jag vet hur arg den gör alla mediafeminister. Eller gjorde, den är ju ganska gammal.

On-topic igen - Om en kvinna ligger bakom detta initiativ så får det ju motsatt effekt - folk kommer tänka efter både en två och tre gånger innan de väljer en "jämnställdhetskämpe" nästa gång.


signatur

My goal in life is to be the person my dog thinks I am.

Medlem

Skönt att veta att skattepengarna går till bra och viktiga saker.


signatur

"Moral är bra, men dubbel moral är inte dubbelt så bra"
Det fria operativsystemet: http://www.reactos.org

Medlem

Som jag nämnde i en liknande tråd. Snart börjar dom väl med röd och grön tant också...


signatur

Informationsbrev, jasså det är så det kallas nu. Jag antar att de vill informera om vilket konto man ska betala in skadeståndssumman till.

Medlem

Kopierar det jag skrev på ett annat forum om fru gårman (och självklart feminism rent allmänt).

Skrivet av Greger:

Är ju bara idiotiskt att ens försöka få in ett 50/50 samhälle som dom flesta feminister verkar vilja ha det.
Tycker man kan kämpa mer för att få människor att inse att vi har skillnader, men man ska utgå från att alla kan lika mycket/lite och sedan bli glatt överraskad när dom har kunskaper ovanför det ordinära.

Humanism borde det heta egentligen och kämpa lite mer globalt än bara "man vs kvinna", går såklart att överdriva på många poänger men att enbart sträva efter att det ska vara 50/50 jämnställt är absolut helt fel väg att gå, könsneutralitet ser jag inte riktigt vad det är man försöker göra med, det kommer alltid finnas symboler som påminner om både det manliga och kvinnliga könsorganet, Herr Gårman är ju ett exempel på där det har gått för långt, som namnet påpekar så är det för att visa just "Här går man" och inte för att på något sjukt sätt överbevisa att det är männen som ska visa och bestämma.

Känns som att resurserna och all välvilja går i stöpet och man stampar på och är riktigt inkonsekventa om hela situationen istället för att faktiskt försöka använda dom skillnader som kan finnas hos personer av olika kön eller kultur och använda det på ett positivt sätt, bara för att saker är olika och inte går efter normen betyder inte alltid att det ska vara något dåligt (som dom är som sagt ganska inkonsekventa om, dom förespråkar att alla är jämnställda men ska slå ner på det som sticker ut och snabbt och enkelt trycka ihop allting till en färgelös grå massa).

Så uh, min poäng med det här är väl att kampen för att få ett jämnställdare samhälle ska fortsätta, absolut, det är att man ska börja haka upp sig på olikheterna och slipa till oigenkännlighet som gör att det känns så fel, inse att alla är olika, ta dom resurser som finns och börja använda dom för något positivt istället för att se till att varenda person är likadan.

Blir ju tråkigt att bara ha en massa äpplen, ibland kan det vara gott att äta apelsiner också


signatur

Morning Glory, the revival!
An "It's so easy" to be social, "It's so easy" to be cool

Medlem

Som jag förstått det så handlar det ju iallafall inte om att man skall ersätta massa nuvarande skyltar (om dom inte går sönder förstås) med dessa nya skyltar utan endast när nya skall upp så har man möjlighet att beställa herr eller fru gårman.

Att det sen skulle finnas ett behov att tillfredsställa med dessa skyltar har jag väldigt svårt att se, men jag kan inte påstå att det gör mig någon skillnad vilken skylt jag bemöts av.

Snacka om I-lands problem.

Medlem

Tyckter också att det finns annat att kämpa för än att ändra på skyltar. Det är ett billigt knep för att få folk att säga. Ja, det där gjorde Miljöpartiet (vänstern egentligen) fint. De kämpar så hårt för politiskt korrekt jämställdhet.

Fixed!

Medlem

fina kantiga bröst.

Mig gör det inget om det är kvinna eller man på skylten, men det är att föredra att man håller sig till samma typ av skyltar för att man inte ska bli allt för distraherad i onödan i trafiken, det är ju trotts allt inte så noga om man råkar köra på en kvinna eller man.

Sen kan man ju undra hur det där förhåller sig till moderna kvinnor som går i jeans/byxor. Hade det varit allt för konstigt att ha en kvinna i byxor?


signatur

thank you, come again

Medlem

Är det en sån där "där-står-hon-skylt"?


signatur

"That's the second biggest <object here> I've ever seen!"

Medlem

Idiotiskt slöseri med tid. Bitterfittorna på Jämo måste bytas ut mot sådanan som fattar vad jämställdhet innebär.

Sedan så ser man streckgubben som könlös. Man tänker ju inte "Den där snubben är på väg hem för att se på hockey, dricka bärs och trycka på frugan uppåner med strumporna på".

Detta är ett av de lägena man säger "typiskt svenskt" som något negativt, och får rätt.


signatur

Remember when you were young? You shone like the sun

Medlem
Skrivet av w4rhog:

Är det en sån där "där-står-hon-skylt"?

Visst är det det!

Medlem

Vem försöker de lura? Ofta en kvinna skulle ha tid med att vara ute och gå, de har fullt upp med att sköta hemmet!

Medlem
Skrivet av Mr. G:

Skönt att veta att skattepengarna går till bra och viktiga saker.

Precis

Medlem
Skrivet av båtsman:

Vem försöker de lura? Ofta en kvinna skulle ha tid med att vara ute och gå, de har fullt upp med att sköta hemmet!

Ja de tar ju ingen som helst hänsyn till realismen. Gör lite efterforskning ffs!

Medlem

1. det är väl typ ett halvt år sen det var snack om detta?

2. hade det nu inte varit för att gubben heter "Här(r) GårMan" hade jag absolut inte sett något problem med det. betydligt vettigare att lägga pengar på det än att stardanisera vägskyltar för EU.


signatur

"A word to the wise is infuriating." - Hunter S. Thompson
http://www.fz.se/bloggar/min_kamp/

Medlem

jävla dumheter

Medlem

EXTREMNT fånigt.

fråga föresten, är det gämnställt att tjejen på skylten har kjol och inte byxor? är det våran bild av en kvinna, smal, bröst och med kjol?

HAHA IN YOU FACE ALLA CP-FENIMINSTER!! HAHAAHHA


signatur

R.I.P The_maxx

Medlem

lugnt Iceman, dom kommer studera och forska kring det där också, för bara några extra miljoner kronor av våra pengar.


signatur

Go for it - ALL or Nothing!

Medlem

De borde göra en sådan här med kjol också:

De här också:

Medlem

off-topic: svar till Werzion: det är väl otroligt bra att man lägger ner forskning kring genusfrågor?


signatur

"A word to the wise is infuriating." - Hunter S. Thompson
http://www.fz.se/bloggar/min_kamp/

Medlem

om 50 år kommer folk att se på genusvetenskap som vi ser på rasbiologi idag.


signatur

"That's the second biggest <object here> I've ever seen!"

Medlem
Skrivet av w4rhog:

om 50 år kommer folk att se på genusvetenskap som vi ser på rasbiologi idag.

Skillnaden är väl att det finns olika kön, medan det inte finns olika raser.

Medlem
Skrivet av w4rhog:

om 50 år kommer folk att se på genusvetenskap som vi ser på rasbiologi idag.

det var det konstigaste jag har hört på länge. xD


signatur

"A word to the wise is infuriating." - Hunter S. Thompson
http://www.fz.se/bloggar/min_kamp/

Medlem
Skrivet av båtsman:
Skrivet av w4rhog:

om 50 år kommer folk att se på genusvetenskap som vi ser på rasbiologi idag.

Skillnaden är väl att det finns olika kön, medan det inte finns olika raser.

Fast det går ju att diskutera, i alla fall ur ett tidsenligt perspektiv. Att alla mänskliga "diskurser" härstammar från någon sorts diffusionistisk "ursprungsmänniska" är ju dock tämligen klart.

Jag är dock inte så säker på att kön är så självklart snart heller.
När jag praktiserade på ett Muséum blev jag visad en gammal högmedeltida källa. Denna förkunnade, i förenklad, modern, Chief-red-cloud svensk ton:

"Är det något som skiljer en man från en kvinna, så är det k****"

Haha, om dessa individer hade vistats i vårt vridna samhälle skulle de bli varse annat.

12
Skriv svar